Top 50 – Beste wijngaarden ter wereld 2020

De website worldsbestvineyards.com, organiseert jaarlijks de Top 50 - Beste wijnhuizen ter wereld 2020 verkiezingen. Deze Top 50 lijst de wijnhuizen op met de beste wijn experience ter wereld. Een mooie lijst...

Share this post

Inhoudstafel

Leuke verrassingen in 2020

De website worldsbestvineyards.com, organiseert jaarlijks de Top 50 – Beste wijnhuizen ter wereld 2020 verkiezingen. Deze Top 50 lijst de wijnhuizen op met de beste wijn experience ter wereld. Een mooie lijst voor wie behoefte heeft aan mooie ideeën voor een volgende vakantie, een wijnreis ! De Top 50 – Beste wijnhuizen ter wereld 2020 brengt ook dit jaar weer enkele mooie verrassingen mee.

Het grootste gedeelte van deze lijst bevat wijnhuizen uit de grootste en meest populaire wijnlanden zoals Frankrijk met 9 vermeldingen, maar ook Argentinië, Chili, Italië en nog andere. Chili staat op een tweede stevige plaats met 7 vermeldingen, terwijl Argentinië, de VS en Spanje met vier vermelding erin staan.

Het meest opvallende aan deze lijst is het wijnhuis Chateau Mercian Mariko Winery in Japan dat op plaats 30 staat vermeld. Jawel ! Japan is inderdaad een sterk opkomend wijnland in Azië met uiteenlopende klimaten van het koude Hokkaido in het noorden tot het tropische Okinawa. Binnenkort meer over Japan. Ander opvallend wijnland in de lijst is India met op plaats 46 het wijnhuis KRSMA Estates. Een ander, net iets minder opvallend zouden we willen zeggen, is het wijnhuis Chateau Oumsiyat uit Libanon op plaats 38 en Chateau Heritage op plaats 48. Libanon is een mooi wijnland in het Midden-Oosten maar blijft een discrete speler. Ook hier meer over in een opkomend wijnreizenblog.

 1. Zuccardi Valle de Uco, Argentinië
 2. Bodega Garzón, Uruguay
 3. Domäne Wachau, Oostenrijk
 4. Montes, Chili
 5. Robert Mondavi Winery, Verenigde Staten
 6. Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal, Spanje
 7. Chateau Smith Haut Lafitte, Frankrijk
 8. Quinta do Crasto, Portugal
 9. Antinori nel Chianti Classico, Italië
 10. VIK Winery, Chili
 11. Catena Zapata, Argentinië
 12. Fürst von Metternich-Winneburg’sche Domäne Schloss Johannisberg, Duitsland
 13. Rippon, Nieuw-Zeeland
 14. Delaire Graff Estate, Zuid-Afrika
 15. Weingut Dr. Loosen, Duitsland
 16. Ridge Vineyards Monte Bello, Verenigde Staten
 17. Craggy Range, Nieuw-Zeeland
 18. González Byass – Bodega Tio Pepe, Spanje
 19. Chateau Pichon Baron, Frankrijk
 20. Opus One Winery, Verenigde Staten
 21. Ceretto, Italië
 22. Chateau Margaux, Frankrijk
 23. Bodegas Salentein, Argentinië
 24. Penfolds Magill Estate, Australië
 25. Henschke, Australië
 26. Bodega Bouza, Uruguay
 27. Clos Apalta, Chili
 28. Champagne Taittinger, Frankrijk
 29. Champagne Billecart-Salmon, Frankrijk
 30. Chateau Mercian Mariko Winery, Japan
 31. Chateau d’Yquem, Frankrijk
 32. Bodegas RE, Chili
 33. Chateau Mouton Rothschild, Frankrijk
 34. d’Arenberg, Australië
 35. Viña Errázuriz, Chili
 36. GAJA, Italië
 37. Domaine Sigalas SA, Griekenland
 38. Chateau Oumsiyat, Libanon
 39. Wine Cellar Villa Melnik, Bulgarije
 40. Viña Casas del Bosque, Chili
 41. Bodegas Vivanco, Spanje
 42. Familia Torres – Pacs del Penedes, Spanje
 43. Viu Manent, Chili
 44. Maison Ruinart, Frankrijk
 45. Domaine Marcel Deiss, Frankrijk
 46. KRSMA Estates, India
 47. Stag’s Leap Wine Cellars, Verenigde Staten
 48. Chateau Heritage, Libanon
 49. Quinta do Noval, Portugal
 50. Trapiche, Argentinië

Ook een prachtige wijnreis naar een van ’s werelds mooiste wijnhuizen laten organiseren, bijvoorbeeld in Frankrijk ? Wijnrondreizen.com organiseert voor jou de wijnreis van je dromen. Proef de beste wijnen, weinig tot geen massatoerisme, kleinschalige verblijven maken jouw wijnreis een unieke en ontspannende ervaring. Vraag nu een geheel vrijblijvende offerte op maat aan. Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds Reizen.