Wijnhotel : boetiek slapen tijdens je wijnreis

Een wijnhotel overnachting, idee voor je volgende wijnvakantie ? Kijk dan niet verder, want je bent op het juiste adres ! Wil je stijlvol overnachten tussen de wijngaarden, slaap dan in...

Share this post

Inhoudstafel

Een wijnhotel overnachting, idee voor je volgende wijnvakantie ? Kijk dan niet verder, want je bent op het juiste adres ! Wil je stijlvol overnachten tussen de wijngaarden, slaap dan in een wijnhotel, een hotel in de wijngaarden. Je geniet op en top van de ruimte om je heen met alle faciliteiten van een klassiek hotel. Als wijnreis specialist bieden wij jou een uitgebreide selectie aan leuke wijnhotels in uiteenlopende wijnlanden. Slapen in een wijnhotel is origineel. In dit artikel behandel ik voor jou achtereenvolgens :

  1. Wat een wijnhotel precies is
  2. De soorten wijnhotels
  3. De mogelijke bestemmingen

Wat is een wijnhotel ?

Een wijnhotel is het adres als je altijd al authentiek wilde slapen maar met een tikje moderniteit. Wijnhotels zijn niets minder dan boetiek hotels gericht op het wijnthema. Ze liggen op of in de dichte nabijheid van een prachtige wijngaard met heerlijke wijnen en je kunt er van de mooiste smaken genieten tijdens dagelijkse wijnproeverijen.

Wijnhotels zijn een andere vorm van authentieke accommodatie waar je kunt slapen als je midden in de wijngaarden wilt overnachten. Ze bestaan in verschillende vormen en luxeniveaus. Wanneer je in een wijnhotel gaat slapen, dan mag je meer dan een standaard hotel kamer verwachten met een bed, een badkamer en wat andere basisfaciliteiten zoals een LCD TV, een minibar enzovoort.

Een wijnhotel is een mooi alternatief ten opzichten van het klassieke hotel voor wie een leuk extraatje zoekt. Inderdaad, wanner je overnacht in een wijnhotel, slaap je niet alleen in comfortabele kamer zoals je dat gewend bent, je slaapt in een hotel met zicht op de wijngaarden als het even kan. Bovendien maken sommige wijnhotels hun eigen wijn.

Welke type wijnhotels zijn er ?

Boetiek wijnhotels

Boetiek wijnhotels kunnen gezien worden als authentieke accommodatie daar waar het om stuk voor stuk unieke architecturale vormgeving gaat, speciaal ontworpen rond het wijnthema. Waar sommige wijnhotels een moderne look hebben, hebben andere boetiek hotels juist een authentieke buitengevel of met een bepaald design maar van binnen helemaal gerenoveerd met een uniek ontwerpdesign.

Vele boetiek en geclassificeerde wijnhotels hebben een prachtig zwembad met vergezicht of infinity pool, een gastronomisch restaurant met lokale wijnen en van de eigen wijnboerderij, en zijn veelal kleinschalig.

Geclassificeerde wijnhotels

Geclassificeerde drie, vier en vijf sterren hotels wijnhotels hebben meestal een moderne buitenzijde en moderne kamervoorzienningen en faciliteiten zoals een zwembad, een restaurant, soms gastronomisch. Vele van onze geclassificeerde hotels zijn gelegen op of nabij wijngaarden of in een grote stad.

Onze geselecteerde drie sterren hotels bieden veelal standaard kamervoorzienningen en zijn onze best-value-for-budget optie als u een wat beperkter budget hebt zonder al te veel te verliezen in charme en authenticiteit. Inderdaad, we hebben prachtige drie sterren hotels voor je geselecteerd waar vele modern zijn en een aantal met sterk authentieke architecturale vormgeving in en nabij de wijngaarden.

Bestemmingen voor een wijnhotel verblijf

Europa kent een uitgebreid aanbod aan wijnhotels. Vooral in de grotere wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje zullen prachtige wijnhotels aantreffen met uiteenlopende vormen van architectuur. Denk aan het Marqués de Riscal wijnhotel in Spanje bijvoorbeeld.

In vele andere kleinere wijnlanden zijn er ook mooie voorbeelden te vinden van wijnhotels waar je prima kunt overnachten met zwembad en waarom genieten van het plaatselijke gastronomische restaurant van het hotel zelf. Naast Europa, zijn Zuid-Amerika en Australië / Nieuw-Zeeland enkele andere bestemmingen voor mooie adressen.

Voorbeeld verblijf in een wijnhotel in Kroatië

In dit voorbeeld, verblijf je 6 nachten in een mooi wijnhotel in Kroatië tussen de wijngaarden en op nog geen 350 meter lopen van het strand. Dit hotel heeft z’n eigen wijngaard en maakt z’n eigen wijnen.

Voorbeeld verblijf in een wijnhotel in de Alejento op 2 uurtjes rijden van Lissabon

In dit voorbeeld verblijf je 6 nachten in een schitterend wijnhotel met een rijk historisch verleden. Dit wijnhotel heeft niet alleen een prachtige architectuur, het is de ideale plaats als je van rust, ruimte en ontspanning houdt.

Bekijk onze andere verblijven met overnachting in een prachtig wijnhotel

Bekijk hier een selectie uit ons aanbod wijnhotels waar je kunt overnachten. Heb je een kunnen maken of wil jet het liever volledig op maat laten aanpassen, stuur dan een geheel vrijblijvende offerte.