Wijnreis Lavaux : verken de beste uithoeken

Wijnreis Lavaux : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Lavaux wijnstreek in Zwitserlandkun je verschillende wijnhuizen, klein dorpen en de stad Lausanne bezoeken. De wijnstreek van Lavaux staat ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan om te genieten van deze prachtige wijnstreek die zich langs een groot deel van het meer van Geneve uitstrekt. Een wijnreis naar de Lavaux wijnstreek leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Lavaux wijnstreek op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Lavaux wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Lavaux wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Lavaux wijnstreek
 • Het wijngebied en de wijnroute van Lavaux
 • De wijnen van Lavaux
 • Je wijnreis door de Lavaux wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Lavaux wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Lavaux

Hoe bereik je de Lavaux wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de wijnstreek van Lavaux het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 810 kilometer naar Lausanne vanuit Utrecht terwijl het zo’n 650 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de ICE van zowel Brussel en Utrecht naar Keulen te gaan om vervolgens een andere ICE te nemen rechtstreeks naar Basel. Hier stap je dan nogmaals over op de lokale trein.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Lavaux

De meeste wijnhuizen zijn enkel open tussen laat april en begin september. Het is dan ook aan te raden vooral in deze periode naar de wijnstreek van Lavaux te reizen. Welke maand je voorkeur ook geniet, je kunt rekenen op aangename temperaturen voor het grootst gedeelte van het voorjaar en de zomer. Dit is natuurlijk ideaal als je van fietsen houdt.

De Lavaux wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Lavaux wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Lausanne. Je gaat vervolgens richting Montreux om de gehele Lavaux wijnroute af te leggen. Dit is zo’n 30 kilometer. Dit kan zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

Je wijnreis langs het wijngebied en de wijnroute van Lavaux

De Lavaux wijnstreek kun je in een dag afleggen. Toch adviseren we je het in twee of zelfs drie dagen al wandelen of op de fiets te doen. Een ideale manier om meerdere wijnhuizen te ontdekken. Onderweg slaap je in comfortabele kleine hotels of bed and breakfasts.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Lavaux wijnstreek

De Lavaux wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Straatsburg met zijn prachtige kathedraal en oud centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Lavaux wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. De stad Lausanne
 3. Prachtige kastelen (bij sommige wordt wijn gemaakt)
 4. De heuvelachtige UNESCO wijnlandschappen van Lavaux
 5. En meer…

De wijnen van de Lavaux wijnstreek

Hoewel de wijnen van de Lavaux niet zo wereldberoemd zijn, neemt dit niet weg dat de wijnen van de Lavaux erg divers zijn. Van simpele maar toch heerlijke wijnen tot prestige wijnen, er is veel keus in de wijnstreek van Lavaux. Er worden voornamelijk witte wijnen gemaakt in deze streek. Dit heeft alles te maken met het gemiddelde koelere klimaat en aantal uren zonnenschijn per jaar in deze streek. De Chasselas, Muller-Thurgau en Chardonnay zijn de dominante witte druivensoorten terwijl dit in grote mate de Pinot Noir is bij de rode druiven. Samen met de Gamay, de tweede belangrijkste rode druivensoort in Lavaux, zijn beide druivensoorten goed bestand tegen koelere temperaturen.

Je wijnreis door de Lavaux wijnstreek

Alle wijnreizen door de Lavaux wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Lavaux wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Lavaux wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Lavaux. Typische gastronomie is de Rösti of de Raclette. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Lavaux :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Lavaux wijnstreek

Van een dagtocht op de fiets, wandelen, zeilen tot een masterclass wijn en spijs, er is veel te doen om je lange weekend te vervullen met leuke wijnactviteiten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Lavaux wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Lavaux en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Lavaux

Bekijk al onze wijnreizen naar de Lavaux. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Lavaux zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Lavaux.