Wijnreis Sardinië : verken de beste uithoeken

Wijnreis Sardinië : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door Sardinië kun je verschillende wijnhuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt het beste een hele week genieten van deze prachtige en authentieke wijnregio om al het moois te zien dat dit eiland te bieden heeft. Een wijnreis naar Sardinië leent zich ook goed voor een ontspannend verblijf in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Sardinië op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Sardinië maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Sardinië ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Sardinië
 • De wijngebieden en wijnroutes van Sardinië
 • De wijnen van Sardinië
 • Je wijnreis door Sardinië
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Sardinië

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Sardinië

Hoe bereik je Sardinië ?

Vanuit België en Nederland bereik je Sardinië het makkelijkst met het vliegtuig. Olbia in het noordoosten van Sardinië is de makkelijkste luchthaven om te bereiken of je nu vanuit België of Nederland reist. Andere luchthavens zijn Cagliari en Alghero die in de meeste gevallen enkel met lowbudget maatschappij zijn aan te vliegen of met Alitalia via een grotere Italiaanse stad zoals Rome. De vlucht duurt ongeveer twee uur en vijftien minuten. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Sardinië

Sardinië wordt slechts in het hoog seizoen bediend met rechtstreekse vluchten van België en Nederland. Dit betekend dat je tussen grofweg eind september en half mei alleen naar Sardinië kunt vliegen via een overstap in een grotere Italiaanse stad.

Sardinië verkennen

Je begint het verkennen van Sardinië het gemakkelijkst vanuit Olbia. Je ontdekt Sardinië vervolgens het best met een huurauto of georganiseerde reis in de vorm van een rondreis langs de belangrijkste bezienswaardigheden en mooie wijnhuizen. Op Sardinië kun je vervolgens ook prima genieten van de mooie stranden, azuurblauwe zee en het heerlijke eten.

De wijngebieden en wijnroute van Sardinië

Het grootst gedeelte van de wijnhuizen op Sardinië ligt nabij de kust en onder directe invloed van de zee. Zeewind en andere klimaatinvloeden zoals droogte spelen daarom een belangrijke rol bij de productie van Sardijnse wijnen. Om een mooie indruk te krijgen van de wijnen die Sardinië jou kan bieden als wijnliefhebber reis je daarom het beste langs de wijnroute van Sardinië die jou leidt van Olbia via Oristano naar Cagliari.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Sardinië

Sardinië kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de UNESCO werelderfgoedsite . Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Sardinië niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Nuraghi, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Cagliari
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Villacidro en Belvi
 5. Su Nuraxi en andere archelogische sites
 6. De wijnlandschappen van Sardinië met zicht op zee
 7. En meer…

De wijnen van Sardinië

Sardinië kent een lange wijngeschiedenis dat, net als Sicilië, teruggaat tot de Griekse en Romeinse invasies. Hedendaags is Sardinië een middenklasse speler als het gaat om geproduceerd volume wijn in vergelijking met andere wijnregio’s in Italië. Er worden voornamelijk rode en witte wijnen gemaakt. Bij het maken van Sardijnse rode wijnen hebben vooral de bekende druivensoorten zoals de Cannonau (lokale benaming voor de Grenache) en de Carignano ofwel de Carignan de voorkeur. De Vermentino is de meest voorkomende druivensoort bij de witte wijnen. Ook wordt er hier en daar wijnen gemaakt van endemische druivensoorten zoals de Nuragus.

Je wijnreis door Sardinië

Alle wijnreizen door Sardinië getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Sardinië bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Sardinië

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Sardinië. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Sardinië :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Sardinië

Van een dagtocht op de fiets, kooklessen tot een masterclass wijn en spijs… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Sardinië wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Sardinië en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Sardinië

Bekijk al onze wijnreizen naar Sardinië. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Sardinië zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Sardinië.