Wijnreis en wijntoerisme Zuid-Afrika: Een geweldig wijnland

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Wijnreis Zuid-Afrika - Een introductie...

Geniet van een wijnreis naar Zuid-Afrika en ontdek de beste wijnen die dit prachtige authentieke wijnland je te bieden heeft. Tijdens een wijnreis naar Zuid-Afrika ontdek je niet alleen heerlijke wijnen, je zult ook authentieke award winnende wijnhuizen ontdekken welke omringd worden door prachtige landschappen. Maar een wijnreis door Zuid-Afrika is meer dan alleen heerlijke en authentieke wijnhuizen.

Wijnreis Zuid-Afrika - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Tips & Tricks - Wijnreis Zuid-Afrika

… Kaapstad is een van de mooiste steden die Zuid-Afrika kent met prachtige natuur zoals de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach en nog veel meer. Combineer je wijnreis met een aantal dagen Safari in een van de wildlife parken en rijd de Garden Route af met alle prachtige stranden. Kortom tijdens een wijnreis naar Zuid-Afrika, zul je je niet snel vervelen, in tegendeel.

Wat zijn de beste wijnroutes en wijnregio’s om te bezoeken tijdens je wijnreis door Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika heeft een grote wijnregio, de provincie West Kaap. Hier zijn alle top klasse wijnen van Zuid-Afrika geconcentreerd tussen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Daarbuiten zijn er hier en daar wat wijnboerderijen binnen de West Kaap provincie, onder andere meer oostwaarts en noordwaarts, maar zijn veelal onbekend. Opvallend genoeg zitten er enkele goede wijnen tussen. Wijnrondreizen.com neemt je graag mee naar een aantal van deze onbekende wijnhuizen met sterk potentieel.

Zuid-Afrikaanse wijnen

De geschiedenis van wijn in Zuid-Afrika gaat terug tot de tijd van het Nederlandse VOC voet aan wal zetten in Kaapstad op weg naar Indië in 1652 en 7 jaar later vond de eerste oogst plaats. Tot de apartheid, ontwikkelde de Zuid-Afrikaanse wijnen zich snel maar dit alles kwam tot stilstand met de boycott van Zuid-Afrika en haar wijnen tot de jaren 1990. Sindsdien is de Zuid-Afrikaanse wijn weer bezig aan haar opgang, en met goed recht.

De West Kaap produceert niet alleen heerlijk rode en witte wijnen, ook kun je er heerlijke bubbeltjes wijn en port-achtige wijnen vinden. De meest gangbare druivensoorten zijn Chenin Blanc, Cabarnet Sauvignon, de Colombard, en de Shiraz met elk boven de tien procent van de productiehoeveelheid. Andere druivenvariëteiten zijn de bekende Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinotage, en Merlot. Minder voorkomen variëteiten zijn Cape Riesling, Gewürztraminer, Hanepoot, en Sémillon.

Wanneer zijn de Zuid-Afrikaanse wijnregio’s het best te bezoeken ?

Seizoenen zijn in Zuid-Afrika omgedraaid. Wanneer het in Nederland en België winter is, is het in Zuid-Afrika hoog zomer. Door klimaatverandering zijn de seizoenen niet evenredig en kunnen er lange periodes van droogte voorkomen. Wat precies de beste tijd is om te is afhankelijk van de activiteiten die je tijdens je wijnreis wenst te doen.

Wanneer je tijdens je wijnreis ook een aantal safari’s wenst te doen en veel dieren kunnen fotograferen, dan is het beter te komen tijdens het droge seizoen wanneer vele dieren naar de waterholes komen om te drinken. Het is dan alleen wel geel en droog. Wil je in contrarie groene landschappen, dan kun je best in de regenperiode komen maar zijn de dieren moeilijker te zien. Anderzijds, wanneer je walwissen wenst te zien, dan zijn winter en voorjaar het beste.

Kom je alleen voor wijnproeverijen, dan is het hele jaar geschikt voor het bezoeken van de prachtige wijnhuizen. Door de klimaatverandering en periodes van droogte, kan namelijk niet precies gezegd worden welk seizoen het beste is. Soms regent het een paar dagen en dan is de bui weer voorbij en kan het weer een maand niet regenen. Lastig daarom te voorspellen.

Welke periode van het jaar je ook wenst op wijnreis naar Zuid-Afrika te vertrekken, vraag ons naar de mogelijkheden en de laatste ontwikkelingen. Hoewel we geen voorspelling op het weer kunnen doen, helpen we je wel graag met het plannen van een geweldige wijnreis naar Zuid-Afrika en de beste wijnhuizen te laten bezoeken en de beste accommodatie uit te zoeken.

Waar te verblijven

De West Kaap heeft niet alleen prachtige bed & breakfasts en cottages waar je tussen de wijngaarden kunt overnachten, de wijngaarden rond Kaapstad zijn ook het thuis van prachtige authentieke wijnboerderijen welke nog in volledige authentieke stijl te aanschouwen zijn. Bij Wijnrondreizen.com bieden we je alle mogelijke accommodatie aan van heerlijke cottage en bed & breakfast tot lodge of luxe hotel met wellness faciliteiten en eigen privé zwembad omgeven door prachtige landschappen. Jij mag het zeggen.

Wijnregio's Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een grote wijnregio, de provincie West Kaap. Hier zijn alle top klasse wijnen van Zuid-Afrika geconcentreerd tussen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Daarbuiten zijn er hier en daar wat wijnboerderijen binnen de West Kaap provincie, onder andere meer oostwaarts en noordwaarts, maar zijn veelal onbekend. Opvallend genoeg zitten er enkele goede wijnen tussen. Wijnrondreizen.com neemt je graag mee naar een aantal van deze onbekende wijnhuizen met sterk potentieel.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Kaapstad en omgeving is de wijnregio van Zuid-Afrika en heeft een prachtig aanbod aan wijnhuizen waarvan sommige al enkele eeuwen bestaan. Bijna alle wijnhuizen bieden wijnproeverijen aan en bij een groot aantal kun je zelfs overnachten op bed & breakfast basis tot in alle luxe en comfort. Bij Wijnrondreizen.com bieden we je graag de mogelijkheid tot het ontdekken van de authentieke wijnhuizen met veel charme en waar je van heerlijke wijnproeverijen kunt genieten.

De beste accommodaties voor je wijnreis door Zuid-Afrika

Afhankelijk van de activiteiten die je wilt ondernemen tijdens je wijnreis of wanneer je een thematische inslag wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft iets unieks te bieden. Waar je ook in de West Kaap provincie wenst te overnachten, bijna alle wijnhuizen zijn binnen een dag rijden heen en weer te bereiken mocht je liever in de stad blijven. ’s Avonds ben dan weer terug in je hotelkamer en kun je genieten van een vrije avond in Kaapstad.

Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Wijnrondreizen.com helpt je graag bij het organiseren van je wijnreis naar Zuid-Afrika en adviseert je graag de best passende accommodaties, restaurants, wijnhuizen en andere bezienswaardigheden, zodat je een heerlijke vakantie kan tegemoet gaan. Vraag daarom nu een geheel vrijblijvende offerte op maat aan en we helpen je graag verder.

Selectie accommodaties voor je wijnreis naar Zuid-Afrika

Selectie wijndomeinen voor je wijnreis naar Zuid-Afrika

Een authentieke wijnexperience is het werk van specialisten :

Maatwerk

Uw reis op maat samengesteld door wijnreisspecialisten

#1 Specialist in wijnreizen

We staan dagelijks in contact met onze lokale partners om uw wensen te realiseren

Verantwoord ondernemen

We verminderen CO2 door :
- veel met biologische en biodynamische wijnboerderijen samen te werken
- de CO2 van uw reis wordt volledig gecompenseerd

Authentieke wijnreizen

- authentieke accommodatie
- authentieke culturen
- authentieke druivensoorten en wijnen

zekerheid en bescherming

Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds.

Lid 9173

Geschillencommissie Reizen

Garantiefonds Reizen