Wijnreis Mallorca : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Mallorca : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis naar Mallorca en de Balearen kun je verschillende wijnhuizen, dorpen en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang weekend gaan, dan wel een hele week of langer genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar Mallorca en de Balearen leent zich ook goed voor wandelen, ontspanen of een autovakantie in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Mallorca en de Balearen op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Mallorca en de Balearen maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Mallorca en de Balearen?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar naar Mallorca en de Balearen
 • De wijngebieden en wijnroutes van Mallorca en de Balearen
 • De wijnen van Mallorca en de Balearen
 • Je wijnreis door Mallorca en de Balearen
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Mallorca en de Balearen

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Mallorca en de Balearen

Hoe bereik je Mallorca en de Balearen?

Vanuit België en Nederland bereik je Mallorca en de Balearen het makkelijkst met het vliegtuig. De meeste mensen reizen naar het eiland Mallorca terwijl je wijnhuizen op alle vier de hoofdeilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) vindt. Het enige eiland waar je geen wijn zult vinden, is Fuerteventura. Vanuit België en Nederland vliegen de meeste luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks op Mallorca. Het andere eiland dat je rechtstreeks kunt bereiken vanuit België en Nederland is Ibiza. De vlucht duurt ongeveer twee en een half uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Mallorca en de Balearen

Laten we bij voorbaat zeggen dat je een wijnreis naar Mallorca en de Balearen het hele jaar door kunt doen. De Balearen en Mallorca liggen zo zuidelijk dat het weer er bijna het hele jaar wel aangenaam is. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week of langer zal gaan, terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Mallorca en de Balearen zal bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van Mallorca en de Balearen kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven.

Mallorca en de Balearen verkennen

De meeste mensen welke een reis willen maken naar Mallorca en de Balearen zullen een van de prachtige eilanden bezoeken die er onderdeel van uitmaken.  De meeste kiezen dan voor een wijnreis naar Mallorca. Je kunt zowel Mallorca als de andere eilanden prima met een huurauto verkennen. Je kunt ook kiezen voor een privéreis  of privéexcursies met een zelfde hotel voor de hele periode. Zo kun je toch nog heerlijk ontspannen. Je wijnreis naar Mallorca kun je dan combineren met het strand, bezienswaardigheden bezoeken en nog veel meer.

De wijngebieden en wijnroutes van Mallorca en de Balearen

Mallorca en de Balearen kun je het beste onderverdelen in drie aparte wijngebieden met elk eiland zijn eigen wijnroute, behalve Ibiza waar je Formentera kunt bijtellen. Je kunt ook elk van van deze wijnroutes combineren tot een grote wijnroute als alternatief. Zo kom je op plaatsen welke minder in aanraking komen met het massatoerisme.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis op Mallorca en de Balearen

Mallorca en de Balearen kennen vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Straatsburg met zijn prachtige kathedraal en oud centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Balearen niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Palma de Mallorca, zijn mooie kathedraal en Koninklijk Paleis
 3. De stranden van Menorca, Mallorca en de andere eilanden
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Llucmajor, Pollença en Petra
 5. De wijnlandschappen van de Balearen
 6. En meer…

De wijnen van Mallorca en de Balearen

Wijn kent een lange geschiedenis op Mallorca en de Balearen. Helaas hebben de Balearen veel te maken gehad met phylloxera welke alle wijngaarden zo ongeveer hebben verwoest. Pas laat in de jaren 1990 werd besloten om wijnproductie weer op gang te brengen. Toch worden er hedendaags, op zo’n korte tijd, goede wijnen op Mallorca en de Balearen gemaakt. In totaal kennen Mallorca en de Balearen twee verschillende DO’s, het equivalent van het Franse AOC. Op de Balearen worden zowel stille witte, rode, en rosé wijnen gemaakt en zelfs mousserende wijnen. Op Mallorca en de Balearen, gezien de wijnregio flink is geteisterd door de phylloxera, is bij de heropbouw gekozen voor een mix van endemische druivensoorten en internationaal bekende druivensoorten.

Je wijnreis door Mallorca en de Balearen

Alle wijnreizen door Balearen getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Balearen bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Mallorca en de Balearen

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Balearen. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Balearen :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis naar Mallorca en de Balearen

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is wat beperkt op Mallorca en de Balearen. Toch kun je hier en daar leuke activiteiten ondernemen zoals een dagtocht op de fiets, een vlucht in een hete luchtballoon boven de wijngaarden of een masterclass wijn en spijs. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Balearen wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Balearen en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Mallorca en de Balearen

Bekijk al onze wijnreizen naar de Balearen. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Balearen zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Balearen.