Wijnreis Slovenië: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnreis Slovenië: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis Slovenië - Een introductie...

Een wijnreis naar Slovenië is indrukwekkender dan je denkt. Slovenië is zonder meer een verbazingwekkend en sterk opkomend wijnland in het noorden van de Balkan regio boven Kroatië en ten oosten van Venetië, Italië. Het is het land waar je een wijnreis wilt maken als wijnliefhebber als je duurzame landbouw belangrijk vindt en heerlijke biologische wijnen wilt proeven. Slovenië is daarin een van de meest vooruitstrevende landen in de Balkan.

Wijnreis Slovenië - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Tips & Tricks - Wijnreis Slovenië

… Als een van de meest vooruitstrevende wijnlanden biedt Slovenië je bovendien een prachtige authentieke wijnexperience op haar eigen manier. Een groot aanbod aan overheerlijke wijnen, prachtige authentieke accommodatie van rurale bed & breakfasts in de wijngaarden bij het wijnhuis tot boetiek en luxe vier en vijf sterren hotels met eigen restaurant waar je gastronomisch kunt eten en bijpassende lokale wijnen krijgt aanbevolen van de sommelier.

Wijnregio's Slovenië

Deze wijnregio is, van noord naar zuid langs de Italiaanse grens, onderverdeeld in de wijngebieden Goriška Brda, Vipava, en Karst. Aan de Sloveense kust ligt het gebied Istra. Wijngaarden groeien in deze regio groeien in twee prachtige valleien, de Soca Vallei en de Vipava vallei, werkelijke verborgen parels als het gaat om natuur en wijn. Er is veel toegevoegde waarde aanwezig om je als wijnliefhebber en amateur van onbekende wijnen te verleiden. Twee valleien met mooi gestroomlijnde wijn- en fruitgaarden terwijl de Soca rivier in de bedding majestueus doorstroomd en prachtige dorpjes op heuveltoppen, en dat allemaal omgeven door hoge bergen. Want ja, dit is het Sloveense deel van de Alpen die verder lopen richting de bekende skioorden aan de Oostenrijkse kant.

In deze wijngebieden groeien zowel internationaal bekende druivensoorten zoals de Sauvignon, Chardonnay, Pinot Gris, als meer lokale variëteiten. Je kunt daarbij denken aan Barbera, Beli, Klarnica, en Laški Rizling bijvoorbeeld.

Meer naar het zuiden richting de Sloveense kust liggen de wijngebieden Karst en vervolgens Istra ofwel Sloveens Istrië. Waar het bijzondere aan Karst vooral de wijnkelders uitgehakt in kalksteen is, zul je in Istra vooral de charme van de kust terugvinden met prachtige uitzichten. Door het drogere klimaat en sterke winden, wordt in deze regio vooral de Teran wijn geproduceerd, een Sloveense specialiteit gemaakt van met name de Refosco druif. Andere variëteiten die je hier veel zult zien zijn de Cabernet Sauvignon, Malvasia, Merlot, Muscat en Chardonnay aan de internationale kant. Veel voorkomende lokale variëteiten zijn de Malvazija, Refošk, en meer endemische soorten als de Zelen, Pikolit en de Pinela.

Er is genoeg keuze aan accommodaties in deze mooie wijngebieden. Je kunt zowel in mooie bed & breakfasts slapen tot de luxueuzere 4 en 5 sterren hotels en wijnhotels op de wijnboerderijen zelf voorzien van alle basisfaciliteiten en comfort. Het gebied is uiterst geschikt voor mooie wandelingen te voet en te paard tussen de wijngaarden. Ontspanning gegarandeerd.

Omdat de regio vrij teruggetrokken is, vooral de noordelijke twee wijngebieden, is een auto wel noodzakelijk om je hierheen te kunnen verplaatsen. Wil je deze regio bezoeken als wijnliefhebber, dan regelen we graag een huurauto of een privétour op maat samengesteld met jou en voor jou.

Posavska of Bizeljsko/Dolenjska is een wijngebied dat ligt in het oosten van Slovenië aan de grens van Kroatië richting Zagreb en is een ander onbekende wijnregio die het ontdekken meer dan waard is. U zult versteld staan van de heerlijke wijnen die hier gemaakt worden. De meest bekende wijn is de “Cviček”.

De regio produceert niet alleen heerlijke wijnen, er zijn ook vele bezienswaardigheden te vinden die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken en je kunt er volop activiteiten ondernemen. Het Bizeljsko kasteel en Kostanjevica na Krki ook wel het Sloveense Venetië genaamd, zijn maar twee prachtige voorbeelden. Een van de activiteiten die je hier prima kunt doen, is fietsen.

Aan authentieke accommodatie ontbreekt het niet. Van lokale rurale bed & breakfast tussen de wijngaarden tot superieur kwaliteit hotels, alle accommodaties zijn voorzien van de benodigde basisfaciliteiten en ruim comfort. Je kunt deze prima vanuit de hoofdstad Ljubljana verkennen als je een top luxe hotel wilt.

De wijnregio rond Maribor is de meest bekende en grootste wijnregio van Slovenië in het noordoosten van het land bij de grens van Hongarije en Oostenrijk. De belangrijkste stad is Maribor zelf. De wijnregio is onderverdeeld in 3 wijngebieden waaronder Slovenske Konjice, Maribor en Jeruzalem van noord naar zuid.

De regio produceert unieke wijnen van hoge kwaliteit. De meeste gekweekte druivenvariëteiten zijn onder andere de Gewürztraminer, de Muscat, de Pinot gris, en de Zelen. Ook heeft de regio z’n eigen wijnfestival ieder jaar.

Aan authentieke accommodatie ontbreekt het niet. Waar Maribor mooie boetiek, vier en vijf sterren hotels heeft, is er ook volop keus aan authentieke bed & breakfasts op of in de buurt van wijnhuizen en wijnboerderijen zelf. Zlati Grič Mansion is een mooi voorbeeld van het authentieke Sloveense karakter die als wijnliefhebber in Slovenië kunt vinden. Alle hotels en accommodaties zijn met de grootste zorg geselecteerd en hebben alle benodigde basisfaciliteiten en comfort. Wil je nog meer comfort zoals een hotel met golfbaan of wellness centrum, laat het ons dan gerust weten. We stellen graag voor je een offerte op maat op voor je wijnreis naar Slovenië.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Vele wijnhuizen bieden rondleidingen en wijnproeverijen aan. Sommige enkel tijdens het late voorjaar tot na de druivenoogst, andere, meestal grotere, kunnen het hele daar geopend zijn. Welk wijngebied je ook het meest interesseert of dat je ze allemaal wilt zien, Wijnrondreizen.com heeft voor jou een selectie samengesteld van de mooiste en beste wijnhuizen die Slovenië te bieden heeft. Zo kunnen we samen met jou de beste wijnroute uitstippelen die het beste bij jouw wensen past.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis door Slovenië

Slovenië biedt je, als opkomende wijnbestemming, een nieuwe frisse blik, doch authentiek, in vergelijking met andere wijnlanden. Slovenië heeft alle moderne voorzieningen van mooie bed & breakfasts tot prachtige vier en vijf sterren hotels. Uiteraard kunnen wijnproeverijen en rondleidingen door de wijnkelders op de meest unieke locaties niet ontbreken aan het plaatje.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties in Slovenië

Het verhaal achter ...

Het verhaal achter ...

Selectie wijndomeinen in Slovenië