Wijnreis Tenerife en Canarische Eilanden : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Tenerife en Canarische Eilanden : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden kun je verschillende wijnhuizen, dorpen en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang weekend gaan, dan wel een hele week of langer genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden leent zich ook goed voor wandelen, ontspanen of een autovakantie in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Tenerife en de Canarische Eilanden?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar naar Tenerife en de Canarische Eilanden
 • De wijngebieden en wijnroutes van Tenerife en de Canarische Eilanden
 • De wijnen van Tenerife en de Canarische Eilanden
 • Je wijnreis door Tenerife en de Canarische Eilanden
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Hoe bereik je Tenerife en de Canarische Eilanden?

Vanuit België en Nederland bereik je Tenerife en de Canarische Eilanden het makkelijkst met het vliegtuig. De meeste mensen reizen naar het eiland Tenerife terwijl je wijnhuizen op zes van de acht eilanden vindt. De twee enige eilanden waar je geen wijn zult vinden, zijn Fuerteventura en Lobos (Een klein eiland in het noorden van Fuerteventura). Vanuit België en Nederland vliegen de meeste luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks op Tenerife. Andere eilanden die je rechtstreeks kunt bereiken vanuit België en Nederland zijn Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria en La Palma. De vlucht duurt ongeveer vier uur en drie kwartier. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Laten we bij voorbaat zeggen dat je een wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden het hele jaar door kunt doen. De Canarische Eilanden en Tenerife liggen zo zuidelijk dat het weer er bijna het hele jaar wel aangenaam is. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week of langer zal gaan, terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Tenerife en de Canarische Eilanden zal bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van Tenerife en de Canarische Eilanden kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven.

Tenerife en de Canarische Eilanden verkennen

De meeste mensen welke een reis willen maken naar Tenerife en de Canarische Eilanden zullen een van de prachtige eilanden bezoeken die er onderdeel van uitmaken.  De meeste kiezen dan voor een wijnreis naar Tenerife. Je kunt zowel Tenerife als de andere eilanden prima met een huurauto verkennen. Je kunt ook kiezen voor een privéreis  of privéexcursies met een zelfde hotel voor de hele periode. Zo kun je toch nog heerlijk ontspannen. Je wijnreis naar Tenerife kun je dan combineren met het strand, bezienswaardigheden bezoeken en nog veel meer.

De wijngebieden en wijnroutes van Tenerife en de Canarische Eilanden

Tenerife en de Canarische Eilanden kun je het beste onderverdelen in zes aparte wijngebieden met elk eiland zijn eigen wijnroute. Je kunt ook elk van van deze wijnroutes combineren tot een grote wijnroute als alternatief. Zo kom je op plaatsen welke minder in aanraking komen met het massatoerisme.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis op Tenerife en de Canarische Eilanden

Tenerife en de Canarische Eilanden kennen vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt het nationaal park van Pico de Teide met z’n prachtige rotsformaties. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Canarische Eilanden niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Pico del Teide Nationaal park
 3. De stranden van Lanzarote
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Caleta de arriba, Teror en Tejeda
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Canarische Eilanden
 6. En meer…

De wijnen van Tenerife en de Canarische Eilanden

De wijnen van de Canarische Eilanden zijn uniek en kennen een lange geschiedenis. Dit neemt niet weg dat ze erg divers zijn. Net als bij Madeira (Portugees eiland), waren de Canarische eilanden vroeger een tussenhaven op weg naar de nieuwe wereld. Dankzij haar ligging hebben de Canarische eilanden niets te maken gehad met de vele ziektes en plaggen zoals de phylloxera welke op andere plaatsen bijna alle wijngaarden hebben verwoest. Op de Canarische Eilanden worden zowel stille witte, rode, en rosé wijnen gemaakt, waarbij witte wijnen de overhand hebben. Naast de bekendere Malvasia, worden vooral endemische druivensoorten gebruikt op de Canarische Eilanden.

Je wijnreis door Tenerife en de Canarische Eilanden

Alle wijnreizen door Canarische Eilanden getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Canarische Eilanden bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Canarische Eilanden. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Canarische Eilanden :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is wat beperkt op Tenerife en de Canarische Eilanden. Toch kun je hier en daar leuke activiteiten ondernemen zoals een dagtocht op de fiets of een masterclass wijn en spijs. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Canarische Eilanden wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Canarische Eilanden en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Tenerife en de Canarische Eilanden

Bekijk al onze wijnreizen naar de Canarische Eilanden. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Canarische Eilanden zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Canarische Eilanden.