Charmante wijnkastelen Frankrijk – Onze top 10

Alle accommodatie liggen in de directe omgeving van wijngaarden of hebben hun eigen wijngaard, en zijn op slechts enkele minuten rijden van prachtige bezienswaardigheden en de mooiste stadjes...

Share this post

Inhoudstafel

Bekijk nu onze “Top 10 – charmante wijnkastelen in Frankrijk” want goed nieuws is dat de grenzen weer langzaam opengaan. Je krijgt dan een heerlijke fles wijn van het wijnkasteel waar je overnacht helemaal cadeau. Zo kunnen we als wijnliefhebber weer heerlijke wijnen proeven, de prachtige wijndomeinen en wijnkelders die Frankrijk rijk is, weer bezoeken. Je reist met je eigen auto zodat je bij ons enkel de accommodatie en de wijnactiviteiten zoals de wijnproeverijen boekt bijvoorbeeld, wel zo makkelijk gezien de situatie van dit moment. Maar dit mag ons niet weerhouden er heerlijk op uit te gaan voor een paar dagen, dichtbij of wat dieper naar het zuidelijk deel van Frankrijk, zolang de situatie rond de corona onder controle is. In deze blogpost vind je een “Top 10 charmante wijnkastelen in Frankrijk”, coronavrij en welke alles in het werk stellen om jou wijnverblijf veilig, aangenaam en inspirerend te maken. Deze kleinschalige accommodaties maken fysieke (sociale) afstand zeker mogelijk. Wees dus zeker gerust ! Zo krijg je in dit artikel vele ideeën voor je volgende wijnvakantie naar Frankrijk voor een wijnweekend of een wat langere wijnreis.

De wijnkastelen van deze top 10 bevinden zich langs enkele van de mooiste wijnroutes van Frankrijk zoals de Bordeaux wijnroute, de Bourgogne wijnroute, de Languedoc wijnroute, de Loire wijnroute en de Provence wijnroute. Zo kun je een heleboel inspiratie opdoen voor je volgende wijnreis door Frankrijk. De wijnkastelen produceren niet alleen hun eigen wijn in de meeste gevallen, we hebben deze wijnkastelen ook speciaal voor jou als wijnliefhebber gekozen omdat je er prachtig en authentiek kunt overnachten, van de rust genieten en ontspannen. Alle accommodatie liggen in de directe omgeving van wijngaarden of hebben hun eigen wijngaard, en soms zelfs een heerlijk zwembad voor wat aangename verkoeling. De meeste wijnkastelen zijn op slechts enkele minuten rijden van prachtige bezienswaardigheden en mooie stadjes. Boek een van deze wijnkastelen, groots van opzet maar steeds kleinschalige bed and breakfasts, en krijg een heerlijke fles wijn van het wijnkasteel waar je overnacht cadeau !

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau la France

Wijnkasteel Chateau La France is een authentiek 19e-eeuws wijnchateau in het geweldige wijngebied van Bordeaux en is omringd met 90 hectare grond waarvan 78 hectare wijngaarden. Ontdek dit gerestaureerde en smaakvol ingerichte kasteel in een heerlijke…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau Franc Mayne

Wijnkasteel Chateau Franc Mayne ligt op 1 km van het centrum van het dorp Saint-Emilion vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De eeuwenoude bomen die het wijnkasteel bijstaan geven de omgeving een unieke charme. Dankzij haar ideale locatie, is deze…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau Saint Pierre de Serjac

Het wijnkasteel Chateau St Pierre de Serjac is een van de mooiste wijnkastelen aan de Languedoc-wijnroute op zo’n 20 km ten noorden van Béziers. Gelegen in het midden van de wijngaarden, het wijnkasteel Chateau St Pierre de Serjac ligt in een prachtige…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau de Raissac

Het wijnkasteel Chateau de Raissac is een prachtig en uitzonderlijk familiehuis in het zuiden van Frankrijk. Het ligt in het hart van de Languedoc-wijngaarden, op slecht 1 uur rijden van de luchthaven van Montpellier of 10 minuten van het TGV-station van Béziers. Naast de wijnkelder en de kelders, biedt…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau La Villatade

Wijnkasteel Chateau la Villatade is gelegen op slechts 15 km ten noorden van Carcassonne in de Aude in het zonnige zuiden van Frankrijk en in het hart van de Minervois. Deze authentieke accommodatie biedt je rust, ontspanning en…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau de Pierreclos

Het wijnkasteel Chateau de Pierreclos geniet van een rustige omgeving met een authentieke en bewaard gebleven architectuur. Het wijnkasteel ligt op ongeveer tien kilometer ten westen van Mâcon in de zuidelijke Bourgogne boven Lyon, in een gebied…

Wijnaccommodatie

Wijnhotel La Bastide Du Clos des Roses – Les Collectionneurs

Het wijnhotel Bastide Clos des Roses is een prachtig wijnhuis met authentiek Provençaalse charme en volledig gerenoveerd. Traditie en moderniteit worden er op elegante wijze met elkaar worden gecombineerd. De voormalige wijnkelder van…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau Piéguë

Wijnkasteel Chateau Piéguë domineert de hoogten van Rochefort-sur-Loire en ligt ongeveer twintig kilometer van Angers en honderd kilometer van Nantes op de linkeroever van de Loire. Met een prachtig landgoed vol parasoldennen, hebben rust en natuur de…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau de Mazelières

Chateau de Mazelières is een authentiek wijnkasteel uit de tijd van Lodewijk XIV. Deze is gelegen in het hart van een mooi landgoed van bijna 47 hectare in de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk, inclusief 20 hectare bos en 15 hectare wijngaarden. De rest is landbouwgrond. Sereniteit en rust zijn er gegarandeerd. Wijnkasteel Chateau de Mazelières nodigt…

Wijnaccommodatie

Wijnkasteel Chateau Soucherie

Gelegen 20 km ten zuiden van Angers, in Beaulieu-sur-Layon, bevinden zich het wijnkasteel en het domein van La Soucherie. Wijnkasteel Chateau La Soucherie wordt beschouwd als een echte ode aan gezelligheid in het hart van een prachtige wijngaard…