Wijnreis Santorini : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Santorini : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door Santorini kun je verschillende wijnhuizen, mooie kleine stadjes en stranden bezoeken. Je kunt zowel een lang weekend gaan dan wel een hele week of meer genieten van dit prachtige eiland. Een wijnreis naar Santorini leent zich ook goed voor een gastronomisch lang weekend (als je van zeevruchten en vis houdt) of een paar dagen ontspannen aan zee in prachtige hotels in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Veels hotels op Santorini hebben een privézwembad waarin je heerlijk kunt ontspannen na een bezoek aan een wijnhuis en het warme weer. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Santorini op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Santorini maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Santorini ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door Santorini
 • De wijngebieden en wijnroutes van Santorini
 • De wijnen van Santorini
 • Je wijnreis door Santorini
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Santorini

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Santorini

Hoe bereik je Santorini ?

Vanuit België en Nederland bereik je Santorini het makkelijkst met het vliegtuig. Santorini heeft een luchthaven. De rechtstreekse vluchten zijn schaars en vaak duur. Je reist dus het beste met een overstap in Athenes. De vlucht duurt ongeveer drie en een half uur. Met overstap is dit minimaal vijf uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Santorini

Santorini kent het hele jaar door heerlijke temperaturen over het algemeen. Toch is het toerisme op Santorini strikt seizoensgebonden en zijn er enkel rechtstreekse vluchten tussen ongeveer half mei en half september. Buiten deze periode is het meestal overstappen in Athenes. Dit betekend ook dat de maanden juli en augustus bordevol zitten met toeristen. Je kunt dus het beste naar Santorini tussen mei en half juni gaan of tegen begin september voor een lang weekend.

Santorini verkennen

Santorini is een klein eiland en oh zo mooi. Of je er nu voor kiest om rechtstreek op Santorini te vliegen al dan niet met overstap in Athenes, of te vliegen op Athenes en dan de boot, je komt aan in Thira. Het noordelijk deel met het stadje Oia is het drukst bezocht. Wil je rust, dan kies je het beste voor een hotel op de zuidelijke helft van het eiland en maak je een dagexcursie naar Oia en de andere bezienswaardigheden in het noorden. De rest van je verblijf kun je dan heerlijk genieten van de rust en wijnproeverijen in de buurt van je hotel.

De wijngebieden en wijnroutes van Santorini

Santorini is een klein eiland waar je het aantal wijnhuizen op twee handen kan tellen of bijna. Er is daarom niet een echt wijngebied of wijnroute te noemen of te vinden. Toch concentreren de meeste wijnhuizen zich in het midden van het eiland. Je kunt deze dan ook prima bezoeken als een halve dag excursie met wijn en spijs.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Santorini

Santorini kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt het stadje Oia. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Santorini niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Oia
 3. De kleine steile straatjes van Thira
 4. De vulkaan van Santorini met z’n caldera
 5. En meer…

De wijnen van Santorini

Santorini kent een lange wijngeschiedenis dat teruggaat voor de Venetianen en Ottomaanse bezettingen. Deze invloeden zie je vandaag de dag terug in de namen van een aantal wijnsoorteen die je op Santorini zult vinden. Op Santorini worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. Bij het maken van deze wijnen hebben vooral de endemische druivensoorten de voorkeur waaronder de Mandilaria. Bij de witte druiven is dit de wat bekendere Assyrtiko.

Je wijnreis door Santorini

Alle wijnreizen door Santorini getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Santorini bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Santorini

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Santorini. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Santorini :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Santorini

Van kooklessen volgen met bijpassende wijnen van Santorini tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet een lunch in de wijngaarden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Santorini wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Santorini en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Santorini

Bekijk al onze wijnreizen naar Santorini. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Santorini zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Santorini.