Wijnreis Andalusië : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Andalusië : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door Andalusië kun je verschillende wijnhuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang gaan dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar Andalusië leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Andalusië op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Andalusië maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Andalusië ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door Andalusië
 • De wijngebieden en wijnroutes van Andalusië
 • De wijnen van Andalusië
 • Je wijnreis door Andalusië
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Andalusië

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Andalusië

Hoe bereik je Andalusië ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Andalusië het makkelijkst met het vliegtuig. Met name Malaga is vlot bereikbaar. De andere mogelijkheid is te vliegen met overstap naar Sevilla. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen doorgaans op Malaga. De vlucht duurt ongeveer drie uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Andalusië

Dankzij de heerlijke zachte temperaturen in het zuiden van Spanje is een wijnreis naar Andalusië het hele jaar door mogelijk. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week zal gaan terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Andalusië zal bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van Andalusië kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden.

Andalusië verkennen

Je begint het verkennen van Andalusië het gemakkelijkst vanuit Malaga. Om de beste wijnen, de mooiste bezienswaardigheden en steden van Andalusië te zien maak je het beste een rondreis vanaf Malaga met een huurauto. Je verblijft eerst enkele dagen in Malaga. Vervolgens vertrek je richting Ronda, Cadiz, Sevilla, Cordoba en Granada. Daarna reis je terug naar Malaga.

De wijngebieden en wijnroutes van Andalusië

Andalusië kent verschillende wijngebieden waarvan de bekendste Jerez de la Frontera ligt. Hier wordt namelijk de wereldwijd bekende Sherry wijn gemaakt, een versterkte wijn. Andere belangrijke wijngebieden in Andalusië zijn de omgevingen van Huelva en Malaga. Elk wijngebied heeft zijn eigen wijnroute. Tijdens je wijnreis naar Andalusië combineer je daarom het beste enkele of al deze wijnroute met een rondreis langs de prachtige steden van Andalusië om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van deze wijnregio.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Andalusië

Andalusië kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komen de prachtige steden zoals Sevilla en Granada die je zeker niet wilt missen. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Andalusië niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Sevilla, Cordoba en Granada, Ronda en meer
 3. De mooie kleine “witte” dorpjes van Andalusië zoals
 4. De prachtige kastelen
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van Andalusië

De wijnen van Andalusië

Binnen Andalusië heeft ieder wijngebied eigenlijk wel zijn eigen wijn specialisatie opgebouwd. Terwijl het ene wijngebied meer zoete dessert wijnen produceert, is de andere regio meer gespecialiseerd in droge wijnen zoals Malaga of versterkte wijnen zoals bij Jerez. In Andalusië worden er voornamelijk witte wijnen gemaakt. De belangrijkste druif van de wijnregio is veruit de Palomino. Toch heeft ieder deelgebied zijn eigen belangrijkste druivensoort. In Jerez met de Sherry is dit de Pedro Ximenez druif, terwijl dit voor het Montilla-Moriles wijngebied weer de Moscatel is. Andalusië is wat dat betreft een fascinerende wijnregio !

Je wijnreis door Andalusië

Alle wijnreizen door Andalusië getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Andalusië bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Andalusië

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Andalusië. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Andalusië :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Andalusië

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is veelzijdig in Andalusië. Van een dagtocht op de fiets tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet paardrijden in de wijngaarden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Andalusië wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Andalusië en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Andalusië

Bekijk al onze wijnreizen naar Andalusië. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met een heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Andalusië zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Andalusië.