Wijnreis Rhone : verken de beste uithoeken

Wijnreis Rhone : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door de Rhone wijnstreek staat voor het bezoeken van enkele unieke wijngebieden. Condrieu, Hermitage of Chateauneuf-du-Pape zijn slechts enkele van deze namen. Maar het Rhone-dal is meer. Wat dacht je van die prachtige steden zoals Lyon en Avignon waar je ook nog eens heerlijk kunt eten ? Een wijnreis naar de Rhone wijnstreek leent zich ook goed voor het bezoeken van mooie dorpjes, prachtige natuurgebieden en meer. Tien tot vijftien dagen is daarom de ideale lengte voor een wijnreis door de Rhone wijnstreek.

In dit artikel over het maken van een wijnreis naar de Rhone wijnstreek lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Rhone wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Rhone wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Rhone wijnstreek
 • De wijnen van de Rhone wijnstreek
 • Je wijnreis door de Rhone wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Rhone wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Rhone wijnstreek

Hoe bereik je de Rhone wijnstreek ?

Lyon is het voor de meeste het beginpunt van je wijnreis door de Rhone wijnstreek. Vanuit België en Nederland bereik je de Rhone het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 900 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 740 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Brussel te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens een TGV te nemen in Brussel rechtstreeks naar Lyon. Eventueel kun je ook het vliegtuig nemen wanneer je niet te ver van Schiphol of Brussels Airport woont.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Wijnstreek

Een wijnreis naar de Rhone wijnstreek kun het hele jaar door doen dankzij de gemiddelde zachte temperaturen in de winter en warme temperaturen in de zomer. De heerlijke wijnen van de Rhone zoals de Hermitage en Chateauneuf-du-Pape kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. In het voorjaar heb je te maken met heerlijke zachte temperaturen. In de zomer daarintegen kan het best warm worden. De herfst staat eerder voor milde temperaturen en de prachtige verkleurde wijngaarden.

De Rhone wijnstreek verkennen

Lyon is meestal het vertrekpunt van je wijnreis door de Rhone wijnstreek. Je gaat vervolgens zuidwaarts richting Valence en Avignon. De Rhone wijnstreek is vrij uitgestrekt. Je kunt daarom het beste deze wijnstreek opdelen in twee delen. Het eerste deel van Lyon tot Valence bijvoorbeeld en een tweede gedeelte tot Avignon. Je kunt beide delen zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein afleggen. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Rhone wijnstreek

De wijnroute van de Rhone begint bij de stad Vienne onder Lyon en gaat door tot Avignon. Langs de hele wijnroute ontdek je kleine AOC wijngebieden met mooie namen. Je kunt denken aan Crozes Hermitage, Condrieu en Chateau Grillet. Afhankelijk van het aantal dagen dat je tot je beschikking hebt voor je wijnreis door de Rhone wijnstreek, kun je ervoor kiezen een paar van deze wijngebieden te ontdekken dan wel de hele wijnroute te combineren met enkele bezienswaardigheden en dorpen.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Rhone wijnstreek

De Rhone wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is om enkele van die mooie wijnhuizen te bezoeken in de wijngebieden Condrieu of Hermitage. Een citytrip naar Lyon en Avignon mag ook zeker niet ontbreken. Zo kun je deze prachtige steden zien en de heerlijke lokale gastronomie proeven. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Rhone wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Lyon en Avignon, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Saint-Paul-Trois-Châteaux en Suze-la-Rousse
 4. De prachtige kastelen hier en daar langs de wijnroute van de Rhone
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Rhone bij Hermitage bijvoorbeeld
 6. En meer…

De wijnen van de Rhone wijnstreek

De wijnen Côtes du Rhone zijn bekend over de hele wereld. Met name Chateauneuf-du-Pape en Hermitage zijn erg gewild. Dankzij de kwaliteit, eeuwenoude traditie van het wijnmaken in deze wijngebieden en andere factoren vormen deze namen hedendaags het boegbeeld van de Rhone wijnen. Tijdens je wijnreis langs de Rhone wijnroute zul je vooral de traditionele rode wijnen, witte wijnen en rosé wijnen tegenkomen. De Syrah en Grenache zijn de dominante druivensoorten bij de rode wijnen terwijl de Marsanne en Roussanne dit zijn bij de witte wijnen. In de Rhonestreek neemt bovendien de Viognier, een witte druivensoort, een speciale plaats in.

Je wijnreis door de Rhone wijnstreek

Alle wijnreizen door de Rhone wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Rhone wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Rhone wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Rhone wijnstreek. Typische gastronomie is bijvoorbeeld de Andouillette of de gratin dauphinois. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Rhone :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Rhone wijnstreek

Er is meer dan genoeg te doen om je wijnreis in de Rhone wijnstreek te vullen. Of je nu graag het verhaal achter een bepaald wijndomein beter wilt leren kennen dan wel activiteiten zoals wandelen in de wijngaarden wilt doen, er is veel mogelijk. Andere mogelijkheden zijn met een twizzy door de wijngaarden rijden, truffels zoeken, of waarom niet een kort cursus wijn maken volgen. Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in de Rhone. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Rhone wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Rhone en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Rhone

Bekijk al onze wijnreizen naar de Rhone wijnstreek. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende Crémant de Die. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Rhone zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Rhone.