Wijntoerisme voor families : familievriendelijke wijnvakantie

Wil je op wijnvakantie met je partner en kinderen? Er zijn uitstekende mogelijkheden voor familievriendelijk wijntoerisme. Frankrijk, Italië, Portugal zijn enkele van de mogelijkheden waar je graag met je gezin naartoe wilt gaan om heerlijk te genieten van je kinderen, de rust, de natuur, en… wijntoerisme.

Share this post

Inhoudstafel

Is wijntoerisme familievriendelijk ?

Ja zeker. Wijntoerisme is niet enkel wijn proeven. Het is zoveel meer. Wanneer je bij ons een wijnreis boekt, dan zorgen we bijvoorbeeld dat er tijdens je reis standaard een zwembad bij het verblijf aanwezig is, kindvriendelijke activiteiten afhankelijk van leeftijd zoals een speelplaats voor de allerjongsten of ludiekere buitenactiviteiten zoals paardrijden voor de wat oudere kinderen. Zoals je ziet, deze paar voorbeelden zijn maar een kleine greep uit wat er allemaal mogelijk is. Uiteraard telt ook jou mening en je wensen die we zoveel mogelijk trachten mee te nemen.

Als je familie aan wijntoerisme wilt doen, dan bestaan er ook verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een familiereünie. Of je nu met een select gezelschap van de familie of alle ooms, tantes, neven en nichten uit wilt nodigen, er bestaan bijvoorbeeld op accommodatievlak genoeg mogelijkheden voor kleinschalige bed and breakfasts of echte wijnchateaus midden in de wijngaarden met wijnen van het lokale wijndomein. Wat is er heerlijker te genieten van een familiereünie onder de zon in het zuiden van Frankrijk met je hele familie ? Kinderen genieten van het zwembad terwijl de volwassenen een rondleiding krijgen door de wijngaarden, de wijnkelder en wijn proeven. Vraag ons naar de mogelijkheden.