Wijnreis Chili: ontdek onbekende wijngebieden

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Wijnreis Chili - Een introductie...

Een wijnreis naar Chili is niet alleen heerlijke wijnen proeven, het is ook prachtige natuur en cultuur ontdekken. Van het noorden van het land en de wijnregio bij Copiapo tot de grens van Patagonië bij de wijnregio rond Osorno, tijdens je wijnreis naar Chili zul je tientallen valleien kunnen ontdekken met elk hun eigen wijnen, specificiteiten en prachtige landschappen. Wijngaarden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes, vulkanen, de Atacama Woestijn en nog veel meer. Ook op gastronomie gebied zul je culinaire hoogstandjes ontdekken die uitstekend samengaan met lokale wijnen.

Wijnreis Chili - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Tips & Tricks - Wijnreis Chili

Wat zijn beste wijnroutes en wijnregio’s om te bezoeken tijdens je wijnreis door Chili?

De Chileense wijngebieden streken zich uit over ongeveer 1500 kilometer van de rand van de Atacama woestijn in het noorden tot het aangrenzende gebied bij Patagonië. Dit brengt enorm veel diversiteit met zich mee aan klimaten, bodemsoorten en landschappen wat een ware lust is voor de gepassioneerde wijnliefhebbers. Waar de noordelijke en zuidelijke wijnregio’s iets onbekender zijn, is de centrale wijnregio van Chili de meest bekende met wijngebieden zoals Casablanca, Maipo en Colchaqua. Dit gebied vormt het kloppend hart van de Chileense wijnmakerij.

Chileense wijnen

Centraal Chili, rond de hoofdstad Santiago, is het belangrijkste wijn producerende gebied van dit prachtige wijnland. Chileense wijnen worden ook regelmatig met de Bordeaux streek in Frankrijk. Chili produceert, dankzij haar wijnregio’s Colchagua, Casablanca en enkele andere wijngebieden, een aantal van de beste rode wijnen ter wereld. De druivenvariëteiten die het meest in Chili geteeld worden zijn de Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec en de Merlot. Voor de witte wijnen wordt vooral de Sauvignon Blanc variëteit gebruikt. Tegenwoordig kent Chili een steeds groter aantal biologische wijnboerderijen, vooral in de centrale wijnregio ten noorden en zuiden van de hoofdstad Santiago.

Wanneer zijn de Chileense wijnregio’s het best te bezoeken ?

Van de kurkdroge Atacama woestijn met warme dagen en koele nachten tot het koudere zuiden bij Patagonië, Chili biedt zeer uiteenlopende klimaten. Dit maakt het mogelijk dit prachtige wijnland het hele jaar door te bezoeken. Uiteraard is de beste periode afhankelijk van de activiteiten die je tijdens je wijnreis wilt ondernemen. Wijnproeven in de wereldberoemde wijngebieden Maipo, Casablanca, en Colchagua en de belangrijkste plaatsen van centraal Chili en wijnhuizen bezoeken, is mogelijk het hele jaar door. Uiteraard zijn het voor en naseizoen heerlijk rustig. Het drukst zijn de maanden december tot februari tijdens het hoogseizoen. In mei, einde van de herfst, zijn er ook enkele wijnfestivals. Wil je druiven oogsten, dan kun je het beste tussen maart en mei gaan.

Waar te verblijven

Als wijnliefhebber verblijf je het liefst op een wijnboerderij te midden van de wijngaarden in rustige omgeving met adembenemende landschappen om je heen. Ook Chili ontwikkelt sterk haar wijntoerisme de laatste jaren. Dit vertaalt zich in een steeds groter aanbod aan wijnhotels en andere authentieke accommodatievormen. Van bed & breakfasts tot moderne wijnhotels met al dan niet wellness faciliteiten en of een groot golfterrein, Chili heeft ook enkele unieke hotels waar je, helemaal afgezonderd van de wereld om je heen, tot ontspanning kan komen tijdens je wijnreis te midden prachtige natuur.

Wijnrondreizen.com helpt je bij het maken van de juiste accommodatiekeuze. Welke accommodatievorm je uiteindelijk ook kiest, we hebben voor jou de beste wijnhotels en wijnhuizen in elke wijnregio voor jou geselecteerd zodat je het beste van Chili kunt ontdekken. Wanneer je specifieke wensen hebt laat het dan ons gerust weten. Vraag ons een geheel vrijblijvende offerte aan zodat je de wijnreis van je dromen kunt maken naar Chili.

Wijnregio's Chili

De noordelijke wijngebieden rond de Copiapó, de Huasco, de Elqui, de Limarí en de Choapa valleien zijn gelegen bij de Atacama woestijn en even ten zuiden ervan, in het noorden van Chili. Deze wijngebieden kennen een droog klimaat met weinig regen. Terwijl in de Copiapó en de Huasco valleien vooral de Pisco druiven worden geteeld, worden in de 3 andere valleien van het Coquimbo wijngebied bekendere druivensoorten geteeld waaronder de bekende Chardonnay en Sauvignon Blanc bij de witte variëteiten en de Cabarnet Sauvignon en de Syrah bij de rode druivenvariëteiten.

Wanneer je deze nauwelijks bekende wijnregio tijdens je wijnreis door Chili wilt ontdekken, combineer het dan met een excursie naar de Valle de la Luna en de Atacama Woestijn. Je zult je wanen in een andere wereld met de prachtige maanlandschappen die in schril contrast staan met de groene wijngaarden. Ook om te overnachten zijn er prachtige accommodaties om te verblijven voor een paar nachten heerlijke rust onder de sterrenhemel.

De centrale wijnregio’s van Chili met de Aconcagua, Maipo, en Casablanca valleien ten noorden van de hoofdstad Santiago en de Colchagua en Curico Valleien ten zuiden ervan, is het grootste wijn producerend en exporterend gebied van Chili. Deze regio is dan ook de must voor iedere wijnliefhebber die Chili voor een wijnreis komt bezoeken. Tijdens je bezoek aan de verschillende wijnhuizen, rondleidingen over de wijngaarden en proeverijen, zul je al snel begrijpen waarom deze wijngebieden stuk voor stuk unieke wijnen creëren die wereldberoemd zijn geworden. De Chardonnay en de Sauvignon Blanc zijn de twee grootste witte druivenvariëteiten die hier worden geteeld terwijl bij de rode druivenvariëteiten dat de Syrah, Merlot en Pinot Noir zijn.

Tijdens je wijnreis door de wijngebieden van centraal Chili en rond de hoofdstad Santiago mag je de verschillende gastronomische tradities die de regio biedt zeker niet missen. Wanneer je wijnliefhebber en gastronomie bewonderaar bent, dan is de hoofdstad Santiago de stad waar het allemaal gebeurd met prachtige restaurant waar je bovendien bijpassende lokale wijn geserveerd zult krijgen. Vergeet niet een uitstapje te maken naar Valparaiso, de badplaats bij uitstek.

Dankzij hun veel zuidelijkere ligging, genieten de wijn gebieden rond Itata, Bio Bio en Malleco een veel koeler klimaat dan de wijngebieden rond Santiago en daarboven. Dit koudere klimaat is ten voordelen van bepaalde druivensoorten zoals de Muscat de Alexandria. Er wordt zelfs met de Gewürztraminer druifsoort geëxperimenteerd op enkele wijnboerderijen. Een interessante wijnregio daarom om te bezoeken als wijnliefhebber die de moeite waard is om tijdens je wijnreis door Chili te ontdekken.

Naast interessante wijnexperimenten en andere druivenvariëteiten en wijnen dan de andere regio’s van Chili, biedt het zuiden van Chili ook interessante sightseeing. Vooral voor de wijnliefhebbers die ook van rust en natuur houden zijn het merengebied bij Puerto Montt, Chiloe, en Villarrica enkele voorbeelden van plaatsen die je wilt zien en vastleggen. Aan mooie hotels ontbreekt het niet. Te midden van deze prachtige natuur en tussen de wijngaarden van deze zuidelijke gebieden, zijn enkele prachtige hotels gebouwd waar je helemaal tot jezelf kunt komen en uitrusten.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Welke wijnregio je ook het liefst hebt, alle wijnregio’s en wijngebieden van Chili hebben wijnhuizen waar heerlijke bekende en minder bekende wijnen worden gemaakt. Bij Wijnrondreizen.com zijn we continue voor jou op zoek naar de beste onbekende wijnhuizen die Chili te bieden heeft zodat je van een optimale en heerlijke wijnreis kunt genieten met de beste wijnproeverijen.

Inmiddels zijn sommige wijnhuizen overgestapt op biologisch wijn maken. Ben je meer geïnteresseerd in duurzame wijnproductie, laat het ons dan gerust weten, en we stellen voor jou een wijnreis op maat samen naar Chili.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis door Chili

Chili heeft een ruime keuze aan goede authentieke en boetiek accommodaties voor een geslaagde wijnreis. Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste accommodaties geselecteerd van bed & breakfast tot prachtige boetiek- en wijnhotels te midden van de wijngaarden of een andere unieke omgeving.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft iets unieks te bieden. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties voor je wijnreis naar Chili

Selectie wijndomeinen voor je wijnreis naar Chili

Een authentieke wijnexperience is het werk van specialisten :

Maatwerk

Uw reis op maat samengesteld door wijnreisspecialisten

#1 Specialist in wijnreizen

We staan dagelijks in contact met onze lokale partners om uw wensen te realiseren

Verantwoord ondernemen

We verminderen CO2 door :
- veel met biologische en biodynamische wijnboerderijen samen te werken
- de CO2 van uw reis wordt volledig gecompenseerd

Authentieke wijnreizen

- authentieke accommodatie
- authentieke culturen
- authentieke druivensoorten en wijnen

zekerheid en bescherming

Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds.

Lid 9173

Geschillencommissie Reizen

Garantiefonds Reizen