Wijnreis Argentinië: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnreis Argentinië: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis Argentinië - Een introductie...

Een wijnreis naar Argentinië is net als zich wanen in een romantisch decor van prachtige wijngaarden met de besneeuwde Andes op de achtergrond terwijl je in je lodge bij het openhaard vuur heerlijk zit te genieten van een glas wijn. En niet de minste wijn. Argentinië kent een aantal prachtige wijnen die je tijdens grandioze wijnproeverijen kunt gaan proeven.

Maar een wijnreis naar Argentinië is niet alleen heerlijke wijnen proeven. Een wijnreis naar Argentinië is ook een en al prachtige natuur ontdekken zoals de Iguazu Watervallen, of El Calatafe met de prachtige gletsjers van Patagonië. Een wijnreis naar Argentinië is ook prima te combineren met Uruguay, het onbekende zusje van Argentinië als het om wijnen gaat.

Wijnreis Argentinië - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Tips & Tricks - Wijnreis Argentinië

Wijnregio's Argentinië

In het noordwestelijk gedeelte van Argentinië vanaf de grens met Bolivia tot de stad Catamarca ligt een van de grootste wijnregio’s van Argentinië. Het bekendste wijngebied ligt rond de stad Salta en in het bijzonder rond Cafayate. Wijngaarden groeien er op grote hoogte, soms tot wel 3000 meter, onder andere in de valleien rond het Calchaquí gebergte. Het droge klimaat met lange zomers en vele zonuren is het meest geschikt voor druivensoorten als de Bonarda, de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Malbec, en de Syrah. Tijdens je bezoek aan enkele van de meest authentieke wijnhuizen die de regio kent, zul je de heerlijke wijnen die deze regio produceert kunnen proeven.

Onderweg naar deze prachtige wijnregio en weer terug richting Buenos Aires of onderweg naar de zuidelijkere wijngebieden, heeft de regio ook veel natuurschoon en mooie steden die je tijdens excursies kunt gaan bezoeken. Ook is dit de regio waar je enkele van de meest traditionele gerechten uit de Argentijnse keuken kunt gaan proeven zoals Empanadas, Humitas, Locro en Tamales. Kortom, tijdens je wijnreis naar Argentinië kun je deze wijnregio niet missen.

Aangrenzend en net ten zuiden van de vorige wijnregio, ligt de wijnregio Cuyo en Mendoza. Mendoza en omgeving is de omvangrijkste wijnregio van Argentinië. Het kloppende wijnhart als we het zo mogen noemen. Deze wijnregio kent een wat milder klimaat dan het noordelijker gelegen Salta en maakt dankbaar gebruik van de smeltwateren van het nabij gelegen Andes gebergten. Net als de noordelijke wijnregio, zijn de voornaamste druivensoorten hier de Bonarda, de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Malbec, en de Syrah.

Een van de mooiste gebieden om wijn en de prachtige natuur te combineren is de Uco Vallei waar de Andes prachtig op de achtergrond van de verschillende wijngaarden liggen terwijl je naar het zuiden rijdt.

De derde, meer onbekendere wijnregio van Argentinië, is de wijnregio ten zuiden en westen van de hoofdstad Buenos Aires. Deze opkomende wijnregio produceert enkele goede witte wijnen. Het meest karakteristieke van deze wijnregio is het veel mildere klimaat dat veelal wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan.

Na een paar dagen heerlijk wijnproeven doorheen Argentinië kun je nog bijvoorbeeld een paar dagen extra je in Buenos Aires verblijven. Een super leuke manier om een fantastische wijnreis door Argentinië te beëindigen. Volg wat leuke tangolessen en proef het beste van de vele gastronomische gerechten Argentinië je te bieden heeft in een van de vele bistro’s en restaurants die de stad rijk is. We adviseren je hier graag over.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Wijnproeven en rondleiding in wijnhuizen in Argentinië op unieke locaties

Argentijnse wijnhuizen of bodega’s en finca’s zoals ze lokaal worden genoemd, hebben prachtige wijnkelders die je kunt bezoeken tijdens een rondleiding. Alle wijnhuizen die we voor jou met de grootste zorg hebben geselecteerd, hebben niet alleen de beste Argentijnse wijnen in huis, we hebben ze ook om een speciale reden geselecteerd. Waar sommige wijnhuizen zijn omgeven door prachtige landschappen, kun je bij andere tussen de middag ook lunchen. Laat ons jouw speciale voorkeur weten en we regelen het voor jou.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis naar Argentinië

Argentinië heeft enkele prachtige bed & breakfasts waar jij als wijnliefhebber kan overnachten. Of je nu in een bed & breakfast of in een van de uitstekende wijnhotels wilt overnachten tussen de wijngaarden, Argentinië heeft vele mogelijkheden. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Bij Wijnrondreizen.com stellen wij jouw wijnreis naar Argentinië op maat samen. Vraag ons nu naar de mogelijkheden.

Selectie accommodaties voor je wijnreis naar Argentinië

Het verhaal achter ...

Het verhaal achter ...

Selectie wijndomeinen voor je wijnreis naar Argentinië

Het verhaal achter ...

Het verhaal achter ...