Beleef een authentieke wijnreis

Op reis gaan is een persoonlijke beleving en op wijnreis in het bijzonder. Een wijnreis dat is leuk en origineel ! Wanneer je voor een authentieke wijnreis gaat bij Wijnrondreizen.com, dan...

Share this post

Inhoudstafel

Wat is een authentieke wijnreis ?

Op reis gaan is een persoonlijke beleving en op wijnreis in het bijzonder. Een wijnreis dat is leuk en origineel ! Wanneer je voor een authentieke wijnreis gaat bij Wijnrondreizen.com, dan ga je voor :

  • het proeven van heerlijke onbekende wijnen
  • eeuwenoude druivensoorten ontdekken en proeven
  • ontdek eeuwenoude culturen
  • slapen in authentieke accommodatie zoals kastelen of wijnboerderijen.
  • ontspannende activiteiten

Een luxe wijnreis naar Sicilië, een wijn only reis waarbij je 100 % focust op het ontdekken van heerlijke wijnen, een wijnreis gecombineerd met een speciaal thema, zoals natuur, cultuur of rond een bepaalde activiteit zoals paardrijden of golfen, jij mag het zeggen.

Blokken

Authentieke wijnreis = Authentieke accommodatie

Slapen in een boetiekhotel helemaal en enkel gericht op wijn ? Glamping ? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt als het om authentieke accommodatie gaat. Wanneer je bij ons een wijnreis boekt, dan ben je zeker dat je in de meest authentieke accommodatie kunt slapen. Wat denk je van slapen op een wijnboerderij? Of glamping in een luxe tent? Uiteraard hebben wijn ook heerlijke 3* sup, 4* en 5* hotels in ons brede aanbod.

Zo kun je niet alléén authentieke wijnlanden bezoeken, authentieke culturen ontdekken, maar ook in authentieke accommodatie slapen ! Je authentieke wijnreis wordt zo een echte authentieke wijn experience…

Wij stellen je authentieke wijnreis naar nieuwe en vergeten wijnlanden samen en op maat!

Authentieke wijnreis = Wijnproeverijen

Wijnproeverijen zijn een essentieel onderdeel van de wijnreis en de beleving, de wijn experience. Tijdens een wijnproeverij krijg je vaak eerst een rondleiding door het wijnhuis en de wijnkelder. Zo krijg je het verhaal te horen achter het wijn maken en de familie die het al generaties in handen heeft. Inderdaad, de meeste wijnhuizen die je bezoekt bij ons, zijn kleinschalige familie gerunde wijnhuizen. Er zitten enkele grotere wijnhuizen tussen wanneer ze iets bijzonders hebben. Wanneer de rondleiding af is, zul je 5 à 10 wijnen gaan proeven. Je proeftechnieken worden dan op prijs gesteld. Na afloop van de wijnproeverij kun je desgewenst enkele flessen wijn kopen van de wijnboerderij.

Heb je een bijzondere wens voor een bepaald wijnhuis, laat het ons dan gerust weten. Je kunt altijd een geheel vrijblijvende offerte op maat aanvragen.

Authentieke wijnreis = Eeuwenoude druivensoorten

Je kent waarschijnlijk de Syrah druif, de Merlot of de Muscat? Al ooit gehoord van de Xinomavro of de Malagousia variëteit?  Waarschijnlijk kent alleen de guru sommelier deze die in een Grieks restaurant of speciaalzaak werkt. Inderdaad, deze druifvariëteiten komen uit de noord-Griekse regio Macedonië.

Zo heeft ieder land z’n onbekende bijzondere druiven en heerlijke wijnen die eruit voortvloeien. Dat je nu naar Hongarije, Moldavië of Montenegro op wijnreis wilt, je zult gegarandeerd heerlijke wijnen proeven gemaakt van soms eeuwenoude druivensoorten !

Wij stellen je authentieke wijnreis naar nieuwe en vergeten wijnlanden samen en op maat !

Authentieke wijnreis = Authentieke culturen

Een authentieke wijnreis naar nieuwe of vergeten wijnlanden zal je zeker prachtige culturen doen ontdekken. Alle Oost-Europese bestemmingen en Balkan landen zijn tot op heden de minst bezochte bestemmingen in Europa, maar zeker de moeite waard om er een paar dagen naar toe te gaan. Prachtige kerken, kloosters, markten, en noem maar op.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je een reis naar een van onze prachtige wijnbestemmingen onderneemt, dan ben je gegarandeerd om authentieke culturen te ontdekken en heerlijke wijnen te proeven die je niet in de supermarkt zult zien liggen !

Wij stellen je authentieke reis naar nieuwe en vergeten wijnlanden samen en op maat !

Ontspannende activiteiten om extra te genieten

Tijdens uw wijnreis kunt heerlijke ontspannende activiteiten ondernemen. Wat dacht je van paardrijden? Of van een ontspannende reis gecombineerd met wellness of golfen?

Wij bieden jou de mogelijkheid zeer uiteenlopende activiteiten te doen tijdens jouw wijnreis naar jouw favoriete bestemmingen. En dit uiteraard altijd met heerlijk wijnproeven.

Wij stellen je authentieke wijnreis naar nieuwe en vergeten wijnlanden samen en op maat!