Wijn experience : beleef het !

Bij een authentieke wijnexperience komt zoveel meer kijken dan dat je je zou kunnen voorstellen. Je gaat op reis omdat je een nieuwe cultuur wilt zien, nieuwe en onbekende wijnen wilt ontdekken, proeven en nog veel meer...

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Authentieke wijnexperience : van cultuur tot accommodatie en wijnproeven

Bij een authentieke wijn experience komt zoveel meer kijken dan dat je je zou kunnen voorstellen. Je gaat op reis omdat je een nieuwe cultuur wilt zien, nieuwe en onbekende wijnen wilt ontdekken, proeven en nog veel meer. Om de authentieke wijn experience en belevenis compleet te maken, zullen we ook kijken naar activiteiten, accommodatie en meer die je wijn experience tot een unieke belevenis zullen maken.

Wil je een echte authentieke wijn experience beleven, ga dan op wijnreis met Wijnrondreizen.com ! Slaap in authentieke accommodatie, proef heerlijke wijnen, beleef authentieke culturen, ontdek unieke wijngeschiedenis en wijnverhalen. Dit zijn de 4 bouwstenen bij elke wijnreis van Wijnrondreizen.com, waar je ook heen gaat. En jij mag het aanpassen aan jou wensen, helemaal op maat…

 

In dit blog artikel behandelen we :

  1. Authentieke accommodatie
  2. Authentieke culturen
  3. Authentieke activiteiten
  4. Wijnproeverijen
  5. Storytellen over wijn

Een authentieke wijn experience beleven ?

Authentieke accommodatie

Een wijnreis is een uitstekende gelegenheid om in prachtige accommodatie te slapen, liefst met een mooi zwembad en oude gerestaureerde muren die het de accommodatie die prachtige allure geeft. Ben je ook dol en zot op charme hotels en accommodatie ? Slapen op een wijnboerderij of in een wijnhotel is het uitgelezen moment om het te ervaren.

Authentieke culturen

Een authentieke wijnreis naar nieuwe of vergeten wijnlanden zal u zeker prachtige culturen doen ontdekken. Alle Oost-Europese bestemmingen en Balkan landen zijn tot op heden de minst bezochte bestemmingen in Europa, maar zeker de moeite waard om er een paar dagen naar toe te gaan. Prachtige kerken, kloosters, markten, noem maar op.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer u een reis naar een van onze prachtige wijnbestemmingen onderneemt, dan bent u gegarandeerd om authentieke culturen te ontdekken en heerlijke wijnen te proeven die u niet in de supermarkt zult zien liggen !

Unieke wijncultuur

Sommige landen produceren al eeuwen en eeuwen wijn. Bijvoorbeeld Macedonië, bekend van onder Alexander de Grote, produceerde destijds al wijn. Ook de Romeinen vervoerde wijn langs de verschillende handelswegen die Europa al in die tijd rijk was. Zoals je ziet, gaat de wijncultuur in Europa duizenden jaren terug en iedere plaats die jij bezoekt, heeft z’n eigen verhaal. Elke plaats, oud, vergeten wijnland of nieuw wijnland, elke plaats biedt een ander interessant verhaal en heerlijke wijnen die je geproefd moet hebben

Authentieke activiteiten

Op wijnreis sta je het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur en dit kan met verschillende activiteiten. Er zijn zo vele activiteiten die we voor je kunnen organiseren. Tijdens je wijnreis kun je heerlijke ontspannende activiteiten ondernemen. Wat dacht je van paardrijden? Of van een ontspannende reis gecombineerd met wellness of golfen?

Wij bieden u de mogelijkheid zeer uiteenlopende activiteiten te doen tijdens uw reis naar uw favoriete bestemmingen. En dit uiteraard altijd met heerlijk wijnproeven.

Wijnproeverij

Zonder wijnproeverijen, kun je het niet een authentieke wijnreis noemen. Al onze wijnreizen zijn inclusief ten minste 1 wijnproeverij per dag. Je proeft heerlijke lokale wijnen die meestal niet te verkrijgen zijn in België of Nederland.

Een wijnproeverij dicht bij huis is even wat uurtjes ertussenuit zijn en weg van het drukke leven dat dagelijks vele van ons hebben. Maar wat dacht je van vakantie rond het wijnthema waarbij je zowat dagelijks wijnproeverijen kunt doen en heerlijke wijnen voorbij ziet komen die je nog niet eerder had gezien?

Wat is een wijnproeverij ?

Een wijnproeverij is de gelegenheid waar je in gezelschap van een groep of privé enkele, meestal bijzondere, wijnen gaat proeven. Soms krijg je er ook de gelegenheid enkele flessen te kopen. Dichtbij huis gaat een wijnproeverij meestal door in een chique gespecialiseerde locatie zoals een restaurant of een wijnbar of op de locatie waar de wijn gemaakt of in flessen verwerkt wordt. Bij kleine en middelgrote wijnboerderijen kan dit ter plaatse gedaan worden.

Wijnproeverijen op reis : Eeuwenoude druivensoorten

Je kent waarschijnlijk de Syrah druif, de Merlot of de Muscat? Al ooit gehoord van de Xinomavro of de Malagousia variëteit?  Waarschijnlijk kent enkel de guru sommelier deze die in een Grieks restaurant of speciaalzaak werkt. Inderdaad, deze druiven variëteiten komen uit de noord-Griekse regio Macedonië en worden vooral gebruikt in Griekenland.

Zo heeft ieder land z’n onbekende bijzondere druiven en heerlijke wijnen die eruit voortvloeien. Dat je nou naar Hongarije, Moldavië of Montenegro op wijnreis wilt, je zult gegarandeerd heerlijke wijnen proeven gemaakt van soms eeuwenoude druivensoorten !

Unieke wijnverhalen

Achter elke wijn en wijnboerderij gaat het verhaal van een bepaald mens, een chateau, een plaats, noem maar op, een bepaalde anekdote. Zo kent elke wijn zijn mooie verhaal dat enkel door de wijnboer zelf verteld kan worden verteld op die ene manier dat het ook een bepaalde betekenis meekrijgt. Wanneer je bij ons een reis met gids bijboekt, dan ben je niet alleen zeker dat er ook een verhaal aan zit, je krijgt ook het hele verhaal mee.