Wijnreis Australië : Een geweldig wijnland

Wijnreis Australië : Een geweldig wijnland

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis Australië - Een introductie...

Een wijnreis naar Australië is een hele organisatie maar een leuk en spannend moment, daar zijn we het over eens. Australië is ver en het is een groot land, een groot wijnland ! Het is dan ook meer dan de moeite waard en meer dan je geld en inspanningen waard om op wijnreis naar Australië te gaan. Want tijdens een wijnreis naar Australië ontdek je niet alleen waar de bekende Australische wijnen uit de Yarra Valley or Margaret River streek worden gemaakt, je ontdekt er ook prachtige natuur en cultuur die je nergens anders op de wereld zult terug vinden.

Wijnreis Australië - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Tips & Tricks - Wijnreis Australië

Aboriginals, kangoeroes, koala’s, de Red Desert en de Great Barrier Reef zijn maar enkele van de must-sees die je tijdens je wijnreis naar Australië wilt zien. Al deze prachtige bezienswaardigheden kun je met elkaar combineren met een fantastische road trip door dit geweldige wijnland via onder andere de Great Ocean Road die je staat naar staat zal brengen. Wil je niet te lang rijden, dan kun je binnenlandse vluchten en autohuur prima combineren of waarom niet een deel met de trein? De Indian Pacific is dé trein die van oost naar west Australië 4000 km aan een stuk overbrugt van Sydney naar Perth en langs verschillende wijnregio’s komt. Kortom, meer dan genoeg reden voor een prachtige wijnreis naar Australië.

Wijnregio's Australië

Met ongeveer 1500 hectare is Queensland een van de kleinere wijnregio’s binnen Australië waar het zeker interessant is om een kijkje te gaan nemen op het gebied van wijn. De voornaamste druivenvariëteiten die hier worden gekweekt zijn de Chardonnay, Semillon, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, en Viognier. Dankzij uitzonderlijke wijnen, heeft een aantal wijnmakerijen uit Queensland afgelopen jaren op regionaal niveau awards gewonnen. Deze wijnregio zal je wat dat betreft zeker verrassen met haar kwaliteitswijnen.

Wil je je wijnreis door Queensland combineren met bezienswaardigheden, dan is er zeker veel te zien. Van duiken in de Great Barrier Reef tot relaxen op een van de vele privé eilanden met prachtige hotels, Fraser Island, White Heaven Beach of de Whitsunday Eilanden met bounty stranden, Queensland heeft het allemaal.

Tijdens je wijnreis door Queensland zul je in aangename wijnhotels, bed & breakfasts en andere comfortabele accommodaties overnachten welke een voor een met de grootste zorg hebben geselecteerd. Alle accommodaties hebben een eigen restaurant waar je heerlijk kunt eten. Wanneer je graag in een bed & breakfast overnacht, dan hebben we enkel diegene geselecteerd waar er voldoende restaurants in de buurt zijn. Bovendien hebben alle kamers de minimum voorzieningen zoals een privé badkamer, LCD scherm enzovoort.

New South Wales en Sydney is een van Australische staten met de grootste wijn productie van Australië. Er komen dan ook prachtige wijnnamen uit deze wijnregio. Hunter Valley, Mudgee en Perricoota zijn maar twee van de vele plaatsen die er een AGI, het equivalent van de Franse AOC, hebben. De voornaamste druivensoorten die hier worden geteeld zijn Cabernet Chardonnay, Sauvignon, Shiraz en Sémillon.

Wil je wijn en sightseeing combineren tijdens je wijnreis door Australië, dan zijn er ook in NSW een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Uiteraard Sydney is de moeite waard, maar ook de Blue Mountains en Lord Howe Island zijn twee plaatsen die zeker niet mag missen. Aan accommodatiemogelijkheden ontbreekt hier zeker niet. Van bed & breakfast tot de meest luxeuze 5 sterren hotels van Sydney met dak zwembad, we hebben voor jou de beste accommodaties geselecteerd voor ieder budget.

Victoria, met als hoofdstad Melbourne, is het thuis van sommige van Australië best bekende wijnen. De bekendste zijn uiteraard de wijnen uit de Yarra Valley. Naast de bekende druivensoorten als de Chardonnay en de Merlot, produceert de wijnregio ook andere onbekendere druivensoorten zoals Graciano, Lagrein and Tannat. Met ongeveer 25000 hectare wijnbouw is het een grote speler te noemen binnen de Australische wijnmakerij.

Wanneer je wijnproeverijen met sightseeing wilt combineren, dan zijn er enkele interessante plaatsen die je niet wilt missen. De 12 Apostles, Philip Island, Warrnambool om walvissen te spotten vanaf de hoge cliffen. Dit zijn uiteraard maar enkele van de plaatsen naast de vele andere die je verder kunt bezoeken. Ook op accommodatiegebied heeft de deelstaat Victoria je veel te bieden. Van cottages en bed & breakfasts tot luxe hotels, vraag ons naar de mogelijkheden en we helpen je graag verder.

Tasmanië of Tassie zoals ze het daar noemen, is het grootste eiland van Australië en ligt ten zuiden van Melbourne. Op Queensland na, is Tasmanië waarschijnlijk de tweede meest onderschatte, in ieder geval meest onbekende wijnregio die Australië kent. De belangrijkste druivenvariëteiten hier zijn de Chardonnay, de Pinot Noir, en de Sauvignon Blanc. De specificiteit van Tasmanië is dat dankzij haar zuidelijke geografische ligging, Tasmanië een veel milder klimaat kent en niet zo warm als de rest van het Australische continent. Tasmanië is daarmee een van de beste locaties binnen Australië voor de productie van bubbeltjes wijnen. Al met al heeft het de potentie om in de komende jaren de beste wijnen van Australië te maken. Het is daarom een wijnregio die je zeker moet ontdekken.

Wanneer je besluit Tasmanië als wijnbestemming te ontdekken, dan zijn er heel wat mogelijkheden voor comfortabele overnachtingsmogelijkheden. Dat je al de prachtige wijnhuizen vanuit Hobart wilt ontdekken, de hoofdstad van Tasmanië, of een paar dagen een auto wilt huren en van accommodatie naar accommodatie wilt rijden, er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om zowel op wijnboerderijen te slapen als in luxere hotels en prachtige bed & breakfasts.

South Australia is de grootste wijnregio van Australië met meer dan vijftig procent van het aanbod. De meeste wijnhuizen en wijngebieden zijn gelegen rond de hoofdstad van de deelstaat, Adelaide. Het bekendste wijngebied en zonder meer Barossa. De bekendste wijnen uit South Australia zijn de Jacob’s Creek wijnen die ook in Nederland en België verkrijgbaar zijn. De meest geteelde druivensoorten voor het maken van wijn in deze wijnregio zijn Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Grenache, en Shiraz. Uiteraard zijn er ook wat onbekendere druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Marsanne en de Rousanne.

Wanneer je op wijnreis gaat door South Australia op ontdekkingstocht van al die prachtige wijnen zul je van wijnhuis tot wijnhuis versteld staan van de schoonheid van de omliggende landschappen, het vakmanschap en de prachtige accommodatiemogelijkheden die je worden geboden tussen de wijngaarden. Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste award winnende wijnhuizen geselecteerd met accommodatie zodat je in alle rust heerlijk ontspannen kan genieten van je wijnreis.

Western Australia met als hoofdstad is de grootste deelstaat als het gaat om landoppervlakte terwijl het maar vijf procent van de Australische wijnen produceert. Het begon ooit rond 1830 in de Swan Valley. Het bekendste wijngebied is Margaret River ten zuiden van Perth dat een aantal van de beste Australische wijnen produceert dankzij haar frissere zuidelijker klimaat. Western Australia produceert voornamelijk witte wijnen.

Western Australia is niet enkel de wijnregio waar enkele van Australische beste wijnen worden gemaakt, de deelstaat is ook het thuis van sommige van de mooiste bezienswaardigheden die Australië te bieden heeft en is bovendien veel minder toeristisch dan de rest van zuidelijk Australië. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de koraal riffen rond Exmouth, wellicht mooier dan die van de Great Barrier Reef, spectaculaire en bizarre geologische formaties zoals de Wave rock en The Pinnacles, en Esperance met prachtige witte stranden.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Welke wijnregio je ook het liefst hebt, elk deelstaat van Australië heeft wijnhuizen waar top kwaliteit wijnen worden gemaakt dankzij onder andere kwaliteitslabels zoals de GI’s (Geographical indication) gelijkwaardig aan de Franse AOC. Bij Wijnrondreizen.com zijn wij continue voor jou op zoek naar de beste onbekende wijnhuizen die Australië te bieden heeft zodat jij van een optimale en heerlijke wijnreis kunt genieten met de beste wijnproeverijen.

Inmiddels zijn sommige wijnhuizen overgestapt op biologisch wijn maken. Ben je meer geïnteresseerd in duurzame wijnproductie, laat het ons dan gerust weten, en wij stellen voor jou een wijnreis op maat samen naar Australië, het land van de kangoeroe en de koala.

De beste accommodaties voor je wijnreis door Australië

Australië heeft volop keuze aan goede authentieke en boetiek accommodaties voor een geslaagde wijnexperience. Van Queensland tot Western Australia, Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste accommodaties geselecteerd. Bovendien hebben een groot aantal wijnhuizen ook de mogelijkheid om te lunchen in een unieke omgeving tussen de wijngaarden.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft iets unieks te bieden. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties voor je wijnreis naar Australië

Het verhaal achter ...

Selectie wijndomeinen voor je wijnreis naar Australië