Top 5 – wijnreis en autovakanties combi in 2021

Wil je dit jaar een mooie en veilige vakantie beleven ? Bekijk dan onze top 5 – autovakanties en wijnreis combinaties voor 2021 en ga met eigen auto op wijnreis binnen Europa !

Share this post

Inhoudstafel

Wil je dit jaar een mooie en veilige vakantie beleven ? Bekijk dan onze top 5 – autovakanties en wijnreis combinaties voor 2021 en ga met eigen auto op wijnreis binnen Europa ! Lekker gemakkelijk en er zijn tientallen, zo niet meer, mooie plaatsen die je onderweg nog kunt ontdekken. Bovendien ontdek je Frankrijk, Oostenrijk en andere landen van een andere zijde met minder massatoerisme, de ruimte en de nodige veiligheid. We hebben daarom voor jou een top 5 autovakanties en wijnreis combi’s samengesteld zodat je alvast enkele mooie ideeën kunt opdoen voor een echt escape in 2021. Deze lijst wilt je 5 top bestemmingen meegegeven waar zeker aan kunt denken voor komende zomer.

1.      Corsica

Corsica, een mooie wijnstreek voor een lange autovakantie, avontuur en wijnreis in een vakantie ! Bijvoorbeeld 15 dagen met eigen auto (inclusief ferry) is een ideale lengte om veel van het eiland te zien. Of je nu naar natuur opzoek bent, mooie landschappen, actief wilt zijn of iets anders, Corsica kan op vele punten jouw vakantiewensen vervullen. We stelde daarom voor jou een voorbeeld autovakantie en wijnreis combi samen naar Corsica die je verder volledig op maat kunt aanpassen.

Alle wijnreizen naar Corsica :

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-corsica-frankrijk/

2.      Savoie

Wis je dat je in de Franse Alpen ook heerlijke wijnen kunt vinden ? Wanneer je van pure natuur houdt en benieuwd bent als wijnliefhebber hoe de Franse Alpen wijnen proeven, dan is de Franse Savoie een uitstekende keuze voor je volgende autovakantie en wijnreis zomer 2021. De Savoie kent verschillende, soms endemische, druivensoorten, die zich goed hebben aangepast aan de lokale (micro-)klimaten. Bijvoorbeeld de Mondeuse die heerlijke volle en pittige, toch frisse wijnen produceert. Ga bijvoorbeeld voor een autovakantie en wijnreis naar de Savoie van 10 dagen en ontdek Annecy en omgeving en proef heerlijke Alpen wijnen.

Alle wijnreizen naar de Savoie :

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-savoie-frankrijk/

3.      Catalonië en de Costa Brava

Catalonië en de Costa Brava net over de grens met Frankrijk, een mooie en avontuurlijke wijnbestemming voor een wijnreis met eigen auto. Onderweg, zowel heen en terug, kun je dan een overnachting bijboeken in Frankrijk. Catalonië en de Costa Brava is de ideale bestemming voor wie vanaf 1 vaste hoteladres, liefst een wijnhotel, van zon, zee, natuur en heerlijke wijnen wilt genieten. Vind je dit een leuk idee ? Bekijk dan onze 15-daagse wijnreis Catalonië en Costa Brava en pas deze geheel op maat aan.

Alle wijnreizen naar de Catalonië en de Costa Brava :

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-catalonie/

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-costa-brava/

4.      Wachau

Wachau en het prachtige UNESCO werelderfgoed Donau-dal bezoeken met de schitterende wijnterrassen ? Wachau is een schilderachtig deel van Oostenrijk waar je heerlijk kunt eten, wijnen proeven en nog veel meer. Het is de ideale wijnbestemming als je graag wilt fietsen, van rust genieten en enkele van de ’s werelds beste wijnen wilt proeven. Bekijk onze voorbeeld autovakantie en wijnreis 10 dagen naar Wachau en Wenen en pas deze geheel naar eigen wens aan.

Alle wijnreizen naar de Wachau :

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-wachau/

5.      Toscane

Toscane is een van de meest romantische delen van Italië en binnen 1,5 dag rijden bereikbaar. Bovendien kun je er een nog mooiere rit van maken er naartoe door onderweg te overnachten in de Elzas of aan de Duitse kant van de Rijn. Vul jouw autovakantie en wijnreis naar Toscane in zoals jij dat wenst. Een vaste accommodatie met zwembad om zo nu en dan een uitstap te maken naar zee, een kaasboerderij en enkele wijnproeverijen mee te maken, is slechts een voorbeeld. Bekijk onze 10-daagse autovakantie en wijnreis naar Toscane en pas deze geheel op maat aan.

Alle wijnreizen naar Toscane :

https://www.wijnrondreizen.com/wijnreizen-europa/wijnreizen-toscane/