Wijnreis Toscane : verken de beste uithoeken

Wijnreis Toscane : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door Toscane, een unieke en romantische wijnexperience en beleving. Tijdens je wijnreis door Toscane kun je verschillende wijnhuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek die zich uitstrekt tussen grofweg Florence, Pisa en Grossetto. Een wijnreis naar Toscane leent zich ook goed voor een gastronomisch lang weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Toscane op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Toscane maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de wijnstreek van Toscane ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door Toscane
 • De wijngebieden en wijnroutes van Toscane
 • De wijnen van Toscane
 • Je wijnreis door Toscane
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Toscane

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Toscane

Hoe bereik je Toscane ?

Vanuit België en Nederland bereik je Florence en Toscane het makkelijkst met het vliegtuig. Met de auto is het ongeveer 1350 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 1220 kilometer vanaf Brussel is. Je kunt het beste onderweg een extra overnachting inplannen zodat je de volgende dag uitgerust op bestemming aankomt. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de Elzas of de Moezel. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Brussel of Keulen te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens de nachttrein naar Wenen te nemen vanaf Brussel. Na een dagje Wenen kun je dan weer de volgende nachttrein nemen rechtstreeks richting Florence.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Toscane

Laten we bij voorbaat zeggen dat je een wijnreis naar Toscane het hele jaar door kunt doen. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week zal gaan terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Toscane zal bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van Toscane kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden.

Toscane verkennen

Je begint het verkennen van Toscane het gemakkelijkst vanuit Florence. De hoofdstad van Toscane is vanuit vele belangrijke Europese luchthavens bereikbaar waaronder Brussel en Amsterdam. Vervolgens kun je dan in een cirkelvormige rondreis de prachtige wijnstreek van Toscane verkennen met mooie stadjes zoals Montepulciano, Sienna en andere UNESCO werelderfgoedsites. Dit kan zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van Toscane

Toscane staat vooral bekend om de Chianti net onder Florence. Toch is deze wijnregio meer dan alleen de heerlijke rode kruidige Chianti wijnen. De Bolgheri of de Brunello zijn slechts twee andere voorbeelden. San Gimignano en Montepulciano in het verlengde van de Chianti zijn niet te onderschatten. Je kunt deze wijnroutes en wijngebieden met elkaar combineren om zo een goed beeld te krijgen van de wijnen van Toscane.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Toscane

Toscane kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Straatsburg met zijn prachtige kathedraal en oud centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Toscane niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. De vele UNESCO werelderfgoed sites die Toscane rijk is
 3. Florence, Pisa, Sienna en andere mooie steden
 4. Mooie kleine dorpjes zoals San Gimignano, Montepulciano, en de minder bekende Montescudaio bijvoorbeeld
 5. De schilderachtige wijnlandschappen van Toscane
 6. En meer…

De wijnen van Toscane

De Toscaanse wijnen, met name di van de Chianti, zijn wereldberoemd. Met goede reden. Van simpele maar toch heerlijke wijnen tot prestige wijnen, er is veel keus in Toscane. Er worden voornamelijk rode wijnen gemaakt. Een speciale wijn die in Toscane wordt gemaakt is de Vin Santo die je als wijnliefhebber zeker wilt proeven. De Sangiovese druif is de belangrijkste rode druivensoort in Toscane waar meer dan driekwart van de productie uit rode kwaliteitswijnen bestaat. Bij de witte wijnen zijn de Trebbiano en Malvasia de dominante witte druivensoorten.

Je wijnreis door Toscane

Alle wijnreizen door Toscane getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Toscane bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Toscane

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Toscane. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Toscane :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Toscane

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in Toscane. Van een dagtocht op de fiets, in rit in een oude Fiat tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet een heteluchtballonvaart boven de wijngaarden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Toscane wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Toscane en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Toscane

Bekijk al onze wijnreizen naar Toscane. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Toscane zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Toscane.