Wijnreis Nieuw-Zeeland: Een geweldig wijnland

Wijnreis Nieuw-Zeeland: Een geweldig wijnland

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wijnreis Nieuw-Zeeland - Een introductie...

Een wijnreis door Nieuw-Zeeland is een reis 100% pure nature ! Inderdaad de slogan van de Toerismedienst van Nieuw-Zeeland is niets meer dan waar. Nieuw-Zeeland is dé bestemming voor wijn- en natuurliefhebbers. Van het noordelijkste subtropische puntje tot het zuidelijkste puntje bij Steward Island, een wijnreis naar Nieuw-Zeeland biedt je een onwaarschijnlijk groot aanbod aan natuur en te midden van deze fantastische landschappen vind je prachtige wijngaarden met heerlijke wijnen en authentieke wijnhuizen.

Wijnreis Nieuw-Zeeland - Alle reizen zijn aan te passen op maat

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Tips & Tricks - Wijnreis Nieuw-Zeeland

Wanneer je op wijnreis door Nieuw-Zeeland gaat, zul je niet alleen heerlijke wijnen proeven maar ook een aantal bijzondere wijnen met elk hun eigen karakter. Waar het Zuidereiland met een natter klimaat vooral rode wijnen produceert, zijn er op het Noordereiland, dankzij het drogere klimaat, voornamelijk witten wijnen te vinden. Nieuw-Zeeland biedt naast de bekende Sauvignon Banc, een aantal andere witte druivenvariëteiten, bijvoorbeeld Albarino, Arneis, en Viognier, geïmporteerd uit Europa voor het grootste. Door de aanpassing aan het typische Nieuw-Zeelandse klimaat, verkrijg je unieke en bijzondere wijnen die je als wijnliefhebber zeker wilt proeven.

Wijnregio's Nieuw-Zeeland

De wijnregio rond Auckland tot het noordelijkste puntje is een van de oudste Nieuw-Zeelandse wijnregio waar ooit rond het begin van de 19de en 20ste eeuw een aantal gepassioneerde immigranten begonnen met het maken van wijn. Naast een aantal prachtige wijnhuizen die je zeker moet bezoeken, biedt deze wijnregio je ook de mogelijkheid tot het ontdekken van een aantal van de beste wijnen die Nieuw-Zeeland je te bieden heeft. Behalve de populaire witte Chardonnay en Pinot Gris, worden hier ook de rode Merlot, Syrah en andere bekende rode druiven geteelt. Minder bekend zijn de Pinotage, de Chambourcin of de witte Viogniers. Tijdens je wijnreis door deze prachtige wijnregio mag je Waiheke Island zeker niet missen. Waiheke Island wordt ook wel het wijneiland van Nieuw-Zeeland genoemd.

Deze wijnregio heeft niet alleen prachtige wijnen, het noordelijke gedeelte van het Noordereiland heeft ook prachtige natuur. Wat je tijdens je toer zeker niet mag missen zijn Cape Renga, Bay of Islands, en een aantal prachtige watervallen.

Aan accommodatie ontbreekt het niet. Van authentieke accommodatie op een wijnboerderij, liefst in Victoriaanse architecturale stijl tot moderne wijnhotels en bed & breakfasts met vriendelijke locals, deze regio heeft alles te bieden voor een geslaagd begin van je wijnreis door Nieuw-Zeeland.

Ga je wat zuidelijker op het Noordereiland, dan kom je bij wijnregio rond Gisborne en verder richting de hoofdstad Wellington. De zonnige wijnregio bij Gisborne produceert een aantal van de beste wijnen die Nieuw-Zeeland kent, bijvoorbeeld de Clearview en Villa Maria Chardonnay in het Hawkes Bay wijngebied. Het zijn maar twee voorbeelden van wijnen die je zeker wilt proeven tijdens het ontdekken van deze prachtige wijnregio.

Ook aan natuur en bezienswaardigheden ontbreekt het hier niet. Rotorua met de vele geisers die uit de grond komen, het Taupo meer met de prachtige uitzicht op het Tangariro Nationaal Park, of mooie romantische watervallen zijn maar enkele van de natuurverschijnselen die je zeker wilt zien.

Wil je op een wijnboerderij overnachten, dan biedt de wijnregio van Gisborne en Napier uitstekende gelegenheden voor een onvergetelijk verblijf. Je kunt ook slapen in een wijnhotel te midden van de wijngaarden in een prachtig landhuis met majestueuze bergen op de achtergrond, zo mooi dat je er eigenlijk wel zou willen blijven. Of je nu wijnland Nieuw-Zeeland op een wat krapper of ruim budget wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. In de algehele wijnregio van Gisborne, Hawkes Bay tot Wellington vind je verschillende bed & breakfasts, authentieke wijnboerderijen en andere accommodatievormen voor elke wijnliefhebber.

Marlborough is het thuis van de meest bekende Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc wijnen. Met goede reden. Deze prachtige wijnen worden gemaakt in het noordelijkste deel van het Zuidereiland waar meer dan drie kwart van de Nieuw-Zeelandse wijnen vandaan komen en geniet al internationale faam sinds begin jaren 1980. Zodra je met de boot van Wellington in Picton aankomt, ben je er eigenlijk al min of meer. Een nieuwe bladzijde van je wijnreis gaat voor je open en niet zo maar eentje. De wijnregio rond Picton en Marlborough biedt je de mogelijkheid tot het bezoeken van een aantal award winnende en minder bekende wijnhuizen die het eigenlijk wel verdienen.

Tijdens het verkennen van de grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland zul je ook prachtige natuur kunnen bewonderen zoals in het Abel Tasman Nationaal Park of Kaikoura waar je jaarlijks walwissen kunt spotten op weg naar Christchurch. Ook ontbreekt het niet aan vele zeehonden langs de kust die je makkelijk vanuit de auto kunt spotten.

Onderweg, tijdens de verkenning van de grootste wijnregio die Nieuw-Zeeland kent, kun je heerlijk overnachten bij een aantal van de beste wijnhuizen die het land te bieden heeft. Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste bed & breakfasts, wijnboerderijen en waar mogelijk authentieke accommodatie geselecteerd zodat je in alle rust en comfort kunt genieten van je wijnreis door Nieuw-Zeeland.

Aan de oost kant van het Zuidereiland ligt het wijngebied Canterbury van de gelijknamige provincie en de stad Christchurch. Deze relatief jonge wijngaarden, daterend uit het einde van de jaren 1970, produceert uitstekende Pinot Noir wijnen. Maar de regio is voornamelijk geroemd om de Waipara Valley en haar wijnen met veel diepgang.

Onderweg naar het zuidelijkst gelegen wijngebied van Nieuw-Zeeland, kom je langs enkele van de mooiste natuurparadijzen die Nieuw-Zeeland kent. Milford Sound, Te Anau, de omgeving van Mount Cook, Lake Tekapo, en de hoogste watervallen van het land zijn maar enkele van de bijzondere natuurverschijnselen die je onderweg zult zien. Een paar extra dagen tijdens je wijnreis hiervoor inlassen is zeker de moeite waard.

Aanbod aan accommodatie ontbreekt er niet. Niet alleen heb je een ruim aanbod dankzij de grote stad Christchurch waar je kunt kiezen uit goede kwaliteitsaccommodatie met alles erop en eraan wanneer je liefst vanuit een centraal punt wijnhuizen bezoekt, enkele van de omliggende wijnhuizen bieden eveneens overnachtingsmogelijkheden aan. Hier kun je prima overnachten wanneer je te midden van de wijngaarden wenst te slapen in alle comfort en rust van het platteland. Wijnrondreizen.com heeft voor jou de beste wijnhuizen geselecteerd waar je prima kunt overnachten met alle basisfaciliteiten zoals een privé badkamer, LCD TV scherm etc.

Na al die prachtige natuur, is het tijd om naar de zuidelijkste wijngaarden ter wereld af te reizen. Inderdaad, deze zijn te vinden in Nieuw-Zeeland en dat is wat de wijnen uit dit gebied uniek maakt ten opzichten van de andere unieke wijnen die Nieuw-Zeeland kent. Dankzij haar unieke natuur, heeft deze regio een bijzondere aantrekkingskracht op ieder die Nieuw-Zeeland bezoekt. Wanneer jij deze wijnregio bezoekt, dan mag je wijngaarden verwachten omgeven door besneeuwde bergtoppen en glinsterende rivieren met smeltwater van de omliggende bergen en schapen die vrij over weilanden lopen, kortom het ideale Nieuw-Zeeland plaatje.

De grootste stad van deze wijnregio is Queenstown omgeven door prachtige meren en wandelmogelijkheden met uitstekende hotels. Toch adviseren we je voor een optimale wijnreis experience te overnachten bij een van de vele wijnhotels die de regio kent te midden van de wijngaarden. Deze unieke ervaring met de unieke omliggende landschappen mag je niet missen. Vraag ons naar de mogelijkheden door een vrijblijvende offerte aan te vragen en we zullen je graag helpen.

De beste wijnhuizen die je kunt bezoeken

Nieuw-Zeeland kent een groot aantal wijnregio’s van het noordelijkste tot het zuidelijkste puntje van het land met de grootste producties in Marlborough op het Zuidereiland, en Hawkes Bay en Waiheke Island op het Noordereiland. Dat je voor de klassieke wijnroute door Nieuw-Zeeland kiest met een bezoek aan de beste wijnhuizen of een alternatieve wijnroute die bijvoorbeeld de klassieke met de noordelijke route combineert, je zult hoe dan ook stuk voor stuk steeds kleine dan wel grotere wijnhuizen bezoeken met ieder hun bijzonderheden. Zo zul je wijnhuizen bezoeken met award winnende wijnen en kleinere wijnhuizen die het net niet haalde maar misschien wel charmanter zijn, juist door hun kleinschaligheid.

Welke wijnhuizen je ook wilt bezoeken, Wijnrondreizen.com helpt je bij het kiezen van de wijnhuizen die het beste bij jouw keuze passen en je wijnreis door Nieuw-Zeeland optimaal te organiseren. Aarzel daarom niet langer en vraag ons een vrijblijvende offerte aan voor de wijnreis van je leven. Een unieke manier om dit prachtige land te verkennen.

De beste accommodaties voor je wijnreis door Nieuw-Zeeland

Al reizend van wijnregio naar wijnregio en wijngebied naar wijngebied, zul je steeds nieuwe fascinerende landschappen ontdekken terwijl je in een van de vele accommodaties slaapt die bij de wijnhuizen zijn aangesloten. Van kleinschalige bed & breakfast met comfortabel bed en eigen badkamer tot de meest luxueuze wijnlodges met prachtige bergen op de achtergrond en de allerbeste voorzieningen zoals je die mag verwachten in een vier of vijf sterren hotel, Nieuw-Zeeland heeft veel te bieden voor een authentieke wijnexperience. De meeste accommodaties die bij een wijnhuis zijn aangesloten hebben bovendien een restaurant.  Sommige lodges en hotels hebben bij het restaurant speciaal een sommelier in dienst om u de best bijpassende lokale wijnkeuze te kunnen aanbieden tijdens uw diner.

Welke activiteiten je ook wilt ondernemen tijdens je wijnreis of thematische inslag je wenst te geven aan je wijnreis, bijvoorbeeld een culinaire ontdekkingstocht, elke streek, elk hotel heeft iets speciaals. Van kleine boetiek hotels en bed & breakfasts met veel charme en authenticiteit tot grotere luxe wijnhotels met een moderner design en soms hun eigen wellness en spa centrum of golfbaan, elke accommodatievorm biedt de kans om helemaal tot jezelf te komen, te ontspannen en te genieten van jouw unieke wijnexperience. Vraag daarom nu een geheel vrijblijvende offerte op maat aan en start je wijnreis te plannen naar het prachtige wijnland Nieuw-Zeeland.

Selectie accommodaties in Nieuw-Zeeland

Het verhaal achter ...

Selectie wijndomeinen in Nieuw-Zeeland