Wijnreis Kreta : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Kreta : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door Kreta kun je verschillende wijnhuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Het beste is om een hele week of meer te gaan om te genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar Kreta leent zich ook goed voor een gastronomische vakantie of een paar dagen ontspannen aan zee in prachtige hotels in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Kreta op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Kreta maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Kreta ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door Kreta
 • De wijngebieden en wijnroutes van Kreta
 • De wijnen van Kreta
 • Je wijnreis door Kreta
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Kreta

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Kreta

Hoe bereik je Kreta ?

Vanuit België en Nederland bereik je Kreta het makkelijkst met het vliegtuig. Heraklion en Chania zijn de twee mogelijke luchthavens. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op Heraklion. De vlucht duurt ongeveer drie en een half uur vanaf Amsterdam. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Kreta

Kreta kent het hele jaar door heerlijke temperaturen. Laten we bij voorbaat daarom zeggen dat je een wijnreis naar Kreta het hele jaar door kunt doen. Daarna is het meer wat je naar op zoek bent om te doen naar de wijnproeverijen. Ben je meer op naar gastronomie, dan kun je gemakkelijk het hele jaar door naar Kreta. Ben je meer op zoek naar het plattelandsleven en wil je fruitgaarden bezoeken met citroenen en sinaasappels, dan kun je beter na het einde van de zomer gaan. Voor het genieten van zon en zee kun je prima terecht tussen april en laat september.

Kreta verkennen

Je begint het verkennen van Kreta het gemakkelijkst vanuit Heraklion, een leuke stad die je zeker wilt zien tijdens je wijnreis naar Kreta. Behalve mooie wijnhuizen en steden, kun je op Kreta ook enkele prachtige bezienswaardigheden verwachten zoals Gournia of het Arkadi klooster.

De wijngebieden en wijnroutes van Kreta

De wijnhuizen van Kreta liggen hoofdzakelijk tussen Heraklion en Chania op de noordelijke helft van het eiland. Dit is ook meteen het belangrijkste wijngebied en de wijnroute die je wilt volgen om een goede indruk te krijgen van de wijnen van Kreta.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Kreta

Kreta kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt Knossos met het oude Griekse paleis. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Kreta niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Knossos
 3. Steden zoals Heraklion en Chania
 4. Stranden waaronder Elafonissi
 5. De wijnlandschappen van Kreta
 6. En meer…

De wijnen van Kreta

Kreta kent een lange wijngeschiedenis dat teruggaat tot de Griekse oudheid. Door de uitbrak van Phylloxera in de jaren ’70 van de vorige eeuw, zijn zowat alle wijnstokken opnieuw aangeplant met veelal nieuwe druivensoorten. Hedendaags is Kreta langzaam aan het terugkomen op de voorgrond met hier en daar mooie wijnen die je zeker wilt proeven. De belangrijkste rode druivensoort is de Kotsifali. Bij de witte druiven is dit de Vilana of nog de Assyrtiko.

Je wijnreis door Kreta

Alle wijnreizen door Kreta getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Kreta bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Kreta

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Kreta. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Kreta :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Kreta

Van eens heerlijk uitrusten aan het zwembad met zicht op de wijngaarden, kooklessen volgen tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet paardrijden door de wijngaarden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Kreta wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Kreta en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Kreta

Bekijk al onze wijnreizen naar Kreta. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke glas wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Kreta zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Kreta.