Fietsvakantie Frankrijk : ontdek Frankrijk via de smalle wegen

Fietsvakantie Frankrijk ? Wil je in 2021 naar een wijnbestemming niet te ver van huis en iets origineels ? Ontdek Frankrijk binnendoor tijdens een fietsvakantie...

Share this post

Inhoudstafel

Fietsvakantie Frankrijk ? Wil je in 2021 naar een wijnbestemming niet te ver van huis en iets origineels ? Kies dan voor een gecombineerde fietsvakantie met wijnproeven naar Frankrijk. Wij zijn de wijnreizen specialist en bieden jou uiteenlopende mogelijkheden voor leuke fietsvakantie in de wijnregio langs de wijnroute van jou keuze en daarbuiten. Zo kun je makkelijk enkele dagen fietsen langs de wijngaarden combineren met, bijvoorbeeld, enkele dagen fietsen langs zee voor meer afwisseling. Hieronder vind je al onze mogelijkheden voor een heerlijke fietsvakantie in Frankrijk in jouw favoriete wijnregio. Desgewenst kunnen we ook voor jou een fietvakantie naar Frankrijk op maat samenstellen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een ontspannende fietsvakantie op jouw niveau.

Frankrijk is ongetwijfelt een van de mooiste en meest gevarieerde wijn- en fietslanden ter wereld met sterk uiteenlopende natuur- en cultuurlandschappen. Bovendien is er voor ieder fietsniveau wat te beleven. Of je nu naar de Elzas, de Bourgogne, de Champagne, de Bordeaux of de Provence wijnstreek wilt gaan, iedere wijnregio is prima met de fiets te ontdekken over de kleine wegen dan wel echte fietspaden.

Fietsvakanties Frankrijk

Vrijheid en ontspanning

Frankrijk is ongetwijfelt een van de mooiste en meest gevarieerde wijn- en fietslanden ter wereld met sterk uiteenlopende natuur- en cultuurlandschappen. Bovendien is er voor ieder fietsniveau wat te beleven. Of je nu naar de Elzas, de Bourgogne, de Champagne, de Bordeaux of de Provence wijnstreek wilt gaan, iedere wijnregio is prima met de fiets te ontdekken over de kleine wegen dan wel echte fietspaden. Wanneer je bij ons een fietsvakantie boekt, dan kun je rekenen op de volgende soepele voorwaarden :

  • Corona veilige bestemmingen
  • Corona veilige accommodaties
  • De garanties van het boeken bij een betrouwbare touroperator waaronder een oplossing bieden in bepaalde situaties (zoals een uitbraak van het corona virus)
  • Krijg een leuk cadeautje bij bevestiging van je boeking

Fiets of e-bike tijdens je fietsvakantie in Frankrijk ?

E-bikes zijn tegenwoordig erg populair, ook op fietsvakantie. Het is dan ook mogelijk voor jouw fietsvakantie die je via ons boekt een e-bike te huren in plaats van een gewone fiets. Dit scheelt enige vermoeidheid aan het eind van de dag. Bij elke van onze wijnbestemmingen kunnen wij je zowel een gewone fiets als een e-bike aanbieden.

Hoe worden de fietsniveau’s bepaald tijdens jouw fietsvakantie in Frankrijk ?

Niveau 1: Je fietst in overwegend vlakke gebieden en plaatsen, op sommige dagen slechts een paar lichte heuvels. We gaan er vanuit dat je hebt al eens een halve dag / hele dag hebt gefietst. De afgelegde afstand zal per dag ongeveer tussen de 15 en 30 kilometer bedragen.

Niveau 2: Je fietst in vlakke gebieden en lichte heuvels. Je mag af en toe een paar beklimmingen tegenkomen, soms kort maar steil. Je fietst minimaal één keer per maand. Je bent in staat om tussen de 25 en 40 kilometer per dag te fietsen.

Niveau 3: Van een hoger fysiek niveau dan niveau 2 met hier en daar verschillende heuvels waar beklimmingen niet kunnen worden vermeden. Je bent gewend om elke dag te fietsen. Je hebt al fietstochten gemaakt en je bent klaar om met bepaalde moeilijkheden tussen de 35 en 60 kilometer per dag af te leggen.

Niveau 4: Routes in bergachtige streken en vermoeiend kunnen zijn. De beklimmingen zijn langer en zwaarder dan niveau 3. Je fietst vaak meerdere dagen en kan gemakkelijk lange afstanden rijden over verschillende grondsoorten.