Wijnreis Jura : verken de beste uithoeken

Wijnreis Jura : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door de Jura wijnstreek is zeker geen verkeerd idee. De Jura kent behalve heerlijke wijnen, ook vele speciale wijnen die je zeker eens wilt proeven als wijnliefhebber. De vin de Paille, Crémant du Jura en andere. Combineer je wijnreis door de Jura met het bezoeken van prachtige steden, natuurgebieden en je hebt zeker een geslaagd lang weekend of weekje vakantie in een minder druk bezocht maar prachtig deel van Frankrijk. Een wijnreis naar de Jura is niet volledig zonder een paar dagen fietsen of de lokale keuken te proeven. Een van de bekendste kazen van de Jura is de Comté. Of je nu een lang weekend gaat of het liefst een volle week, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Jura op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Jura wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Jura wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Jura wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Jura wijnstreek
 • De wijnen van de Jura wijnstreek
 • Je wijnreis door de Jura wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Jura wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Jura

Hoe bereik je de Jura wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Jura het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 700 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 550 kilometer vanaf Brussel is. Dit zijn inderdaad dezelfde afstanden als wanneer je naar de Bourgogne gaat. De Jura ligt namelijk parallel aan en ten oosten van de Bourgogne. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Je zult in de meeste gevallen een keer overstappen in Parijs als je vanuit Nederland reist om vervolgens een TGV te nemen rechtstreeks naar Besançon. Stap je in Brussel op dan kun je ook het beste deze reisroute volgen.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Jura

De Jura kent een iets kouder klimaat gemiddeld dan de Bourgogne. Je kunt daarom het beste vanaf april tot laat september een wijnreis naar de Jura maken. In de zomer kun je prima een hele week gaan of een lang weekend. De heerlijke en speciale wijnen van de Jura kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in laat september de eerste verkleurde wijngaarden.

De Jura wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Jura wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Besançon om vervolgens richting Bourg-en-Bresse te rijden. Onderweg kun je verschillende wijnhuizen bezoeken en prachtige bezienswaardigheden waaronder de “reculés”, de prachtige Jura valleien met verdwaalde kleine dorpjes. De gastronomie en lokale producten proeven mogen zeker niet ontbreken. Dit kan zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de Jura wijnroute zelf liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Jura wijnstreek

De Jura wijnstreek kent een unieke wijnroute. Deze begin grofweg aan de rand van de mooie stad Besançon en eindigt in Bourg-en-Bresse. Ten zuiden van de Lons-le-Saunier zijn de wijnhuizen wel zeer schaars. Het gedeelt tussen Besançon en Lons-le-Saunier geeft je daarom de beste indruk van de heerlijke Jura wijnen.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Jura wijnstreek

De Jura wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Naast enkele prachtige wijnhuizen en dorpen, zijn er vele bezienswaardigheden voor diegene die van de natuur houden. Watervallen, groene valleien en meer maken het zeker de moeite waard te wijnstreek beter te verkennen. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Jura wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Besançon en Pontarlier
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Salins-les-Bains
 4. Prachtige kastelen, watervallen en valleien
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Jura

De wijnen van de Jura wijnstreek

Hoewel de wijnen van de Jura niet zo wereldberoemd zijn als de Champagne bijvoorbeeld, neemt dit niet weg dat de wijnen van de Jura erg divers zijn. Van simpele maar toch heerlijke wijnen tot zelfs unieke wijnen zoals de vin de Paille, het loont de moeite als wijnliefhebber deze wijnstreek beter te kennen. Al met al, kun je zeggen dat de Jura een mooi en divers wijnen gamma heeft, waardonder vin de Paille, Crémant du Jura, rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen en zelfs gele wijnen.

Je wijnreis door de Jura wijnstreek

Alle wijnreizen door de Jura wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Jura wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Jura wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Jura. Typische gastronomie is de Kip met gele Jura wijn of de Fondue met Comté. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Jura :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Jura wijnstreek

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is in de Jura wat beperkt in vergelijking met andere Franse wijnregios. Uiteraard kun je prima fietsen, wandelen en genieten van culinaire toprestaurants die deze prachtige wijnstreek je kan bieden. Vergeet zeker niet voor wijn en spijs combinaties te gaan waar de Jura enkele heerlijke kazen produceert. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Jura wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Jura en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Jura

Bekijk al onze wijnreizen naar de Jura. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende Crémant de Jura wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Jura zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Jura.