Wijnreis Rioja : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Rioja : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Rioja wijnstreek kun je verschillende wijnhuizen en leuke dorpen bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, al dan niet in combinatie met een citytrip naar Bilbao, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar de Rioja wijnstreek leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Rioja op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Rioja wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Rioja wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Rioja wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Rioja wijnstreek
 • De wijnen van de Rioja wijnstreek
 • Je wijnreis door de Rioja wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Rioja wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Rioja

Hoe bereik je de Rioja wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Rioja wijnstreek het makkelijkst met het vliegtuig. Bilbao is de luchthaven waar je naartoe vliegt wanneer je deze prachtige wijnstreek wilt bereiken. De vlucht duurt ongeveer twee uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt. Vervolgens is het een korte transfer naar je hotel in de Rioja wijnstreek.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Rioja

Hoewel de beste tijd van het jaar ergens tussen maart en september is, kun je in feite de Rioja wijnstreek, in combinatie met een citytrip naar Bilbao, het hele jaar door bezoeken voor enkele wijnproeverijen en bezoeken aan wijnhuize,. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden. Ook is het verder afhankelijk van het type wijnactiviteit dat je wenst te doen.

De Rioja wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Rioja wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Bilbao. Vervolgens neem je dan een huurauto, een privétransfer of trein vanuit Bilbao naar de Rioja wijnstreek. Eenmaal ter plaasen kun je de wijnstreek uitstekend met de fiets ontdekken. Wanneer je een centraal gelegen wijnhotel neemt, kun je gemakkelijk ronden fietsen of met de auto afleggen binnen de wijnstreek en daarbuiten naar wat verderweg gelegen dorpen.

Het wijngebied en de wijnroute van de Rioja wijnstreek

De Rioja wijnstreek is ongeveer 70 kilometer lang en onderverdeeld in drie kleinere wijngebieden welke kort beschreven kunnen worden als laag (voorheen Baja, nu Oriental), midden (Alavesa) en hoog (Alta) Rioja. Dit heeft te maken met de klimaat en geografische invloeden. De belangrijkste wijnhuizen liggen tussen de twee steden Miranda de Ebro en Logrono wat het belangrijkste deel is van de Rioja wijnroute.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Rioja wijnstreek

De Rioja wijnstreek kent enkele mooie bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komen steden zoals Bilbao, Pamplona en Burgos. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Rioja wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Bilbao, Pamplona en Burgos
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Santo Domingo de la Calzada
 4. Pprachtige kastelen en religieuze bouwwerken
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Rioja
 6. En meer…

De wijnen van de Rioja wijnstreek

Samen met enkele andere wijngebieden van Spanje, is de Rioja een van de bekendste wijnstreken wereldwijd. Hoewel de Rioja wijnstreek stille rode, witte en rosé wijnen maakt, is de wijnregio vooral bekend om haar rode wijnen. Voor de productie van deze rode wijnen, dan wel de witte en rosé wijnen, wordt een beperkt aantal druivensoorten gebruikt. Met name Spaanse en autochtone druivensoorten zoals de Graciano, Mazuelo en de Tempranillo worden gebruik voor rode wijnen. Voor de witte druivensoorten zijn dit vooral de witte Garnacha en de Malvasia. Sinds een aanpassing van de Rioja DO enkele jaren geleden zijn enkele extra druivensoorten toegestaan waaronder buitenlandse druivensoorten zoals de Chardonnay bij de witte wijnen.

Je wijnreis door de Rioja wijnstreek

Alle wijnreizen door de Rioja wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Rioja wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Rioja wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Rioja. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Rioja :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Rioja wijnstreek

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is veelzijdig in de Rioja wijnstreek. Van een dagtocht op de fiets tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet paardrijden in de wijngaarden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Rioja wijnstreek wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Rioja en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Rioja

Bekijk al onze wijnreizen naar de Rioja. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Rioja zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Rioja.