Wijnreis Savoie : verken de beste uithoeken

Wijnreis Savoie : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Savoie wijnstreek kun je verschillende wijnhuizen, mooie steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt het beste een hele week tot ongeveer een tiental dagen of langer genieten van deze prachtige wijnstreek in de Franse Alpen. Een wijnreis naar de Savoie wijnstreek leent zich ook goed voor een gastronomisch weekje met het proeven van de heerlijke keuken of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Wat je ook het liefst doet in combinatie met wijnhuizen bezoeken, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Savoie op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Savoie wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Savoie wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Savoie wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Savoie wijnstreek
 • De wijnen van de Savoie wijnstreek
 • Je wijnreis door de Savoie wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Savoie wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Savoie wijnstreek

Hoe bereik je de Savoie wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Savoie het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 1000 kilometer naar Chambery vanuit Utrecht terwijl het zo’n 850 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om vanuit Nederland met de trein tot Brussel te reizen. Vervolgens neem je een TGV in Brussel rechtstreeks naar Lyon. Hier stap je vervolgens over op de lokale trein richting Chambery.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Savoie

Een wijnreis naar de Savoie kun je het hele jaar door doen. Tussen half april en half september zul je dan voornamelijk buitenactiviteiten combineren met je wijnreis terwijl de winter zich uitstekend dient om de gaan skiëen tijdens je wijnreis. De heerlijke Savoie wijnen kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden. In de winter en het voorjaar zie je de besneeuwde bergtoppen als achtergrond bij de wijngaarden. Fenomenaal !

De Savoie wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Savoie wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Lyon. Eenmaal in Lyon reis je oostwaarts door naar Chambery waar je de eerste wijnhuizen kunt bezoeken. Hoewel sommige wijnhuizen in de buurt liggen van treinstations, kun je toch het beste met de auto of de fiets gaan. Je bezoekt de Savoie wijnstreek het beste in een cirkel rondreis door de Alpen. Hier en daar kun je met de fiets of auto een zijwaarts uitstapje maken en enkele prachtige, typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Savoie wijnstreek

De Savoie wijnstreek kent drie deelgebieden waar wijn wordt gemaakt. Het eerste gebied ligt onder het meer van Geneve tussen Thonon-les-Bains en Bonneville waar het tweede gebied meer onder de stad Grenoble ligt. Deze twee gebieden zijn relatief klein. Het grootste gedeelte van de wijnproductie van de Savoie ligt nabij de stad Chambery, Aix-les-Bains en Annecy.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Savoie wijnstreek

De Savoie wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Vervolgens zijn er tientallen andere bezienswaardigheden die ook je wilt zien tijdens je wijnreis zoals dorpen, landschappen, natuur en nog veel meer. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Savoie wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Annecy en het meer
 3. Abdij van Hautecombe
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Yvoire
 5. De prachtige kastelen
 6. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Savoie met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond

De wijnen van de Savoie wijnstreek

De Savoie is een van de kleinste wijngebieden van Frankrijk. Hoewel de wijnen van de Savoie niet zo wereldberoemd zijn als de Champagne bijvoorbeeld, neemt dit niet weg dat de wijnen van de Savoie van prima kwaliteit zijn. De Savoie produceert zowel witte als rode wijnen met als belangrijkste druivensoort de Mondeuse voor de rode wijnen.

Je wijnreis door de Savoie wijnstreek

Alle wijnreizen door de Savoie wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Savoie wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Savoie wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Savoie. Typische gastronomie is de bekende Fondue de Savoie. Andere typische gerechten zijn de Tartiflette en de aardappelbeignets. Ook is de Savoie bekend om zijn kazen en vleeswaren. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Kwaliteit staat uiteraard altijd voorop. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Savoie :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Savoie wijnstreek

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in de Savoie. Van deltavliegen tot mountainbiken in de wijngaarden of paardrijden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Savoie wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Savoie en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Savoie

Bekijk al onze wijnreizen naar de Savoie. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende Crémant de Savoie. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Savoie zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Savoie.