Agriturismo, slapen in een B&B Italiaanse stijl

Italië is het land van de agriturismo, dat is zeker. Overnachten in een agriturismo tussen de wijngaarden staat veelal voor landelijk overnachten in een karaktervolle...

Share this post

Inhoudstafel

Italië is het land van de agriturismo, dat is zeker. Overnachten in een agriturismo tussen de wijngaarden staat veelal voor landelijk overnachten in een karaktervolle, vaak eeuwenoude boerderij. Elke agriturismo die we voor jou geselecteerde ligt niet alleen landelijk tussen de wijngaarden, in de meeste gevallen gaat het ook om een wijnhuis. In dit artikel vertel ik je meer over :

  • Wat een agriturismo is
  • de verschillende soorten
  • de beste bestemmingen

Wat is een agriturismo of Italiaanse B&B ?

Een agriturismo is in feite niets minder dan een stijlvolle bed and breakfast. Je kunt er landelijk overnachten in verschillende soorten omgevingen. De ene agriturismo heeft z’n eigen wijngaarden en maakt z’n eigen wijn, de ander kazen. Olijfolie, fruitgaarden waaronder sinasappelgaarden of citroenboomgaarden behoren ook tot de mogelijkheid. Bovendien zijn er van budget tot wel het vijf sterren classificatie bij hotel equivalentie en in elke grootte. Waar de kleinschalige agriturismo misschien 5 kamers telt, kan het bij een grootte agriturismo oplopen tot 25 of 30 kamers. Genoeg keuze dus.

Welke type agriturismo ‘s zijn er ?

Alle agriturismo ’s met wijngaarden die wij voor jou selecteerde zijn gevestigd midden in de wijngaarden of in de directe nabijheid van. Sommige van de agriturismo ’s maken ook hun eigen kazen of olijfolie. Afhankelijk van het type activiteit en waar je voorkeur naar uit gaat, zullen wij je een volledig op maat en vrijblijvend voorstel doen.

De beste agriturismo ’s in de wijngaarden

Agriturismo ’s met wijngaarden zijn er over heel Italië in alle vormen en maten. Ik wil jou enkel die kleine pareltjes aanbieden waar ik zeker weet dat jij een bijzondere wijnvakantie kan beleven. Faciliteiten zoals een zwembad is niet het enige dat telt. Op basis van tal van andere criteria’s heb ik voor jou een zorgvuldige lijst van agriturismo ’s samengesteld waar jij straks heerlijk kunt overnachten, wijn gaan proeven en nog veel meer.

Luxe agriturismo in wijngaarden

Een luxe agriturismo is gelijkwaardig aan een vier of vijf sterren hotel maar heeft die extra rurale en authentieke eigenschappen. Wil je graag een luxe agriturismo verblijven ? In mijn uitgebreide zoektocht naar agriturismo ‘s, selecteerde ik voor jou verschillende authentieke luxe agriturismo ’s met faciliteiten zoals een zwembad, een restaurant waar je de heerlijke lokale keuken kunt proberen en andere faciliteiten zoals een helipad wanneer je met de helicopter naar je accommodatie wenst te gaan.

Met de helicopter naar je luxe agriturismo ?

Sommige agriturismo ’s bieden je de mogelijkheid om met een helicopter aan te komen bij je accommodatie. Je landt dan op het helipad speciaal aangelegd om de helicopter veilig te kunnen laten landen. Uiteraard is het wel noodzakelijk van te voren de vlucht te reserveren.

Authentieke agriturismo in de wijngaarden

Wil je slapen in een authentieke agriturismo met wijngaarden ? Italië heeft vele prachtige agriturismo ’s maar er zijn er enkele die wel erg bijzonder zijn. Voor de liefhebbers van oude stenen, is er onwaarschijnlijk veel keus en je zult vast jou ideale agriturismo ertussen vinden. Ik help jou graag daarbij zodat je een unieke wijnreis tegemoet kan gaan. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een oud klooster omgebouwd tot een unieke luxe agriturismo.

Bestemmingen voor een authentiek agriturismo verblijf in de wijngaarden

Binnen Italië, kent elke provinvie zijn stijl. Wij worden vaak gecharmeerd door de B&B’s in Toscane met hun authentieke en karaktervol uiterlijk in een prachtige landelijke omgeving tussen de heuvels. Maar Sicilië, Piemondt, Veneto en vele andere zijn andere prachtige bestemmingen waar in een bijzondere agriturismo kan overnachten.

Voorbeeld van een verblijf in Toscane

Toscane is de perfecte plaats om eens echt te ontspannen in een prachtige authentieke agriturismo. In dit voorbeeld verblijf je 7 nachten ter plaatsen en verplaats je je met eigen auto of huurauto op de dagen dat het jou uitkomt. In de directe omgeving van deze geselecteerde agriturismo kun je ook fietsen, wandelen en er zijn vele wijnhuizen die hun deuren voor je open doen om er eens wijn te kunnen proeven. De rest van de tijd kun je heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Voorbeeld van een verblijf in Sicilië

Sicilië staat wat ons betreft op nummer twee van wijnregio’s in Italië waar we het liefst in een agriturismo overnachten. In dit voorbeeld overnacht je 7 nachten in een prachtige agriturismo met z’n eigen gastronomisch restaurant. De elegante architectuur zal je al snel de hektiek van thuis doen vergeten.