Ga je ook de druivenoogst meemaken ?

Share this post

Inhoudstafel

10 x druivenoogst meemaken voor mooie ervaringen in Frankrijk, Portugal, Italië en Spanje

Het ziet er naar uit dat met het warme weer, de droogte en hitte golfen dat de druivenoogsten overal in Europa vroeger zullen beginnen. Soms luidt het zelfs als een van de vroegste druivenoogsten uit mensenheugenis… Voor nu staat het gepland voor eind augustus, begin september. We hebben speciaal voor jou als wijnliefhebber verschillende unieke ervaringen samengesteld rond de druivenoogst. Zo kun je denken aan verschillende landen waaronder Frankrijk, Portugal, Italië en Spanje. Je zult ook de druivenoogst op verschillende manieren kunnen meemaken. Bijvoorbeeld met overnachting op het wijndomein, overdag, ’s nachts, met lunch. Bereid je dus voor op een paar leuke dagen druiven plukken, emmers vullen en laat nu al je interesse blijken.

Klimaatsverandering

Inderdaad, door klimaatsverandering stijgen de gemiddelde temperaturen. Hierdoor wordt de maturiteit van de druiven sneller bereikt en  vindt de druivenoogst vroeger plaats. Met zomerse temperaturen van soms boven de 40 graden is het sterk te merken in de regio waar ik tot mijn 15 de jaar ben opgegroeid, de Languedoc-Roussillon ! Hier wordt de druivenoogst tussen de 1 tot 4 weken vroeger gedaan afhankelijk van hoe de weersomstandigheden zijn geweest tijdens het groeiseizoen.

Uiteraard is iedere wijngebied anders waardoor er soms grote verschillen kunnen zijn wanneer de druivenoogst plaatsvindt, zo ook in de Champagne waar de twee factoren zuurgraad en alcoholgehalte misschien nog belangrijker zijn. De reglementering schrijft dit nu eenmaal voor.

Druivenoogst meemaken

Heb je zin om de druivenoogst mee te maken ? Kijk dan niet verder ! Wij hebben voor jou verschillende “druivenoogst weekenden”, “plukker voor een dag”, “dag en nacht druivenoogst” ervaringen samengesteld dat er vast iets voor jou tussenstaat. Bekijk hieronder enkele voorbeelden of bekijk al onze druiven plukkers ervaringen