Wijnreis Oostenrijk: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnreis Oostenrijk: ontdek onbekende wijngebieden

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis Oostenrijk - Een introductie...

Ga op wijnreis naar Oostenrijk en je ontdekt het onbekendere en fascinerende kleine zusje van de Duitse wijnentegenhanger ! Inderdaad, een groot aantal Oostenrijkse en Duitse wijnen hebben veel gemeen maar zijn eigenlijk veelal verschillend in smaak en body. Uiteraard spelen klimaat en druivenvariëteiten daarin een grote rol.

Wijnreis Oostenrijk - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Tips & Tricks - Wijnreis Oostenrijk

Wijnregio's Oostenrijk

De wijnregio rond Wenen, de hoofdstad van het Oostenrijk, inclusief de stad zelf, is de grootste wijnregio van Oostenrijk en ligt in het noordwesten van het land. De Weense wijnregio is een prachtig heuvellandschap opgezet rond de Donau. Tijdens wijnproeverijen aan deze regio, zul je naast de heerlijkste witte wijnen ook kunnen genieten van de vele vergezichten op de omgeving en Wenen zelf.

Aan accommodatie ontbreekt het niet. Wenen heeft enkele van de mooiste hotels van het land waar je heerlijk kunt overnachten. Vanuit je hotel kun je gemakkelijk daguitstappen maken naar verschillende wijnboerderijen en wijnhuizen waar je heerlijke Oostenrijkse wijnen zult proeven. Wil je liever buiten de stad overnachten tussen de wijngaarden, dan hebben we verschillende accommodatiekeuze voor jou. Vraag Wijnrondreizen.com naar de mogelijkheden.

Bij heerlijke wijnen hoort uiteraard goed eten. Wenen is niet alleen de hoofdstad van mooie cafés waar je van heerlijke chocoladekoeken en taarten bij de koffie kunt genieten, Wenen is ook de stad van verschillende gastronomische restaurants en bistro’s waar je de heerlijke lokale Oostenrijkse keuken kunt proeven. Dat alles in combinatie met bijpassende Oostenrijkse, liefst lokale, wijnen.

Na een paar dagen wijnproeven en genieten van de hoofdstad Wenen, is de volgende stap van je wijnreis door Oostenrijk het ontdekken van de wijnregio Burgenland, gelegen tussen de twee grootste steden van Oostenrijk in, Wenen zelf en Graz. Burgenland is de tweede grootste wijn producerende regio in Oostenrijk en het thuis van het wijngebied Mittelburgenland waar de enige DAC rode wijn van Oostenrijk wordt gemaakt. De Oostenrijkse DAC is het equivalent van het Franse IOC.

Behalve sommige van de beste wijnen van Oostenrijk, heeft Burgenland ook veel te bieden wanneer je wijnproeven wilt combineren met sightseeing. Burgenland heeft enkele mooie kastelen en dorpjes en veel mooie natuur die zeker een bezoek waard zijn. Wil je er overnachten, dan zijn er voldoende mogelijkheden voor diegene op zoek zijn naar verblijven in de natuur en rust opzoeken. Vanuit je accommodatie kun je gemakkelijk de omliggende wijngebieden van Burgenland ontdekken.

Steirmark is de Oostenrijkse wijnregio wat het vroegere oostelijk deel van Slovenië was en waartoe het wijngebied Styria onder ander behoort. Een groot deel van het gebied heeft een vulkanische ondergrond en een iets kouder klimaat wat de wijnen van deze regio weer onderscheid van de andere wijnregio’s in Oostenrijk. Er worden hoofdzakelijk witte wijnen gemaakt, vooral met de grens met Slovenië, enkele rode wijnen en een minieme productie rosé wijnen en bubbel wijnen.

Wanneer je op wijnreis gaat naar Oostenrijk, mag je de Steirmark wijnregio eigenlijk niet missen. Naast prachtige wijnsoorten die je niet in de rest van Oostenrijk zult vinden, vindt je in deze wijnregio ook enkele van de beste wijnhotels die Oostenrijk je te bieden heeft. Je moet wel haast in deze authentieke accommodaties verblijven om het authentieke wijnland Oostenrijk te ervaren.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Elegante wijnen proeven met rondleiding in de mooiste wijnhuizen van Oostenrijk

Oostenrijk kent een steeds meer opkomend wijntoerisme en dat is met goede reden. De Oostenrijkse wijnen winnen steeds meer aan notoriëteit en finesse dankzij de inzet van vele partijen. Toch blijft Oostenrijk nog een relatief onbekend wijnland op de wereldmarkt. Wij willen wij jou graag helpen met het ontdekken van de beste wijnhuizen die Oostenrijk kent en charmante kleinere wijnhuizen gelegen in bijvoorbeeld Salzburg of Tirol.

Oostenrijk kent wat dat betreft vele wijnhuizen welke wijnen van grote kwaliteit produceren die op het punt staan internationaal door te breken. Door op wijnreis te gaan naar Oostenrijk kan jij de wereld voor zijn en ontdekken hoe goed deze wijnen zijn en heerlijk genieten van de prachtige omgevingen en landschappen tijdens je wijnreis van wijnhuis naar wijnhuis.

Bij sommige wijnhuizen is het zelfs om mogelijk om te overnachten. Van elegante bed & breakfast tot heuse wijnchateau, Oostenrijk heeft vele authentieke accommodatiemogelijkheden te bieden voor de wijnliefhebber. Vraag ons gerust een vrijblijvende offerte op maat aan.

De beste accommodaties tijdens je wijnreis in Oostenrijk

Authentieke wijnchateaus en de modernste wijnhotels, er is voor ieder wat wils in Oostenrijk

Oostenrijk heeft alles voor je in huis voor de authentieke wijnexperience. Heerlijke onbekende wijnen die je kunt proeven tijdens wijnproeverijen, mooie kastelen en wijnhotels tussen de wijngaarden en rijkelijk gedecoreerde cafés, bistro’s, restaurants waar je heerlijk kunt eten en bijpassende wijnen proeven.

Ook bij je overnachtingen in de verschillende accommodaties tijdens je wijnreis zul je kunnen genieten van de heerlijke Oostenrijkse wijnen. Welke accommodatie je ook wenst, boetiek hotels, bed & breakfasts, wijnhotels, luxe hotels met wellness en of golfbaan, je zult in Oostenrijk blij verrast zijn met de wijnen.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft zo wat iets speciaals. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience.

Selectie accommodaties in Oostenrijk

Het verhaal achter ...

Selectie wijndomeinen in Oostenrijk