Wijnreis Noord-Italië : verken de beste uithoeken

Wijnreis Noord-Italië : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië kun je verschillende wijnhuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt er zowel een lang weekend naartoe gaan met het vliegtuig, dan wel een hele week of meer genieten  (bijv. met eigen auto) van deze prachtige wijnstreek ten oosten van Venetië en bij de grens met Slovenië. Een wijnreis naar de Veneto wijnstreek en Noord-Italië leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de wijnregio Veneto en Noord-Italië op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Veneto wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Veneto wijnstreek en Noord-Italië ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië
 • De wijngebieden en wijnroutes van Veneto en Noord-Italië
 • De wijnen van de Veneto wijnstreek en Noord-Italië
 • Je wijnreis door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Veneto en Noord-Italië

Hoe bereik je de Veneto wijnstreek en Noord-Italië ?

Vanuit België en Nederland bereik je Veneto, de wijnregio bij Venetië het makkelijkst met de auto of het vliegtuig. Met de auto is het ongeveer 1240 kilometer naar Udine vanuit Utrecht terwijl het zo’n 1190 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Brussel te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens een nachttrein te nemen in Brussel naar Wenen. Na een dagje Wenen kun je vervolgens een andere nachttrein nemen naar Venetië of Treviso.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Veneto en Noord-Italië

Je bezoekt het beste deze wijnregio tussen april en september. Wil je bijvoorbeeld een citytrip naar Venetië combineren met een aantal wijnproeverijen in naburige wijnhuizen, dan is dat zeker het hele jaar mogelijk. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week of langer zal gaan terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Veneto en Noord-Italië zal bezoeken. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden. Wanneer je geïnteresseerd bent in Eiswijn en het weer dat ene jaar dient zich ervoor, dan is de winter de aangewezen periode. In de winter kun je in de Veneto en Noord-Italië ook prima genieten van heerlijke wijnen proeven in combinatie een bezoek aan een of meerdere kerstmarkten zoals die van Straatsburg.

De Veneto wijnstreek en Noord-Italië verkennen

Je begint het verkennen van de Veneto wijnstreek en Noord-Italië het gemakkelijkst vanuit Udine als je met eigen auto komt of Venetië als je met het vliegtuig komt om vervolgens een huurauto te nemen. Onderweg zijn er tal van wijnhuizen waar je heerlijke wijnen kunt proeven, kopen, UNESCO werelderfgoed sites kunt bekijken en mooie dorpjes kunt bezichtigen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Veneto is hoofdzakelijk een wijnstreek met een wijnroute tussen Udine en Venetië. De wijngebieden die je binnen de wijnregio kunt onderscheiden zijn Veneto zelf en Friuli-Venezia Giulia. Hoewel Sudtirol er eigen ook bij hoort, wordt deze buiten beschouwing gelaten in dit artikel. Wil je Sudtirol tijdens je wijnreis bezoeken met de prachtige naburige dolomieten, laat het dan zeker weten.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

De Veneto wijnstreek en Noord-Italië kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Venetië met zijn prachtige oude centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Veneto wijnstreek en Noord-Italië niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Venetië, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Cividale del Friuli en Venzone
 4. De wijnlandschappen van de Veneto en Noord-Italië
 5. En meer…

De wijnen van de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Hoewel de wijnen van de Veneto en Noord-Italië niet zo wereldberoemd zijn als de Chianti bijvoorbeeld, neemt dit niet weg dat de wijnen van Veneto erg divers zijn. Van simpele maar toch heerlijke wijnen tot prestige wijnen, er is veel keus in de wijnstreek van Veneto. Er worden voornamelijk witte wijnen gemaakt in deze streek. Dit heeft alles te maken met het gemiddelde koelere klimaat en aantal uren zonnenschijn per jaar in deze streek. Vooral de endemische druivensoorten domineren hier bij de witte druivensoorten, maar door internationale vraag is enigszins verandering in gekomen sinds enkele jaren.

Je wijnreis door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Alle wijnreizen door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Veneto wijnstreek en Noord-Italië bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Veneto en Noord-Italië. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Veneto en Noord-Italië :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Veneto wijnstreek en Noord-Italië

Van een dagtocht op de fiets tot een masterclass wijn en spijs… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Veneto en Noord-Italië wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Veneto en Noord-Italië en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Veneto en Noord-Italië

Bekijk al onze wijnreizen naar de Veneto en Noord-Italië. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Veneto en Noord-Italië zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Veneto en Noord-Italië.