Wijnreis Provence : verken de beste uithoeken

Wijnreis Provence : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door de Provence wijnstreek staat voor het bezoeken van mooie wijngebieden zoals Bandol en Cassis. Bovendien kun je in de Provence enkel mooie verrassingen verwachten zoals het wijngebied van Bellet. Maar de Provence is niet enkel heerlijke zonnige wijnen. Wat dacht je van die prachtige steden zoals Marseille of de Middelandse zee met de Calanques de Cassis ? En niet te vergeten de Provencaase en Mediterranne keuken ? Een wijnreis naar de Provence wijnstreek leent zich ook goed voor het bezoeken van mooie dorpjes, prachtige natuurgebieden en lavendel velden in het late voorjaar. Tien tot vijftien dagen is daarom de ideale lengte voor een wijnreis door de Provence wijnstreek.

In dit artikel over een wijnreis naar de Provence wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Provence wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Provence wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Provence wijnstreek
 • De wijnen van de Provence wijnstreek
 • Je wijnreis door de Provence wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Provence wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Provence wijnstreek

Hoe bereik je de Provence wijnstreek ?

Avignon of Marseille zijn voor de meeste onder ons het beginpunt van je wijnreis door de Provence wijnstreek. Avignon wanneer je met eigen auto gaat en Marseille wanneer je met het vliegtuig gaat om vervolgens een huurauto te nemen. Vanuit België en Nederland bereik je Avignon, de toegangsdeur tot de Provence, het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 1130 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 960 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Brussel te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens een TGV te nemen in Brussel rechtstreeks naar Avignon, Aix-en-Provence of Marseille. Eventueel kun je ook het vliegtuig nemen wanneer je niet te ver van Schiphol of Brussels Airport woont naar Marseille of Nice. In beide gevallen, TGV en vliegtuig, kun je vervolgens een huurauto nemen om de Provence wijnstreek te verkennen.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Wijnstreek

Een wijnreis naar de Provence wijnstreek kun het hele jaar door doen dankzij de gemiddelde zachte temperaturen in de winter en warme temperaturen in de zomer. De heerlijke wijnen van de Provence zoals de rosé wijnen Côtes de Provence of Côteaux Varois kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. In het voorjaar heb je te maken met heerlijke zachte temperaturen. In de zomer daarintegen kan het best warm worden. De herfst staat eerder voor milde temperaturen en de prachtige verkleurde wijngaarden. De winter dient zich prima voor bijvoorbeeld een culinair en / of SPA arrangement in combinatie met wijnproeverijen.

De Provence wijnstreek verkennen

Avignon, Marseille of Nice zijn meestal het vertrekpunt van je wijnreis door de Provence wijnstreek. Je verkent het beste de Provence wijnstreek door vervolgens een route af te leggen tussen twee van deze steden naar keuze. De westkant met Bandol, Cassis, Côteaux Varois en andere wijngebieden tussen Marseille en Avignon is het meest interessante gedeelte. Om het mooiste van de Provence wijnstreek te zien neem je het beste je eigen auto met fietsen of een huurauto. Wanneer je je fietsen meeneemt, dan kun je ook wat meer tijd nemen om hier en daar de streek beter te leren kennen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Provence wijnstreek

De wijnroute van de Provence begint bij de stad Avignon en loopt door tot Marseille en Nice. Langs de hele wijnroute ontdek je kleine AOC wijngebieden met mooie namen. Je kunt denken aan Cassis, Bandol of Bellet. Afhankelijk van het aantal dagen dat je tot je beschikking hebt voor je wijnreis door de Provence wijnstreek, kun je ervoor kiezen een paar van deze wijngebieden te ontdekken dan wel de hele wijnroute te combineren met enkele bezienswaardigheden en dorpen.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Provence wijnstreek

De Provence wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is om enkele van die mooie wijnhuizen te bezoeken in de wijngebieden Cassis of Bandol. Een citytrip naar Avignon, Marseille en/ of Nice mag ook zeker niet ontbreken. Zo kun je deze prachtige steden zien en de heerlijke lokale gastronomie proeven. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Provence wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Nice, Marseille en Avignon, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Saint-Rémi de Provence of Ansouis
 4. De prachtige kastelen hier en daar langs de wijnroute van de Provence
 5. De mooie wijnlandschappen van de Provence aan de zuidelijke kant van de Luberon
 6. En meer…

De wijnen van de Provence wijnstreek

De wijnen van de Provence zijn bekend over de hele wereld. Met name de rosé wijnen van de Côtes de Provence zijn erg gewild. De Provence staat dan ook met name bekend om deze type wijn. Dankzij de kwaliteit en het zonnige imago maar ook andere factoren hebben de Provence wijnen een steeds groter publiek weten te veroveren. De Cinsault en de Grenache zijn de dominante druivensoorten bij de rosé en rode wijnen terwijl de Clairette en de Sémillon dit zijn bij de witte wijnen. Opvallend is dat er bijna geen mousserende wijnen in de Provence worden gemaakt.

Je wijnreis door de Provence wijnstreek

Alle wijnreizen door de Provence wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Provence wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Provence wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Provence wijnstreek. Typische gastronomie is bijvoorbeeld de Aioli of de Crespeou. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Provence :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Provence wijnstreek

Er is meer dan genoeg te doen om je wijnreis in de Provence wijnstreek te vullen. Het verhaal achter een bepaald wijndomein beter leren kennen, wandelen van wijnhuis naar wijnhuis of met de mountainbike… er is veel mogelijk. Andere mogelijkheden zijn met een twizzy door de wijngaarden rijden, truffels zoeken, of waarom niet een kort cursus wijn maken volgen. Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in de Provence. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Provence wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Provence en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Provence

Bekijk al onze wijnreizen naar de Provence wijnstreek. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke rosé wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Provence zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Provence.