Alles over reizen en wijn… waarom een wijnreis?

Bij wijnrondreizen.com, combineren we reizen met wijn. Alles wat met wijn te maken heeft, zullen we naar je wensen en ideeën integreren in...

Share this post

Inhoudstafel

Reizen is zich verplaatsen van A naar B, in een accommodatie verblijven, enkele activiteiten ondernemen, en eventuele andere diensten afnemen.

Bij wijnrondreizen.com, combineren we reizen met wijn. Alles wat met wijn te maken heeft, zullen we naar je wensen en ideeën integreren in jouw volgende wijnreis op maat.

In dit artikel informeren we je over het reizen onderwerp in z’n algemeen. Je vindt hier verschillende vragen en antwoorden van “Wat is reizen nu eigenlijk” tot en met de vraag “Waarom reizen een echte meerwaarde” biedt. Andere vraag is bijvoorbeeld “Hoe kun je anders reizen om reizen leuk te maken, te houden, en zo min mogelijk het milieu aan te tasten?”.

Bovenal is reizen een echt leuke activiteit die je niet alleen meerwaarde biedt, want je leert ervan. Het is ook een van de ideale ontspanningsmogelijkheden na een jaar hard werken. Het helpt je je ook af te zonderen na een vervelend of negatief moment en weer er bovenop te komen… Zo kun je nog een heel lijstje af gaan. Wat ons betreft, is de echte reden om te reizen omdat we zo van wijn houden en dat we graag onze nieuwste bevindingen met je willen delen. Zo zijn we er niet alleen zeker van dat wat we aanbieden ook van echte hoge kwaliteit is, maar dat de wijnen een hoog potentieel bieden en dat we deze met je willen delen tijdens onze wijnreizen. Maar nu terug naar het hoofdonderwerp, reizen…

Ter zijde, zoek je informatie over reizen en het corona virus, de stand van zaken, enzovoort? Dan willen we je graag doorverwezen naar onze andere blogpost met informatie over dit specifieke onderwerp.

Wat is reizen ?

Reizen is zich verplaatsen van A naar B, in een accommodatie verblijven, enkele activiteiten ondernemen, en eventuele andere diensten afnemen.

Zo staat reizen in het geheugen van de meesten van ons geprint, en dat is wat we dan ook doen zodra we op vakantie gaan. We ontdekken plaatsen, zien prachtige landschappen, ontdekken nieuwe culturen en nog veel meer.

Wat heb ik nodig om te reizen ?

Om te reizen, heb je in ieder geval nodig :

  1. Reisspullen zoals wat kleren, misschien een Ipad en wat andere zaken die je reizen comfortabel zullen maken
  2. Reisdocumenten

Optioneel

  1. Reisverzekering
  2. Reisvaccinatie

Wanneer je gaat reizen, dan wil je zeker weten dat je niets vergeet. Het zou vervellend zijn. Wil je een van onze wijnreizen boeken of reizen algemeen, dan heb je in ieder geval wat reisspullen nodig zoals wat kleren, misschien een klein apotheekje, en natuurlijk je reisdocumenten zoals tickets, paspoort en misschien een visum. Optioneel zijn de reisverzekering en eventuele reisvaccinaties.

Heb ik een reisvaccinatie nodig ?

In geen enkel van de 35 bestemmingen die we aanbieden heb geen andere vaccinatie nodig zoals gele koorts of malaria pillen, behalve de standaard reisvaccinaties die ook worden aangeboden voor andere bestemmingen zoals DTP, Epatitus A, etc. De wijngebieden die we aanbieden zijn alle gelegen buiten gele koorts gebieden. Kort gezegd : Tropen en wijnbouw gaan niet samen. Wanneer je naar een wijngebied reist, dan reis je meestal naar tussen de 30 en 50 graden noorder- of zuiderbreedte.

Heb ik een reisverzekering nodig ?

Een reisverzekering is wel aan te raden om te reizen. Dat geldt naar elke bestemming, wijnreis of niet. Er kan je altijd iets overkomen.

Reizen en hoe ?

Hoe zit reizen op maat in elkaar ?

Wanneer je gaat reizen, dan heb je niet alleen vervoer nodig om op je bestemmingen te raken, je wilt ook ergens kunnen overnachten, misschien wat activiteiten doen zoals wijnproeven, wijn SPA, enzovoort. Vervoer regelen is over het algemeen vrij makkelijk, maar hoe zit het met de juiste hotel keuze? En hoe regel je de activiteiten ? Niet altijd evident. Het makkelijkst is daarom een reisbureau vragen, degene die het reispakket (vervoer, accommodatie, en activiteiten) aan jou doorverkoopt of rechtstreeks bij de reisorganisator zoals we. We organiseren jouw wijnreis zodat je met een gerust hart kunt gaan reizen. Bij ons, maakt het niet uit of je je wijnreis via ons of via een reisbureau verkoopt. Het is dezelfde prijs. Koop je het via reisbureau, dan krijgt deze een commissie. Wel zo eerlijk.

Hoe kan ik een reis het beste organiseren ?

Wanneer je wilt gaan reizen, heb je twee keuzen. Ofwel je kiest ervoor het reizen zelf te organiseren, ofwel je kiest ervoor om via een reisonderneming je reizen te regelen. Een reisonderneming kan zijn het reisbureau of een reisorganisator. Wanneer je kiest om alles zelf te organiseren, dan is de prijs doorgaans iets lager, wat een voordeel is voor vele. Maar wat gebeurd er als er een situatie zich voordoet zoals dat met de covid-19 het geval was ? Het risico ligt volledig bij jou. Wordt alles geannuleerd, dan ben je je geldt doorgaans kwijt. Boek je bij een reisbureau of een reisorganisator zoals we, dan ligt dit risico bij ons, en zijn we verplicht je de mogelijkheid te bieden om op alternatieve wijze je reis voort te zetten of terug naar huis te kunnen gaan. Hiervoor hoef je dan natuurlijk niets te betalen… Wel zo’n fijn gevoel ! Dus wanneer je via een van ons partner reisbureaus of via ons wilt reizen naar een van onze mooie bestemmingen, dan zit je goed en veilig.

Hoe werkt een reisbureau en waarom is het handig ?

Het reisbureau is eigenlijk wat de drogisterij bij de voedingswaarde is, de detailhandel. Het is traditioneel gezien de laatste schakel in het verkopen van de reis aan jou als consument. Een reisbureau is er om jou te adviseren, de eerste service te bieden voordat de reisorganisator het verder oppakt, enzovoort. Zoals je bij de vorige vraag kon zien, is het ook handig om je reizen te organiseren via een reisbureau. Zo ben je af van het risico dat je voor je eigen kosten moet opdraaien, mocht je terug moeten komen vanwege een bijzondere situatie zoals met die van de corona.

Hoe is de impact van reizen op het milieu ?

Reizen heeft een impact op het milieu. Dat weten we allemaal min of meer deze dagen. Maar hoe blijven we dan reizen terwijl het liefst geen schade aanrichten aan het milieu? Laten we wel verstaan dat het overgrote deel van de milieuvervuiling die we veroorzaken als je gaat reizen, vooral toe te weten is aan transport zoals het vliegtuig of de auto, dus vooral CO2. Of je nu dichtbij of verweg gaat.

Hoe kun je anders reizen om reizen leuk te maken, te houden, en zo min mogelijk het milieu aan te tasten

Bij ons kun je ervan op uit gaan dat we al onze reizen compenseren. Géén vrijwillige keus of we iets kunnen bijdragen, we doen het gewoon. Zo kun je gewoon heerlijk op reis naar de bestemming van jouw keuze.

Bovendien organiseren we ook groene reizen met direct minder impact op het milieu. Zo krijg je bij ons ook de mogelijkheid om te reizen met de trein naar de verschillende wijngaarden die Europa rijk is. Of je nu naar Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk of Hongarije wilt een wijnreis maken, door te reizen met de trein heb je een leuke en originele manier om je reis te beginnen en te eindigen. Bij onze groene wijnreizen, zul je bovendien ook veelal biologische en biodynamische wijnboerderijen bezoeken en slapen in ecologische accommodatie waar mogelijk.

Hoe kan ik een keuze voor een bepaalde bestemming maken ?

Een bestemming kiezen is zeker een lastige keus te noemen, maar er zijn natuurlijk wel enkele handige hulpmiddelen voor. Zo heb je de ervaring van vrienden voor een bepaalde bestemming, reisgidsen en tijdschriften, en natuurlijk internet om er een paar op te noemen. Hoe zit het dan reizen naar wijnlanden? Hoe maak je een keuze uit de bestemmingen die we aanbieden ?

Onze website

Onze website is bedoeld als een handig hulpmiddel met catalogusgedeelte waar je dankzij filters, tot een geringe selectie van reisvoorbeelden kan komen. Inderdaad, alle reizen op onze website zijn voorbeelden en zijn er voor jouw inspiratie. We werken alleen op maat om geheel te voldoen aan jouw reisverwachtingen. Zo kun je al je ideeën en wensen aan ons kenbaar maken. We verwerken deze dan vervolgens in de reis op maat die we je zullen voorleggen.

Reismagazine en reisgidsen

Een andere mogelijkheid om je te informeren, is het raadplegen van reismagazines en reisgidsen. Toch zul je hier weinig informatie in kunnen terugvinden over wijn gerelateerde activiteiten en accommodaties bijvoorbeeld.

Internet

Op internet is een hele grote hoeveelheid informatie terug te vinden over reizen, maar is deze informatie wel betrouwbaar overal waar je deze vindt en zoekt?

Wat ons betreft, kun je daarom het beste vertrouwen op je reisagent en reisorganisator Wijnrondreizen.com voor het organiseren van jouw wijnreis. We zijn gespecialiseerd in het organiseren van wijnreizen, hebben WSET-certificaten waarmee we onze kennis kunnen aantonen, en bovenal, zijn we echte wijnliefhebbers. Als wijnliefhebbers, zijn we constant op zoek naar de beste adresjes om met onze klanten te delen, dus ook met jou. Zoals je ziet, ben je bij ons op het juiste adres als je vragen hebt over wijn en reizen.

Wanneer reizen ?

Wanneer kan ik het beste reizen ?

Reizen is mogelijk het hele jaar door maar is afhankelijk van een aantal directe en indirecte factoren. Directe factoren kunnen zijn je werk, je familiesituatie, of je van warmte houdt, kou, of geen voorkeur? etc… terwijl zaken als het weer, de situatie ter plaatsen, en infrastructuur meer indirecte factoren zijn.

Wat betreft een wijnreis maken, is reizen het hele jaar door mogelijk, zowel in Europa als daarbuiten, in de winter en de zomer. Wijnlandschappen zijn prachtig in alle seizoenen met bijvoorbeeld de gele en rode wijnbladeren in de herfst, de kale wijngaarden met sneeuw in de winter, de jonge wijnbladeren van het voorjaar of de trossen druiven van de late zomer… Wijnproeven kan ook het hele jaar, alhoewel er in de winter minder wijnhuizen open zijn. Dit geldt ook voor activiteiten. Maar hier vormen de charmante wijnhotels een uitstekend alternatief voor. Je kunt in zo’n hotel prima je dag vullen met wijnproeven, eten in het restaurant met gastronomische maaltijden en bijpassende wijnen, en soms zelfs wijn SPA ! Zoals je ziet, is wijn en reizen een uitstekende combinatie.

Hoe zit het met de Corona ?

Update mei 2020

In deze huidige tijden van de Corona Pandemie, is het uiteraard moeilijk te voorspellen wanneer we weer kunnen reizen en heerlijke wijnen kunnen gaan ontdekken. Tot blijven we hoopvol dat met de huidige ontwikkelingen dat we ergens half augustus, begin september nog net een laatste stukje van het seizoen kunnen meenemen. Het zullen niet verre reizen zijn, maar dichter bij huis. En waarom niet ? Ook dichtbij huis zijn mooie wijnreizen te maken waar je vooralsnog met je eigen auto naar kan rijden zodra de grenzen weer opengaan en hotels, wijnhuizen en andere toeristische voorzieningen weer klanten kunnen ontvangen. Deze interessante bestemmingen zouden kunnen zijn Frankrijk (het noordelijk of zuidelijk deel), zuiden van Duitsland, en Zwitserland.

Bekijk onze blog post over Corona met handige corona vraagstukken ?

Wil je meer weten over reizen en Corona, lees dan deze blogpost.

Wie ?

Wie adviseert mij of ik naar een bepaalt land kan reizen? Waar kan ik reisadvies inwinnen ?

Wanneer je naar een bepaalt land wilt reizen, dan is het meestal wel even noodzaak om nog even een oogje te gooien op de reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken. Op zowel die van België als die van Nederland, staat duidelijke en up-to-date informatie over de situatie in een bepaald land en gebied. Dit neemt niet weg dat eenieder die niet de benodigde voorzorgsmaatregelen in acht neemt, alsnog het slachtoffer kan worden van bijvoorbeeld pickpockets.

Laten we vooropstellen dat elke regio, elk land waar we wijnreizen naartoe aanbieden, worden continue geanalyseerd en kunnen worden aangemerkt als veilig tot zeer veilig. Eenieder die bij ons een wijnreis boekt, zal vanuit onze ervaring handige tips meekrijgen zodat je zeker van een welverdiende en onbezorgde wijnreis kan genieten.

Waarom reizen ?

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom we zou willen reizen of moeten reizen. Willen reizen omdat we bijvoorbeeld wat nieuws willen zien, moeten reizen omdat het voor het werk is dan wel om te ontspannen en bij te leren.

Waarom is reizen belangrijk ?

Reizen is belangrijk daar waar je niet alleen nieuwe culturen kunt ontdekken en je je ogen opent voor de wereld… nee, reizen is ook belangrijk waar het een educatieve waarde heeft. Hier zijn we ons, bij Wijnrondreizen.com, meer dan bewust van. Er valt altijd iets bij te leren in de wereld van de wijn zoals kleuren, smaken, nieuwe technieken, geschiedenis, culturen, en dan hebben we het nog niet eens over het culinaire gedeelte. Zoals je ziet, kan reizen voor de wijn, reizen en wijn, hoe je het ook wilt bewoorden, je veel bijbrengen en dus met andere woorden bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, je op andere ideeën brengen.

Waarom is reizen goed voor je ?

Als we het hebben over reizen, waarom het goed voor je is, dan lichte we hiervoor al een aantal redenen goed. Maar meer algemeen gesproken, reizen bied je de mogelijkheid te ontspannen volgens jou verlangens en wensen. Hiermee creëer je een innerlijke rust die goed voor je gezondheid en geest is.

Waarom zou ik een reisverzekering nemen ?

Zoals eerder gezegd, een reisverzekering is wel aan te raden om te reizen. Dat geldt naar elke bestemming, wijnreis of niet, want er kan je altijd iets overkomen. Dit is natuurlijk het standaardantwoord dat je steeds hoort. Uiteraard, en gelukkig maar, doen de meeste mensen toch voorzichtig waardoor het risico miniem blijft. De uiteindelijke beslissing blijft bij de reiziger zelf. Ook in dit artikel van de krant De Tijd lees je waarom het niet altijd nuttig is. Maar waarom zou je nu toch een reisverzekering nemen ? Wat zijn een aantal extra goede redenen om er toch eens over na te denken? De eerste reden die we naar voren willen schuiven is dat, afhankelijk van het land waar je naartoe gaat reizen, de kosten flink hoger kunnen liggen voor hospitalisatie dan thuis of op andere continenten. Hierbij denken we met name aan de Verenigde Staten. De tweede reden is dat wanneer je inderdaad besluit het af te sluiten, doe het dan ook bij een echte verzekeringsmaatschappij. De reisverzekering van je mutualiteit of via je creditcard bieden meestal een beperktere dekking dan de reisverzekering via je bank of een verzekeringsmaatschappij. We helpen je graag hierbij.

Waarom reizen een echte meerwaarde ?

First of all, je leert altijd iets bij. Nieuwe culturen, nieuwe gerechten en smaken, en waarom niet nieuwe wijnen ! Wat jouw reden ook is om te gaan reizen, er zijn altijd meerdere toegevoegde waarden die je tijdens het reizen meekrijgt, bijvoorbeeld ontspanning.

Waarom bieden wijnreizen nog meer toegevoegde waarde ?

  • Géén massatoerisme
  • Ontwikkel je culinaire skills
  • Bijpassende wijnkeuzes maken
  • Rust en ontspanning
  • Een wijnreis kan prima gecombineerd worden
  • Een wijnreis is er voor jong en oud