Wijnreis Armagnac : verken de beste uithoeken

Wijnreis Armagnac : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wil je een wijnreis maken door de Armagnac en Zuiwest-Frankrijk, de wijnregio bij Toulouse ? Een wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk bij Toulouse staat voor het bezoeken van enkele unieke wijngebieden. Gaillac, de Jurançon of Frans Baskenland zijn slechts enkele van deze wijngebieden. Maar wat dacht je van die prachtige steden zoals Toulouse zelf, Pau en Biarritz waar je ook nog eens heerlijk kunt eten ? Een wijnreis naar de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk bij Toulouse leent zich ook goed voor het bezoeken van mooie dorpjes, prachtige natuurgebieden en meer. Vijftien dagen is daarom de ideale lengte voor een wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk bij Toulouse.

In dit artikel over een wijnreis maken naar Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar deze wijnregio
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Armagnac wijnregio
 • De wijnen van de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk
 • Je wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar deze wijnregio

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Armagnac en Zuiwest-Frankrijk

Hoe bereik je de Armagnac en Zuiwest-Frankrijk?

Toulouse is het voor de meeste het beginpunt van je wijnreis door de Armagnac en Zuiwest-Frankrijk. Vanuit België en Nederland bereik je de Armagnac en Zuiwest-Frankrijk bij Cahors het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 1050 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 880 kilometer vanaf Brussel is. De terugweg vanaf Biarritz is ongeveer 1090 kilometer naar Brussel en 1260 kilometer naar Utrecht. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Parijs te gaan om vervolgens over te stappen op een TGV rechtstreeks naar Toulouse. Eventueel kun je ook het vliegtuig nemen wanneer je niet te ver van Schiphol of Brussels Airport woont.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

Een wijnreis naar de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk kun het hele jaar door doen dankzij de gemiddelde zachte temperaturen in de winter en warme temperaturen in de zomer. De heerlijke wijnen van Zuidwest-Frankrijk zoals de Malbec wijnen bij Cahors, de rode wijnen van Gaillac en andere kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. In het voorjaar heb je te maken met heerlijke zachte temperaturen. In de zomer daarintegen kan het best warm worden. De herfst staat eerder voor milde temperaturen en de prachtige verkleurde wijngaarden.

De Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk verkennen

Toulouse is meestal het vertrekpunt van je wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk. Omdat Toulouse min of meer in het midden ligt van deze uitgestrekte wijnregio, kies je er het beste voor om ofwel het noordelijk gedeelte te verkennen met mooie wijnen zoals die van Gaillac of Cahors en steden als Albi. De tweede mogelijkheid is om het deel westelijk van Toulouse te verkennen met wijngebieden als de Madiran, de Jurançon en Baskenland. Heb je meer tijd, dan kun je beide prima combineren. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Armagnac

Binnen de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk heeft iedere AOC zijn eigen kleine wijnroute. Je kunt uiteraard prima combineren. Afhankelijk van het aantal dagen dat je tot je beschikking hebt voor je wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk, kun je ervoor kiezen een paar van deze wijngebieden te ontdekken dan wel de hele wijnroute te combineren met enkele bezienswaardigheden en dorpen.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

De Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk kennen vele, uitzonderlijk mooie, bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is om enkele van die mooie wijnhuizen te bezoeken in de wijngebieden van Gaillac of de Madiran. Een citytrip naar Toulouse mag ook zeker niet ontbreken. Zo kun je deze prachtige stad zien en de heerlijke lokale gastronomie proeven. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Toulouse
 3. Mooie kleine dorpjes langs de Lot- en Dordogne-rivier
 4. De prachtige kastelen hier en daar langs de wijnroute van de Armagnac
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Jurançon bij Pau
 6. En meer…

De wijnen van de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

De wijnen van de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk zijn relatief onbekend, zowel in Frankrijk als daarbuiten. Op enkele uitzonderingen na zoals de wijnen van Gaillac en de Madiran die steeds bekender worden. Dankzij de kwaliteit, eeuwenoude traditie van het wijnmaken in deze wijngebieden en andere factoren bieden een aantal van deze mooie authentieke wijnen een waardig alternatief voor bijvoorbeeld Bordeaux wijnen uit het midden segment. Hierbij kun je denken aan de wijnen uit de Blayes of Graves wijngebieden. Tijdens je wijnreis langs de wijnroute van Zuidwest-Frankrijk zul je vooral de traditionele rode wijnen, witte wijnen en rosé wijnen tegenkomen. De Cabarnet Franc, Tannat, Merlot en Cabarnet Sauvignon zijn de dominante druivensoorten bij de rode wijnen terwijl de Gros Manseng, de Sauvignon Blanc en de Sémillon dit zijn bij de witte wijnen.

Je wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

Alle wijnreizen door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Zuidwest-Frankrijk

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Rhone wijnstreek. Typische gastronomie is bijvoorbeeld de Cassoulet van Toulouse. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Rhone :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

Er is meer dan genoeg te doen om je wijnreis in de Armagnac wijnstreek te vullen. Of je nu graag het verhaal achter een bepaald wijndomein beter wilt leren kennen dan wel activiteiten zoals wandelen in de wijngaarden wilt doen, er is veel mogelijk. Andere mogelijkheden zijn golfen, paardrijden moutainbiken, truffels zoeken, of waarom niet een kort cursus wijn maken gaan volgen. Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in de Armagnac wijnregio. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Zuidwest-Frankrijk wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Armagnac en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Armagnac wijnregio en Zuiwest-Frankrijk

Bekijk al onze wijnreizen naar de Armagnac wijnstreek. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Zuidwest-Frankrijk zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis.