Alles over wijn

Alles over wijn

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tsjechische wijnen ontdekken - Znojmo
Alles over wijn

De Tsjechische wijnen ontdekken

Tsjechië is een nog relatief onbekend wijnland. Desalniettemin worden er al sinds de 3e eeuw wijnen geproduceerd. De Tsjechische wijngebieden liggen verspreid in Bohemen en Moravië, waarbij in Zuid-Moravië de meeste wijngaarden en wijnhuizen zijn te vinden…

Lees meer »
De beste Madeira versterkte wijnen
Actief

Madeira versterkt je ! Een van de beste versterkte wijnen

Vele van ons kennen Madeira als een eiland waar je vooral tijdens een cruise kunt stoppen, voor de natuur en de levada wandelingen. Madeira staat ook hoog aangeschreven bij veel Duitse en Engelse toeristen. Toch staat Madeira minder bekend om zijn wijn en wijntoerisme. De versterkte Madeira wijn is daarbij de uitzondering en neemt een speciale plaats in doorheen de geschiedenis.

Lees meer »
Maand van de Furmint, Tokaj
Alles over wijn

Furmint druif : de geboorte van de Tokaj wijnen

Ben je bekend met de zoete Tokaj wijnen ? Dan ben je ook bekend met de Furmint druif. De heerlijke Tokaj wijnen zijn namelijk van de Furmint druif gemaakt. Februari, de maand van de Furmint, staat in Hongarije veelal in het teken van vele festiviteiten rond…

Lees meer »
Wijn FAQ's
Alles over wijn

Wijn FAQ ‘s : enkele weetjes vragen

In deze blogpost beantwoorden we graag een aantal vragen rond de wijn. Wat is wijn nu eigenlijk, hoe is het gemaakt, hoe ontstaan de verschillen tussen rode, witte en rosé wijnen, en nog veel meer vragen die altijd handig zijn om nog even te weten voor het geval dat. Wijn is wat dat betreft een ontzettend gevarieerde drank.

Lees meer »
Eeuwenoude druivensoorten ontdekken
Alles over wijn

Eeuwenoude druivensoorten : fascinerend !

Druivensoorten zijn minstens even oud als het maken van wijn. Eeuwen oud… Dit brengt ons genoeg reden om hierover een artikel te schrijven om jou te inspireren voor een leuke wijnreis welke bestemming je ook het liefst naar toe zou gaan.

Lees meer »