Kwaliteit wijntoerisme Frankrijk

Wat het vaak net wat charmanter maakt om op wijnreis naar Frankrijk te gaan is dat we veel van Franse wijnen houden, de Franse hospitaliteit, en last but not least, het is makkelijk bereikbaar met trein, auto en vliegtuig.

Share this post

Inhoudstafel

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis inspiratie Blog

Kwaliteit wijntoerisme Frankrijk

De kwaliteit van het wijntoerisme in Frankrijk

Frankrijk is het land voor kwaliteit wijntoerisme bij uitstek. Daar kunnen vele het van ons mee eens, hoewel landen als Spanje, Portugal en Italië op de loer liggen. Deze hebben ook een mooi aanbod. Maar wat het vaak net wat charmanter maakt om op wijnreis naar Frankrijk te gaan is dat we veel van Franse wijnen houden, de Franse hospitaliteit, en last but not least, het is makkelijk bereikbaar met trein, auto en vliegtuig. Dit draag veelal bij aan de kwaliteit van het wijntoerisme naar en binnen Frankrijk. Vanuit België en Nederland zijn er vele verbindingen door de lucht, enkele met de trein en zijn er natuurlijk vele wegen die naar de Franse zon en wijngebieden leiden.

Kwaliteit wijntoerisme Frankrijk – het label “Vignobles et Découvertes”

Omdat Frankrijk zich wilt onderscheiden op het gebied van wijntoerisme vergeleken met haar concurrenten zoals Portugal, Spanje en Italië, is Frankrijk op zoek gegaan naar een label systeem dat het wijntoerisme in kwaliteit kan verbeteren. Hiervoor is het label ”Vignobles et Découvertes” in het leven geroepen. Door de voldoen aan verschillende strikte criteria, bieden de instellingen, plaatsen, wijnroutes en andere met deze label een zeker niveau van kwaliteit in het ontvangen van gasten, op het gebied van bereikbaarheid, faciliteiten en meer.

Waarom letten we bij Wijnrondreizen.com hierop ?

We bieden onze klanten graag het beste dat Frankrijk te bieden heeft op het gebied van wijntoerisme. Niet enkel verzekeren we ons dat onze geselecteerde accommodaties goed genoteerd staan op de verschillende beoordelingssites. We selecteren ook voor jou de mooiste dorpen, de beste wijnhuizen om te bezoeken of diegene die bij je passen (waar we je dan nog steeds adviseren vanuit onze ervaring ter plaatsen voor eventuele alternatieven). Ook letten we op labels zoals “Vignobles et Découvertes” want deze dragen bij aan de kwaliteit van het wijntoerisme in Frankrijk en dus onze serviceverlenning naar jou toe.

Kwaliteit wijntoerisme Frankrijk : Welke instellingen dragen het label “Vignobles et Découvertes” ?

Bekijk de actuele lijst via onderstaande link :

Bron : Atout-France (Frans)

* Actueel op 4/7/2020