Wijnreis Spanje: ontdek onbekende wijngebieden

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Wijnreis Spanje - Een introductie...

Een wijnreis naar Spanje, een van de grootste wijnlanden ter wereld en het breedste aanbod aan soorten wijnen. De droom van iedere wijnliefhebber. Rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen, cava, en andere onbekendere wijnen die allemaal kunt proeven tijdens bezoeken aan authentieke wijnhuizen. Van Catalonië en Galicië tot Andalusië en de Canarische eilanden, Spanje kent een onwaarschijnlijk groot aantal verschillende druivenvariëteiten die allemaal stuk voor stuk unieke wijnen maken in alle prijsklassen. Tijdens een wijnreis naar Spanje nemen we je graag mee naar de meest bijzondere wijnen die Spanje je tijdens een wijnreis te bieden heeft.

Wijnreis Spanje - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Tips & Tricks - Wijnreis Spanje

Tijdens een wijnreis naar Spanje ontdek je niet alleen unieke wijnen, je zult ook een unieke authentieke toeristische bestemming zien. Een wijnreis is de ideale manier van reizen buiten het massatoerisme en zo ontdek je prachtige kleine dorpjes, natuur en kun je deelnemen aan ontstressende activiteiten die je nergens anders had kunnen plannen. Wandelen, paardrijden, golfen, wat je ook maar wenst, Wijnrondreizen.com organiseert het voor je tijdens een unieke en authentieke wijnreis door Spanje. 

Wat zijn de beste wijnroutes en wijnregio’s om te bezoeken tijdens je wijnreis naar Spanje?

Spanje heeft een ongekend groot aanbod aan wijnen waar de meest bekende wijnen waarschijnlijk de rode Rioja wijnen zijn. Toch is Spanje als wijnland veel meer dan alleen Rioja en durven wij bij Wijnrondreizen.com te stellen dat je vast en zeker nog eventjes net niet aan de wijnen van Mallorca of de Canarische eilanden had gedacht, klopt het? Inderdaad Spanje heeft prachtige bekende wijnregio’s zoals Rioja, maar ook vele veel minder bekendere wijnregio’s zoals Andalusië of Galicië, of bijna onbekende zoals de Balearen met Mallorca of de Canarische eilanden. Wijnrondreizen.com organiseert voor jou de wijnreis naar je favoriete wijn bestemming binnen Spanje. Ontdek hier stuk voor stuk de zes meest populaire en veel minder of haast onbekende wijnregio’s van Spanje die je zeker niet mag missen bij een wijnreis naar Spanje.

Spaanse wijnen

Spanje kent een groot aantal kwaliteitslabels voor haar wijnen. Bij Wijnrondreizen.com, hebben we daarom de keuze gemaakt om je alleen de beste Spaanse kwaliteitswijnen, de DOC ’s, te laten proeven wanneer je naar dit wijnland op reis gaat, en de meest bijzondere dan wel unieke wijnen binnen onbekende wijnregio’s die Spanje je te bieden. Zo hoef je je hier niet druk meer over te maken of je goede kwaliteitswijnen te proeven krijgt. Ja die krijg je zonder twijfel ! Cava wijn, Sherry wijnen, Vermouth wijnen, de bijna ordinaire witte en rode wijnen, en vele historische wijnen… Dat is maar een kleine opsomming van wat Spanje je aan wijnen kan bieden.

Tijdens een wijnreis door Spanje zul je de gelegenheid krijgen deze prachtige wijnen te proeven en de lokale wijnmakers die deze wijnen maken, te ontmoeten. Zo kun je alles bijleren over de geschiedenis van deze wijnen, over hun bijzondere smaken en textuur, en meer.

Wanneer zijn de Spaanse wijnregio’s het best te bezoeken ?

Dankzij haar zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee, geniet Spanje vele zonuren per jaar en kan ze vrijwel het hele jaar door bezocht worden als je de intentie hebt er voor een wijnreis naartoe te gaan. Wel kent iedere wijnregio een ander klimaat. Galicië in noordwest Spanje is dan ook met de invloed van de Atlantische Oceaan zeker niet te vergelijken met het weer op Balearen of Andalusië. Ook is het nuttig te kijken naar wat het doel is van je wijnreis.

Wanneer je een wijnreis naar Spanje wilt maken om heerlijke wijnen te proeven en veel aan sightseeing te doen dan zijn de meest aangename perioden het voor- en naseizoen. In het overgrote deel van Spanje kan het behoorlijk warm zijn in de zomermaanden juli en augustus, vooral in Andalusië. Daarentegen kan het weer het juiste seizoen zijn voor Galicië daar waar het Atlantische klimaat in herfst en wintermaanden veel regen met zich meebrengt.

Wil je een bepaalde activiteit doen rond het wijnthema, zoals druiven oogsten, dan is het juiste seizoen meestal tussen half augustus en begin of half oktober afhankelijk van de regio waar je het wilt doen en het klimaat dat jaar. Inderdaad, door klimaatverandering, zijn er hier en daar wat verschuivingen en is het niet altijd juist te voorspellen.

Wil je een prachtige wijnreis naar Spanje tegemoet gaan, aarzel daarom zeker niet ons een vrijblijvende offerteaanvraag te versturen en we bekijken met jou de juiste oplossingen voor jouw ideale wijnreis naar Spanje. We zoeken dan voor niet alleen de beste tijd uit om te gaan, ook zoeken we voor jou de beste restaurants, de mooiste authentieke accommodatie en boeken we voor jou de entreetickets voor eventuele musea zoals de Alhambra.

Waar te verblijven

Spanje is een van de grootste wijnlanden ter wereld wat wijngaard oppervlakte betreft, zo niet de grootste, en minstens een evenredig aanbod aan accommodaties. Wijnland Spanje is een van de meest populaire bestemmingen voor een wijnreis te maken en dat is niet zonder reden. Welke wijnregio je ook in Spanje komt, elk heeft z’n eigen unieke wijnen gemaakt door gepassioneerde wijnmakers welke vaak een accommodatie mogelijkheid hebben op de wijngaard waardoor het mogelijk wordt om wijnproeverijen en overnachten in wijnhotels en andere charmante bed & breakfasts met elkaar te combineren in een totale wijnexperience.

Wil je een authentiek verblijf tijdens wijnreis door Spanje, dan is er meer dan genoeg keuze. Paradores, prachtige oude kloosters, bed & breakfasts en bodegas of nog wijnhotels, er is voor iedereen voldoening te vinden op dit gebied. Vraag ons naar de mogelijkheden en we helpen je graag verder. Wijnrondreizen.com heeft voor speciaal voor jou de beste wijn gerelateerde accommodatie geselecteerd waar iedere wijnliefhebber zich zal thuis voelen. Heb je speciale wensen, laat het ons dan gerust weten en we regelen alles voor je wat je nodig hebt voor de perfecte wijnreis naar Spanje.

Wijnregio's Spanje

De Rioja wijnregio kent een lange wijntraditie en -geschiedenis die tot de Romeinen terug gaat, zo’n 2000 jaar geleden. Sinds die tijd heeft de wijnregio behoorlijk wat ontwikkelingen meegemaakt totdat ze uitgroeide hedendaags in een van de meest bekende wijnregio’s ter wereld. Haar wijnen zijn eigenlijk zo makkelijk te drinken dat ze voor een groot publiek te appreciëren zijn. Dankzij haar populariteit is de Rioja wijnstreek ook een van de meest bezochten wijnregio’s van Spanje. Dit neemt niet weg dat er nog steeds gebieden zijn binnen de Rioja welke onbekender blijven dan de rest. Wijnrondreizen.com heeft deze wijngebieden en wijnhuizen voor jou geselecteerd zodat je in alle rust deze buitengewone wijnen kunt proeven tijdens een rondleiding aan wat ons betreft de beste wijnhuizen die deze streek kent.

Wil je tijdens je wijnreis in de Rioja wijnstreek in een authentieke accommodatie slapen, dan is er meer dan voldoende keus. Van authentieke bodega en hacienda, welke wijnboerderijen en bed & breakfast zijn, tot prachtige en moderne vier en vijf sterren hotels, De Rioja wijnregio heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wijnexperience. Vraag ons naar de mogelijkheden en we helpen je graag verder.

Dankzij haar ligging aan de Atlantische kust in het noordwesten van Spanje, heeft Galicië een milde zee klimaat met veel regen. Het is niet voor niets een van de groenere regio’s van Spanje. Dit alles heeft ook veel invloed op de wijnen uit Galicië. Haar wijnen zijn dan ook qua smaak en textuur dichter bij de wijnen uit noord Portugal dan de rest van Spanje. Galicië telt 5 wijngebied met een eigen DO zoals het lokaal wordt genoemd. Monterrei, Rías Baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra en Valdeorras zijn de 5 Denominacións de Orixe (DO in het Gallicaans). Het leukste aan wijn is dat de druivenvariëteiten eindeloos zijn en zo heeft iedere regio een deel eigen endemische variëteiten, zo ook Galicië. Albariño, Godello, of de Mencía zijn maar enkele voorbeelden.

Galicië is een wat onbekendere wijnregio in Spanje, maar niet als het gaat om mooie bezienswaardigheden. Santiago de Compostella is uiteraard de meest bekende plaats waar jaarlijks vele toeristen op pelgrimstocht komen. Praia das Catedrais, Torre de Hercules, Muralla Romana de Lugo, en de Cies Eilanden zijn andere mooie culturele en natuurlijke bezienswaardigheden die je tijdens een wijnreis door Galicië wilt zien.

Aan authentieke overnachtingsmogelijkheden ontbreekt het niet. Van bodega’s en Paradores tot luxe hotels met golf en wellness, Galicië heeft je veel te bieden als wijnliefhebber welk budget je ook wenst uit te geven. De vele oude maar gerenoveerde en prachtige accommodaties zullen alle extra charme bijdrage aan je wijnexperience door Galicië.

Catalonië is een van de grotere en meest populaire wijnregio’s van Spanje maar blijft relatief onbekend bij het grote publiek daar waar voornamelijk de Rioja en Cava wijnen domineren in de Spaanse wijnexport. Dat is jammer, want Catalonië kent een aantal heerlijke wijnen, zowel rood als wit, die dankzij het Mediterrane klimaat een hele eigen textuur hebben aangenomen. Catalonië is de geboorteplaats van de Cava en met name de wijnregio Penedès. Cava is in de loop van de jaren enorm populair geworden en dankzij deze uitvinding, is en blijft Catalonië de grootste producent van Cava in Spanje. Tijdens je wijnreis door Catalonië ontdek je het hele verhaal rond de Cava en haar geschiedenis. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Je zul naast de Cava ook vele andere kleinere wijnhuizen ontdekken die uitstekende kwaliteitswijnen maken dankzij druivensoorten zoals de Macabeo, Parellada en de Xarel-lo bij de witte druiven en de Garnache, Monastrell of nog de Tempranillo bij de rode druivenvariëteiten.

Tijdens je wijnreis door Catalonië zul je zowel heerlijke wijnen en prachtige bezienswaardigheden ontdekken. Niet alleen Barcelona en de Sagrada Familia zijn een must, maar wat dacht je van het klooster van Montserrat of die van Santa María de Poblet, de middeleeuwse dorpjes van Besalú en Beget, of de prachtige rotsformaties van Pedraforca. Dit zijn maar enkele voorbeelden die je tijdens een prachtige wijnreis door Catalonië kunt zien.

Ook op vlak van accommodatie ontbreekt er niets. Van de mooiste en meest luxueuze vier en vijf sterren hotels tot authentieke wijnboerderijen en zelfs, als je gek bent van Gaudi architectuur, een wijnhotel dat dat toch wel verdacht veel die mooie Gaudi Stijl aanneemt. Zo kunt je je helemaal laten onderdompelen in een authentieke Catalaanse wijnexperience.

Andalusië is een van de Spaanse provincies met de langste wijngeschiedenis van het land en geniet van een flink aantal zonuren per jaar dankzij haar zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee. Dankzij deze twee troeven zijn de wijnen van Andalusië niet alleen uniek, ze vertonen ook vele kwaliteiten die maken dat wijnen uit Andalusië eigenlijk een top plaats verdienen in wijnenranking. Naast deze heerlijke wijnen waarvan vele DO label zijn, kent Andalusië ook enkele historische getinte wijnen zonder DOC, maar daarom niet minder goed. De Moscatel uit Chipiona, de Mosto uit Aljarafe of de Tintilla uit Rota zijn maar enkele voorbeelden hiervan die je zeker moet proberen tijdens je authentieke wijnreis door Andalusië. Vergeet trouwens niet de Sherry wijn, nog een specialiteit uit deze mooie provincie.

Maar Andalusië is meer dan alleen heerlijke en bijzondere wijnen. Naast de bekende overheerlijke tapas en prachtige steden zoals Sevilla, Granada, en Cordoba, is Andalusië ook de provincie van de Flamenco. Wat gaat er beter samen dan een mooie auto tour maken langs de beste wijnhuizen, en na installatie in je hotel, naar een café gaan om flamenco dans te zien met uiteraard een glas wijn? Behalve prachtige steden en heerlijke gastronomie, is Andalusië ook prachtige natuur met de Sierra Nevada, mooie bergdorpjes zoals Ronda gebouwd tussen hoge rotsen, en nog veel meer.

Naast heerlijke wijnen, prachtige sightseeing, is Andalusië ook de bestemming als je een stukje authentiek Spanje wilt zien en in authentieke accommodaties wilt slapen. Inderdaad, Andalusië heeft vele wijnboerderijen, wijnhotels, en andere modernere hotels waar je in alle comfort kunt overnachten en bovendien heerlijk kunt eten. Houd je van authenticiteit en niet te druk, dan is een authentieke wijnreis naar Andalusië zeker wat voor jou.

De Canarische Eilanden zijn waarschijnlijk het minst bekende wijngebied met eigen DO label binnen Spanje. Je zou zeggen dat de Canarische eilanden een razend populaire bestemming is met 360 dagen per jaar zon en strand. Maar wanneer je op wijnreis gaat naar de Canarische Eilanden, dan kom je niet veel in aanraking met het massatoerisme, je kiest dan namelijk die authentieke weg om deze prachtige eilanden te verkennen.

Wanneer je een speciale bestemming voor je wijnreis wilt, dan zijn de Canarische Eilanden met haar vulkanische ondergrond een zekere aan te raden bestemming. Het zijn bovendien een van de oudste wijngaarden van Spanje. Doordat de eilanden zo afgelegen zijn, hebben bepaalde ziektes de wijngewassen niet kunnen bereiken waardoor deze honderden jaren oude wijnstokken er nog steeds staan en unieke wijnen produceren. Tijdens je wijnreis door de Canarische eilanden, op Lanzarote na, een significante wijnproductie, kun je uiteraard ook in unieke hotels en wijnboerderijen slapen. Zo is je wijnreis naar de Canarische Eilanden niet alleen authentieke, maar ook een unieke wijnexperience op zich.

De Balearen met Mallorca, Ibiza en Menorca, zijn net als de Canarische eilanden, ondanks dat het een razend populaire bestemming is, een onontdekte wijnbestemming binnen Spanje. Wanneer je speciaal voor een wijnreis naar de Balearen gaat, dan zul je je inderdaad al snel buiten de paden van het massatoerisme begeven wat alleen maar prettiger is.

De Balearen kennen een ongeveer 2000 jaar oude wijngeschiedenis maar door de  Phylloxera plaag is deze productie helemaal stil komen te liggen en verdwenen. De wijnproductie moest opnieuw opgebouwd worden en hedendaags kennen de Balearen 2 DOC’s, namelijk Binissalem en Pla i Llevant. Uiteraard zijn er ook andere rode en witte wijnen die je tijdens je wijnreis naar Mallorca, Ibiza en Menorca kunt proeven en even fris zijn dankzij de overvloedige zon.

Wil je meer dan alleen wijnproeven, dan bieden de Balearen prachtige natuur en een heerlijke zee  waar je kunt gaan zwemmen. Ook kun je, waarom niet, een catamaran huren om rond de eilanden te varen. Een andere manier van wijnreizen. Ook op vlak van accommodatie ontbreekt het niet. Er vele prachtige authentieke en charmante wijnboerderijen en bed & breakfasts waar je in alle comfort kunt overnachten en eten. Wil je meer luxe, dan ontbreekt er niets op de Balearen. Er zijn vele prachtige vier en vijf sterren hotels en villa’s met zwembad waar je heerlijk kunt overnachten.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Wijn proeven en rondleiding in wijnhuizen van Galicië tot Barcelona en Baskenland via de Golden Mile tot de Canarische Eilanden

Van kleinschalige wijnhuizen tot de grote en prestigieuze wijnhuizen in de vorm van kloosters, agritourismo’s, dan wel modernere wijnboerderijen, Spanje heeft alle type wijnhuizen die je maar kunt wensen als wijnliefhebber. Bovendien kun je ook nog eens slapen bij deze geweldige wijnhuizen. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je er zelfs rondleidingen krijgen van de wijnmaker zelf om zo de geschiedenis van het wijnhuis vanuit een persoonlijke invalshoek te leren kennen.

Bij Wijnrondreizen.com hebben we voor jou de beste wijnhuizen geselecteerd van Galicië tot Barcelona en Baskenland via de Golden Mile tot de Canarische Eilanden. Welke wijnregio je ook wenst te ontdekken of wellicht allemaal, je zult de beste wijnhuizen van Spanje binnenlopen en er heerlijke wijnen kunnen proeven die je zeker versteld zullen doen staan.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis door Spanje

Overnachten in een klooster tot in een modern wijnhotel, Spanje heeft het allemaal voor je.

Spanje heeft alles wat je maar nodig hebt voor de perfecte wijnexperience. Van prachtige kloosters omgebouwd tot wijn hotel met SPA en wellness met zicht op de wijngaarden vanuit je kamer tot de beste wijnbars en beste restaurants op de meest bijzondere plaatsen. Uiteraard kunnen wijnproeverijen en rondleidingen door de wijnkelders op de meest unieke locaties niet ontbreken.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties en wijnreizen naar Spanje

Een authentieke wijnexperience is het werk van specialisten :

Maatwerk

Uw reis op maat samengesteld door wijnreisspecialisten

#1 Specialist in wijnreizen

We staan dagelijks in contact met onze lokale partners om uw wensen te realiseren

Verantwoord ondernemen

We verminderen CO2 door :
- veel met biologische en biodynamische wijnboerderijen samen te werken
- de CO2 van uw reis wordt volledig gecompenseerd

Authentieke wijnreizen

- authentieke accommodatie
- authentieke culturen
- authentieke druivensoorten en wijnen

zekerheid en bescherming

Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds.

Lid 9173

Geschillencommissie Reizen

Garantiefonds Reizen