Wijnreis Madeira : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Madeira : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis naar Madeira kun je verschillende wijnhuizen, dorpen en natuurgebieden bezoeken. Madeira leent zich het beste om een hele week te genieten en ontspannen met een combinatie van heerlijke wijnen proeven, typische gastronomie uitproberen en wandelen. Welke type vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Madeira op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Madeira maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Madeira ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Madeira
 • Het wijngebied en de wijnroute van Madeira
 • De wijnen van Madeira
 • Je wijnreis naar Madeira
 • Accommodaties tijdens je wijnreis op Madeira

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Madeira

Hoe bereik je Madeira ?

Vanuit België en Nederland bereik je Madeira het makkelijkst met het vliegtuig. De vlucht duurt net iets minder dan vijf uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt. Gezien het toerisme erg seizoensgebonden is op Madeira, zijn de meeste rechtstreekse vluchten beperkt tot een periode tussen ongeveer april en september afhankelijk van de voorkeursmaatschappij. Je kunt Madeira wel het hele jaar bereiken dankzij een vlucht met overstap in Porto of veelal Lissabon. Bij aankomst neem je vervolgens een privétransfer naar je hotel in Funchal of ander hotel van je keuze.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Madeira

Madeira kent een oceaan klimaat. Door de sterke oceaan invloed kan het weer snel omslaan wat betekend dat het er elke dag wel eens kan regenen. Toch is de beste tijd van het jaar tussen half april, begin mei en half september.

Madeira verkennen

Madeira is een eilanden groep waarvan het hoofdeiland zelf eveneens als Madeira bekend staat. Dit is ook het meest toeristische eiland van de eilandengroep. De andere eilanden zijn namelijk Porto Santo bekend onder de golf amateurs en enkele onbewoonde eilanden. Wijn wordt enkel verbouwd op het hoofdeiland Madeira zelf. Om Madeira op een aangename wijze te verkennen, kun je het beste een hotel voor enkele nachten in de hoofdstad Funchal nemen en een ander hotel in het noorden van het eiland.

De wijngebieden en wijnroutes van Madeira

De verschillende wijnhuizen zijn op Madeira grofweg onder te verdelen over twee wijngebieden, langs noordkust en die van de zuidkust. Door Madeira in een cirkel te verkennen passeer je beide wijngebieden en leg je de wijnroute van Madeira in z’n geheel af.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Madeira

Madeira is vrij bergachtig met de hoogste bergtop (Pico Ruivo) op 1860 meter. Dit levert enkele spectaculaire berglandschappen op. Madeira kent daarom voornamelijk natuurlijke bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Funchal met zijn prachtige kathedraal, oud centrum en markt waar je heerlijke tropische vruchten kunt kopen. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Madeira niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. De hoofdstad Funchal
 3. Het tropische bos, ofwel de Laurelsilva, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoed
 4. De prachtige botanische tuinen van Madeira
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van Madeira

De wijnen van Madeira

Weinig mensen weten het, maar Madeira heeft een lange en fascinerende wijngeschiedenis dankzij haar ligging op de oude handelsroutes naar de Nieuwe Wereld, het Caraibbisch gebied en het vroegere Oost-Indië. Madeira is daarmee steeds onder invloed geweest van de verschillende handelsmissies zoals die van de Nederlanders, Portugezen, en Engeland. Ook speelden de Amerikanen een belangrijke rol in de opkomst van de versterkte Madeira wijn. De dominante druivensoort is de Negra mole, een rode druivensoort, dat voor meer dan 80 procent van de totale productie uitmaakt.

Je wijnreis door Madeira

Alle wijnreizen door Madeira getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Madeira bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Madeira

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Madeira. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Madeira :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Madeira

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen op Madeira is iets beperkter in vergelijking met bijvoorbeeld het vasteland van Portugal. Wandelen, wijnproeverijen en andere wijngerelateerde activiteiten behoren tot de mogelijkheid. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Madeira wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Madeira en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Madeira

Bekijk al onze wijnreizen naar Madeira. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke Madeira wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Madeira zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Madeira.