Wijnreis Oostenrijk: ontdek onbekende wijngebieden

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

of

Vraag een vrijblijvende offerte op maat​

Wijnreis Oostenrijk - Een introductie...

Ga op wijnreis naar Oostenrijk en je ontdekt het onbekendere en fascinerende kleine zusje van de Duitse wijnentegenhanger ! Inderdaad, een groot aantal Oostenrijkse en Duitse wijnen hebben veel gemeen maar zijn eigenlijk veelal verschillend in smaak en body. Uiteraard spelen klimaat en druivenvariëteiten daarin een grote rol.

Wijnreis Oostenrijk - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Tips & Tricks - Wijnreis Oostenrijk

Wat zijn de beste wijnroutes en wijnregio’s om te bezoeken tijdens je wijnreis naar Oostenrijk?

De Oostenrijkse wijnregio’s liggen voor het overgrote deel in het oosten van het land langs de grens met Hongarije in het verlengde van de Tsjechische wijnregio Moravië. Er zijn enkele kleine wijngaarden te vinden in de andere regio’s van Oostenrijk zoals Tirol en Salzburg. Wanneer je tijdens je wijnreis door Oostenrijk ook de wijngebieden van Salzburg en Tirol wenst te bezoeken, bijvoorbeeld als daguitstap, dan Wijnrondreizen.com dat voor jou gemakkelijk organiseren. Vermeld het in de vrijblijvende offerteaanvraag en we regelen het voor je.

Oostenrijkse wijnen

Oostenrijk produceert hoofdzakelijk witte wijnen. Waar Frankrijk z’n AOC’s heeft, heeft Oostenrijk de DAC’s (Districtus Austriae Controllatus) voor haar kwaliteitswijnen. Naast geïmporteerde, internationale, druivenvariëteiten zoals Pinot Gris en Pinot blanc, heeft Oostenrijk veel lokale variëteiten. Zo is er voor de rode druiven de Blauer Portugieser, de Blaufränkisch of de Zweigelt. Voor de witte wijnen worden onder andere de Rotgipfler en de Zierfandler geproduceerd. De witte Grüner Veltliner is de dominante druivensoort in Oostenrijk.

Wanneer zijn de Oostenrijkse wijnregio’s het best te bezoeken ?

Dit is sterk afhankelijk van de activiteiten die je wenst te ondernemen. Oostenrijk ligt in midden Europa en kan best koud zijn in de winters, een beetje vergelijkbaar met de Moselle en de Champagne in Frankrijk. Wens je mooie foto’s te maken, te wandelen, en andere buitenactiviteiten te doen, dan is de beste periode wat ons betreft om Oostenrijk tijdens een wijnreis te bezoeken, tussen de maanden maart, zodra de mooie zonnige dagen terugkomen en oktober, na de druivenoogst.

Wanneer je voornamelijk voor wijnproeven komt en daarnaast een citytrip wilt maken, dan kan dat het hele jaar door. Wenen is een prachtige stad waar je het hele door naar toe kunt. Ook kun je de stad gemakkelijk met de trein bereiken wat een aangename manier is om je wijncitytrip te beginnen.

Vraag ons naar de mogelijkheden om een wijnreis naar Oostenrijk te maken en we helpen je graag verder met jou een authentieke wijnexperience te bezorgen.

 

Waar te verblijven

Tijdens een wijnreis naar Oostenrijk heb je meer dan voldoende keuze, naargelang je budget, in prachtige en comfortabele accommodaties. Kastelen, bed & breakfast, en wijnhotels zijn volop beschikbaar al dan niet op of in de directe omgeving van een wijngaard.

Wens je je wijnreis te combineren met golf, wellness, gastronomie of een ander thema, Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste Kastelen, bed & breakfast, en wijnhotels geselecteerd met golf dan wel een wellness centrum. Sommige hotels hebben zelfs beide. De meeste van onze geselecteerde hotels bieden de mogelijkheid om s ’avonds te dineren. De restaurants van de geselecteerde hotels bieden je een lokale dan wel internationale keuken aan met bijpassende Oostenrijkse, liefst lokale, wijnen. Sommige Michelin restaurants hebben hun eigen sommelier in dienst en kun je zo een optimale combinatie aanbieden van de beste lokale wijnkeuze bij de heerlijke gerechten.

Wijnregio's Oostenrijk

De wijnregio rond Wenen, de hoofdstad van het Oostenrijk, inclusief de stad zelf, is de grootste wijnregio van Oostenrijk en ligt in het noordwesten van het land. De Weense wijnregio is een prachtig heuvellandschap opgezet rond de Donau. Tijdens wijnproeverijen aan deze regio, zul je naast de heerlijkste witte wijnen ook kunnen genieten van de vele vergezichten op de omgeving en Wenen zelf.

Aan accommodatie ontbreekt het niet. Wenen heeft enkele van de mooiste hotels van het land waar je heerlijk kunt overnachten. Vanuit je hotel kun je gemakkelijk daguitstappen maken naar verschillende wijnboerderijen en wijnhuizen waar je heerlijke Oostenrijkse wijnen zult proeven. Wil je liever buiten de stad overnachten tussen de wijngaarden, dan hebben we verschillende accommodatiekeuze voor jou. Vraag Wijnrondreizen.com naar de mogelijkheden.

Bij heerlijke wijnen hoort uiteraard goed eten. Wenen is niet alleen de hoofdstad van mooie cafés waar je van heerlijke chocoladekoeken en taarten bij de koffie kunt genieten, Wenen is ook de stad van verschillende gastronomische restaurants en bistro’s waar je de heerlijke lokale Oostenrijkse keuken kunt proeven. Dat alles in combinatie met bijpassende Oostenrijkse, liefst lokale, wijnen.

Na een paar dagen wijnproeven en genieten van de hoofdstad Wenen, is de volgende stap van je wijnreis door Oostenrijk het ontdekken van de wijnregio Burgenland, gelegen tussen de twee grootste steden van Oostenrijk in, Wenen zelf en Graz. Burgenland is de tweede grootste wijn producerende regio in Oostenrijk en het thuis van het wijngebied Mittelburgenland waar de enige DAC rode wijn van Oostenrijk wordt gemaakt. De Oostenrijkse DAC is het equivalent van het Franse IOC.

Behalve sommige van de beste wijnen van Oostenrijk, heeft Burgenland ook veel te bieden wanneer je wijnproeven wilt combineren met sightseeing. Burgenland heeft enkele mooie kastelen en dorpjes en veel mooie natuur die zeker een bezoek waard zijn. Wil je er overnachten, dan zijn er voldoende mogelijkheden voor diegene op zoek zijn naar verblijven in de natuur en rust opzoeken. Vanuit je accommodatie kun je gemakkelijk de omliggende wijngebieden van Burgenland ontdekken.

Steirmark is de Oostenrijkse wijnregio wat het vroegere oostelijk deel van Slovenië was en waartoe het wijngebied Styria onder ander behoort. Een groot deel van het gebied heeft een vulkanische ondergrond en een iets kouder klimaat wat de wijnen van deze regio weer onderscheid van de andere wijnregio’s in Oostenrijk. Er worden hoofdzakelijk witte wijnen gemaakt, vooral met de grens met Slovenië, enkele rode wijnen en een minieme productie rosé wijnen en bubbel wijnen.

Wanneer je op wijnreis gaat naar Oostenrijk, mag je de Steirmark wijnregio eigenlijk niet missen. Naast prachtige wijnsoorten die je niet in de rest van Oostenrijk zult vinden, vindt je in deze wijnregio ook enkele van de beste wijnhotels die Oostenrijk je te bieden heeft. Je moet wel haast in deze authentieke accommodaties verblijven om het authentieke wijnland Oostenrijk te ervaren.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Elegante wijnen proeven met rondleiding in de mooiste wijnhuizen van Oostenrijk

Oostenrijk kent een steeds meer opkomend wijntoerisme en dat is met goede reden. De Oostenrijkse wijnen winnen steeds meer aan notoriëteit en finesse dankzij de inzet van vele partijen. Toch blijft Oostenrijk nog een relatief onbekend wijnland op de wereldmarkt. Wij willen wij jou graag helpen met het ontdekken van de beste wijnhuizen die Oostenrijk kent en charmante kleinere wijnhuizen gelegen in bijvoorbeeld Salzburg of Tirol.

Oostenrijk kent wat dat betreft vele wijnhuizen welke wijnen van grote kwaliteit produceren die op het punt staan internationaal door te breken. Door op wijnreis te gaan naar Oostenrijk kan jij de wereld voor zijn en ontdekken hoe goed deze wijnen zijn en heerlijk genieten van de prachtige omgevingen en landschappen tijdens je wijnreis van wijnhuis naar wijnhuis.

Bij sommige wijnhuizen is het zelfs om mogelijk om te overnachten. Van elegante bed & breakfast tot heuse wijnchateau, Oostenrijk heeft vele authentieke accommodatiemogelijkheden te bieden voor de wijnliefhebber. Vraag ons gerust een vrijblijvende offerte op maat aan.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis in Oostenrijk

Authentieke wijnchateaus en de modernste wijnhotels, er is voor ieder wat wils in Oostenrijk

Oostenrijk heeft alles voor je in huis voor de authentieke wijnexperience. Heerlijke onbekende wijnen die je kunt proeven tijdens wijnproeverijen, mooie kastelen en wijnhotels tussen de wijngaarden en rijkelijk gedecoreerde cafés, bistro’s, restaurants waar je heerlijk kunt eten en bijpassende wijnen proeven.

Ook bij je overnachtingen in de verschillende accommodaties tijdens je wijnreis zul je kunnen genieten van de heerlijke Oostenrijkse wijnen. Welke accommodatie je ook wenst, boetiek hotels, bed & breakfasts, wijnhotels, luxe hotels met wellness en of golfbaan, je zult in Oostenrijk blij verrast zijn met de wijnen.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties en wijnreizen naar Oostenrijk

Een authentieke wijnexperience is het werk van specialisten :

Maatwerk

Uw reis op maat samengesteld door wijnreisspecialisten

#1 Specialist in wijnreizen

We staan dagelijks in contact met onze lokale partners om uw wensen te realiseren

Verantwoord ondernemen

We verminderen CO2 door :
- veel met biologische en biodynamische wijnboerderijen samen te werken
- de CO2 van uw reis wordt volledig gecompenseerd

Authentieke wijnreizen

- authentieke accommodatie
- authentieke culturen
- authentieke druivensoorten en wijnen

zekerheid en bescherming

Wijnrondreizen.com is aangesloten bij het Garantie Fonds.

Lid 9173

Geschillencommissie Reizen

Garantiefonds Reizen