Wijnreizen Bolivia : ontdek onbekende wijngebieden

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Een wijnreis naar Argentinië is net als zich wanen in een romantisch decor van prachtige wijngaarden met de besneeuwde Andes op de achtergrond terwijl je in je lodge bij het openhaard vuur heerlijk zit te genieten van een glas wijn. En niet de minste wijn. Argentinië kent een aantal prachtige wijnen die je tijdens grandioze wijnproeverijen kunt gaan proeven.

Maar een wijnreis naar Argentinië is niet alleen heerlijke wijnen proeven. Een wijnreis naar Argentinië is ook een en al prachtige natuur ontdekken zoals de Iguazu Watervallen, of El Calatafe met de prachtige gletsjers van Patagonië. Een wijnreis naar Argentinië is ook prima te combineren met Uruguay, het onbekende zusje van Argentinië als het om wijnen gaat.

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Wijnreis Argentinië

Wat zijn de beste wijnroutes en wijnregio’s om te bezoeken tijdens je wijnreis naar Argentinië?

Argentinië is een van de grootste wijn producerende landen ter wereld met prachtige wijngebieden verspreid over de noordelijke helft van haar grondgebied. De zuidelijke helft kent een te ongunstig klimaat voor druiventeelt en het maken van wijn.

Argentijnse wijnen

Wijn is geïntroduceerd in Argentinië halverwege de zestiende eeuw met de Spanjaarden. Dankzij haar verschillende klimaten heeft Argentinië een groot wijnaanbod kunnen uitbouwen en is daarmee afgelopen jaren tot een van de top wijnlanden uitgegroeid op wijnexport gebied. De belangrijkste druiven in Argentinië zijn de Malbec welke oorspronkelijk uit Frankrijk komt, de Bonarda, de Cabernet Sauvignon, de Merlot, en verder de Syrah, Tempranillo en de Pinot Noir bij de rode druiven. Bij de witte druiven zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Gris de belangrijkste druivensoorten.

Wanneer zijn de Argentijnse wijnregio’s het best te bezoeken ?

Argentinië is een van de grotere landen in Zuid-Amerika. Door haar weidse opzet kent Argentinië verschillende klimaten van zeer droog en warm in het noorden tot bijna pool klimaat in het zuidelijkste puntje bij Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld.

Wanneer je het beste naar Argentinië kunt gaan, is uiteraard afhankelijk van de activiteit die graag zou willen doen. Wil je bijvoorbeeld golfen of andere outdoor activiteiten doen, dan is het Argentijnse voorjaar (oktober en november) of najaar (maart en april) het beste om Mendoza en de streek rond Buenos Aires te bezoeken terwijl in het hoge noorden (Salta en omgeving) juni tot september de beste maanden zijn. Dan is het weer daar wat koeler. Wil je een wijnreis door Argentinië combineren met Patagonië, dan augustus en september waarschijnlijk het beste zodat je in augustus eerst het zuidelijkste puntje, Ushuaia, kunt bezoeken.

Waar te verblijven

Tijdens je wijnreis  door Argentinië verblijf je in charmante, boetiek, liefst authentieke hotels en bed & breakfasts van goede kwaliteit tot het meest luxueuze wat Argentinië je als wijnland kan bieden. Van authentieke luxueuze bed & breakfasts op een  wijndomeinen tot luxe golf- en wellness hotel, Wijnrondreizen.com heeft voor jou een uitgebreid aanbod aan accommodaties. We stellen voor jou en met jou de beste wijnreizen op maat samen.

Alle logies zijn met grote zorg geselecteerd om het beste aan jouw wensen te voldoen en je een zo authentiek mogelijke wijnexperience te bieden. Uiteraard hebben alle accommodaties ruime kamers vele  faciliteiten en voorzieningen. Wanneer gewenst, en indien beschikbaar, kunnen we zelfs een kamer met uitzicht op de wijngaarden voor je regelen.

Op gastronomisch vlak ontbreekt het ook niets. Bij de meeste accommodaties kun je dineren, sommige ook lunchen, soms in het aanwezige Michelin restaurant met professionele sommeliers die je de beste jaargangen kunnen adviseren voor een optimale culinaire ervaring.

Aarzel daarom niet langer en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Wijnregio's Argentinië

In het noordwestelijk gedeelte van Argentinië vanaf de grens met Bolivia tot de stad Catamarca ligt een van de grootste wijnregio’s van Argentinië. Het bekendste wijngebied ligt rond de stad Salta en in het bijzonder rond Cafayate. Wijngaarden groeien er op grote hoogte, soms tot wel 3000 meter, onder andere in de valleien rond het Calchaquí gebergte. Het droge klimaat met lange zomers en vele zonuren is het meest geschikt voor druivensoorten als de Bonarda, de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Malbec, en de Syrah. Tijdens je bezoek aan enkele van de meest authentieke wijnhuizen die de regio kent, zul je de heerlijke wijnen die deze regio produceert kunnen proeven.

Onderweg naar deze prachtige wijnregio en weer terug richting Buenos Aires of onderweg naar de zuidelijkere wijngebieden, heeft de regio ook veel natuurschoon en mooie steden die je tijdens excursies kunt gaan bezoeken. Ook is dit de regio waar je enkele van de meest traditionele gerechten uit de Argentijnse keuken kunt gaan proeven zoals Empanadas, Humitas, Locro en Tamales. Kortom, tijdens je wijnreis naar Argentinië kun je deze wijnregio niet missen.

Aangrenzend en net ten zuiden van de vorige wijnregio, ligt de wijnregio Cuyo en Mendoza. Mendoza en omgeving is de omvangrijkste wijnregio van Argentinië. Het kloppende wijnhart als we het zo mogen noemen. Deze wijnregio kent een wat milder klimaat dan het noordelijker gelegen Salta en maakt dankbaar gebruik van de smeltwateren van het nabij gelegen Andes gebergten. Net als de noordelijke wijnregio, zijn de voornaamste druivensoorten hier de Bonarda, de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Malbec, en de Syrah.

Een van de mooiste gebieden om wijn en de prachtige natuur te combineren is de Uco Vallei waar de Andes prachtig op de achtergrond van de verschillende wijngaarden liggen terwijl je naar het zuiden rijdt.

De derde, meer onbekendere wijnregio van Argentinië, is de wijnregio ten zuiden en westen van de hoofdstad Buenos Aires. Deze opkomende wijnregio produceert enkele goede witte wijnen. Het meest karakteristieke van deze wijnregio is het veel mildere klimaat dat veelal wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan.

Na een paar dagen heerlijk wijnproeven doorheen Argentinië kun je nog bijvoorbeeld een paar dagen extra je in Buenos Aires verblijven. Een super leuke manier om een fantastische wijnreis door Argentinië te beëindigen. Volg wat leuke tangolessen en proef het beste van de vele gastronomische gerechten Argentinië je te bieden heeft in een van de vele bistro’s en restaurants die de stad rijk is. We adviseren je hier graag over.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Wijnproeven en rondleiding in wijnhuizen in Argentinië op unieke locaties

Argentijnse wijnhuizen of bodega’s en finca’s zoals ze lokaal worden genoemd, hebben prachtige wijnkelders die je kunt bezoeken tijdens een rondleiding. Alle wijnhuizen die we voor jou met de grootste zorg hebben geselecteerd, hebben niet alleen de beste Argentijnse wijnen in huis, we hebben ze ook om een speciale reden geselecteerd. Waar sommige wijnhuizen zijn omgeven door prachtige landschappen, kun je bij andere tussen de middag ook lunchen. Laat ons jouw speciale voorkeur weten en we regelen het voor jou.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis naar Argentinië

Argentinië heeft enkele prachtige bed & breakfasts waar jij als wijnliefhebber kan overnachten. Of je nu in een bed & breakfast of in een van de uitstekende wijnhotels wilt overnachten tussen de wijngaarden, Argentinië heeft vele mogelijkheden. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Bij Wijnrondreizen.com stellen wij jouw wijnreis naar Argentinië op maat samen. Vraag ons nu naar de mogelijkheden.

Selectie accommodaties en wijnreizen naar Argentinië

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Een authentieke wijnexperience is het werk van specialisten :

Maatwerk

Uw reis op maat samengesteld door wijnreisspecialisten

#1 Specialist in wijnreizen

We staan dagelijks in contact met onze lokale partners om uw wensen te realiseren

Verantwoord ondernemen

We verminderen CO2 door :
- veel met biologische en biodynamische wijnboerderijen samen te werken
- de CO2 van uw reis wordt volledig gecompenseerd

Authentieke wijnreizen

- authentieke accommodatie
- authentieke culturen
- authentieke druivensoorten en wijnen

zekerheid en bescherming

Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds.

Lid 9173

Geschillencommissie Reizen

Garantiefonds Reizen