Wijnboerderij : een authentieke overnachting

Slapen op een wijnboerderij, daar al eens aan gedacht ? Om de wijnreis extra charme bij te zetten, is slapen in een authentieke accommodatie een van die dingen die je...

Share this post

Inhoudstafel

Slapen op een wijnboerderij, daar al eens aan gedacht ? Om de wijnreis extra charme bij te zetten, is slapen in een authentieke accommodatie een van die dingen die je niet wilt missen. Er zijn talloze vormen van authentieke accommodaties te vinden in de verschillende wijnlanden waar je met Wijnrondreizen.com naar toe kunt gaan. Wat dacht je van slapen op een wijnboerderij? In dit artikel over de wijnboerderij, zul je meer informatie vinden over de inhoud van, waar en meer. Ik behandel achtereenvolgens :

  1. wat is een wijnboerderij
  2. waarom een wijnboerderij en de types
  3. de mooiste wijnbestemmingen voor het slapen in een wijnboerderij

Wat is een wijnboerderij?

Een prachtige wijnboerderij, ofwel een B&B in de wijngaarden waar ook wijn wordt gemaakt, vind je in bijna elk wijnland met een lange geschiedenis. Beide, wijnboerderijen en wijngeschiedenis gaan eigenlijk zowat hand in hand. Tegenwoordig is er niets meer van te zien of bijna. Zowat elk wijnboerderij welke gasten ontvangt, heeft z’n wijnboerderij gemoderniseerd met behoud van de authentieke buiten muren in de meeste gevallen.

Een wijnboerderij is een wijnkelder of wijnhuis met bijbehorend wijngaard. Het is de plaats waar de wijngaarden worden verzorgd en de wijn wordt gemaakt. Een wijnboerderij kan zowel heel modern zijn tot heel oud en authentiek waar alles nog met de hand gebeurd. Deze laatste hebben de meeste charme en je kunt er gerust een aantal van bezoeken. Wijnrondreizen.com verzorgd graag jou wijnreis naar een authentieke wijnboerderij welke wijnbestemming je ook graag naartoe wilt gaan. Wijnboerderijen liggen soms aan hele mooie en bekende wijnroutes zoals in de Elzas of Toscane, of helemaal afgelegen. Het is de ideale plaats om er lekker tot rust te komen en een paar dagen te genieten van de omgeving en de natuur.

Waarom zou je een wijnboerderij bezoeken en welke type wijnboerderijen zijn er?

Een wijnboerderij kan enkele hectares wijngaarden bezitten en relatief klein zijn. Je hebt ze ook in mega complexen waar alles op industriële wijze gebeurt. Bij Wijnrondreizen.com gaan we graag op zoek naar het authentieke en de charme. Hoe kleiner hoe beter ! Want de beste en meest verrassende wijnen komen meestal van de kleinste en meest onbekende adressen, niet?

Een wijnboerderij is de ideale plaats voor een wijnproeverij en draagt bij aan je authentieke wine experience en wijnreis beleving.

Biologische en biodynamische wijnboerderij

Wil je echt dicht bij de natuur staan, ga dan slapen op een biologische of biodynamische wijnboerderij. In vele landen in Europa, zijn er verschillende mogelijkheden om een authentieke overnachting door te brengen op een wijnboerderij welke geen synthetische en andere soorten bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Slapen op een wijnboerderij : de authentieke accommodatie ervaring voor elke wijnliefhebber

Slapen op een wijnboerderij? Al ooit aan gedacht? Hou je ook van kleine charme hotels en bed and breakfasts? Dan is slapen op een wijnboerderij zeker een ervaring om niet te missen tijdens je wijnreis. Sommige wijnboerderijen zijn eeuwenoud en nog helemaal authentiek maar prima verzorgd. Bovendien kun je bij de meeste niet alléén wijnproeven, maar je kunt er ook heerlijk eten.

De mooiste adressen voor wijnboerderij overnachting

Toch zijn er hier en daar leuke en mooie uitzonderingen te vinden in een aantal landen waaronder Italië in het bijzonder, maar ook Portugal, Spanje, of Frankrijk zijn ideaal voor het vinden van leuke adressen. Wij selecteerde voor jou alvast een aantal van de beste adressen waar je heerlijk kunt overnachten en overdag bijvoorbeeld aan het zwembad met zicht op de wijngaarden kunt relaxen.

Wijnboerderij of B&B in de wijngaarden

De meeste wijnboerderijen zijn tegenwoordig omgebouwd tot kleinschalige bed and breakfasts. Ze hebben in het overgrote gedeelte moderne voorzieningen voor het ontvangen van gasten. Dit alles in een prachtige omgeving van wijngaarden. Wij selecteerde voor jou enkele van de mooiste adressen waar je in een mooie authentieke wijnboerderij kan slapen.

Bestemmingen voor een authentiek verblijf

In dit gedeelte delen we drie voorbeelden van een verblijf op een wijnboerderij met je. Het eerste voorbeeld is in Frankrijk, het tweede voorbeeld is in Portugal, en de laatste mogelijkheid is in Spanje. Uiteraard zijn er nog vele meer. Het enige wat je hoeft te doen, is een vrijblijvende offerte op maat aan te vragen. We helpen je dan graag verder.

Wijnboerderijen Italië

In Italië zijn veel wijnboerderijen erkend als agritourismo, de lokale benaming voor de rurale bed and breakfast, net als de Gîte d’hôtes in Frankrijk. Ze zijn veelal modern ingericht en hebben soms zelfs een zwembad waar je het grootste gedeelte van het jaar heerlijk kunt relaxen en vertoeven. Tot hebben vele hun oude charme weten te behouden wat het een mooie authentieke accommodatie maakt.

Wijnboerderijen Frankrijk

In Frankrijk hebben veel wijnboerderijen ook een gîte d’hôtes waar je kunt verblijven en wijnproeven. Ook hier is het heerlijk vertoeven in de natuur en kun je genieten van een table d’hôtes. Ze zijn geklasseerd van 1 épi tot 4 épis, deze laatste categorie is de meest luxueuze.

Wijnboerderijen Spanje

In Spanje zul je veel hacienda’s vinden bij wijnboerderijen. Dit zijn oude traditionele en gerenoveerde landhuizen omgebouwd tot hotel of ander verblijf zoals een bed & breakfast, veelal met een zwembad en soms ook een eigen restaurant. Naast hacienda’s, heb je ook Hospeses en posadas als traditionele overnachtingsvormen.

Wijnboerderijen Portugal

Portugal heeft prachtige landhuizen omgeven door eindeloze wijngaarden. Traditionele vormen van accommodatie worden hier pousadas genoemd. Quinta’s en herdades zijn andere authentieke vormen van accommodatie met elk hun eigen charme.

Wijnrondreizen.com is de specialist in authentieke wijnreizen en stelt graag samen met jou een authentieke wijnreis op maat op naar jou gewenste wijnland. Aarzel niet om ons te contacteren en een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Een paar voorbeelden van de verschillende mogelijkheden

Voorbeeld van een B&B verblijf tussen de wijngaarden in Frankrijk

Hieronder vind je een prachtig voorbeeld van een ontspannende wijnreis met een verblijf op een wijnboerderij in de Franse Languedoc wijnregio. Mocht je naar Frankrijk willen gaan maar voor een andere regio kiezen, stuur ons dan gerust een geheel vrijblijvende offerte op maat op en we zoeken dan graag een wijnboerderij voor je uit waar heerlijk authentiek kunt overnachten.

Voorbeeld van een verblijf op een wijnboerderij tussen de wijngaarden in Portugal

Hieronder vind je een prachtig voorbeeld van een ontspannende wijnreis met een verblijf op een wijnboerderij in de Portugese wijnregio Alentejo. Mocht je naar Portugal willen gaan maar voor een andere regio kiezen, stuur ons dan gerust een geheel vrijblijvende offerte op maat op en we zoeken dan graag een wijnboerderij voor je uit waar heerlijk authentiek kunt overnachten.

Voorbeeld van een B&B verblijf tussen de wijngaarden in Spanje

Hieronder vind je een prachtig voorbeeld van een ontspannende wijnreis met een verblijf op een wijnboerderij in de Spaanse wijnregio Rioja. Mocht je naar Spanje willen gaan maar voor een andere regio kiezen, stuur ons dan gerust een geheel vrijblijvende offerte op maat op en we zoeken dan graag een wijnboerderij voor je uit waar heerlijk authentiek kunt overnachten.