Wijnroutes Frankrijk : proef de beste wijnen

Wijnroutes Frankrijk : proef de beste wijnen

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

In dit artikel ontdek je veel, heel veel, over wijnroutes door Frankrijk. Bij elke wijnroute die we voor je zullen beschrijven, lees je meer over de wijnen, de druiven, de wijngebieden, de mooiste dorpen en bezienswaardigheden, waar je kunt eten en nog veel meer.

Wijnroutes Frankrijk : Welke zijn wijnroutes door Frankrijk zijn er ?

Frankrijk kent vele wijnroutes. Behalve de Elzas wijnroute, de Bourgogne wijnroute, en de Bordeaux wijnroute, zijn er ook nog de volgende wijnroutes in Frankrijk :

Dit zijn de grotere wijnroutes waar je uitstekend enkele dagen langs zou kunnen rijden. Uiteraard zijn er nog vele andere kleinere en veel minder bekende wijnroutes in Frankrijk. Wat te denken van de :

Dus blijft de vraag waarom dan langs een van de wijnroutes in Frankrijk gaan ?

Wijnroutes Frankrijk : Waarom langs een wijnroute in Frankrijk gaan ?

Het leukste van al deze kleinere maar ook de grotere wijnroutes, is dat deze vaak langs de vele bekende bezienswaardigheden gaan zoals kastelen, dorpen, en andere, maar over de kleinere wegen die de meeste niet nemen. Zo kun je meer genieten van rust, ontspanning… en heerlijke wijnen.

Wijnroutes Frankrijk : ontdek meer streekgebonden druivensoorten

Niet elke wijnstreek verbouwd dezelfde druivensoorten. De populairste druivensoorten komen in bijna elke wijnregio met gelijkwaardige klimaateigenschappen voor. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Chardonnay, de Sauvignon Blanc voor de witte druivensoorten. Voor de rode druivensoorten zijn dit bijvoorbeeld de Merlot en de Grenache. Naast deze populaire druivensoorten, kent Frankrijk ook vele onbekendere druivensoorten welke meer streekgebonden zijn. Zo kun je denken aan de Mondeuse noire (als rode druif) of blanche (witte druif) in de Savoie. De Loire wijnstreek is weer het thuis van de Grolleau, een witte druivensoort.

Wijnroutes Frankrijk : ontdek de mooiste kleine dorpen

De meeste wijnroutes beginnen in een grote stad (Reims, Bordeaux, Avignon). Vervolgens gaat de wijnroute dan over het platteland langs de kleinere wijnhuizen en prachtige authentieke dorpen. Zo kun je onderweg in de mooie kleine middeleeuwse dorpjes gaan rondlopen, een glas wijn of wat koffie gaan drinken.

Wijnen

De meeste wijnen die we in de supermarkt kunnen kopen zijn van de grotere wijnhuizen hoewel hier steeds meer verandering in komt. Toch blijft dit aanbod minimaal. Door over een van de mooiere wijnroutes door Frankrijk te rijden, kom je langs de kleinere wijnhuizen die vaak heerlijke wijnen aanbieden. Niet alleen zijn deze wijnen opgegroeid dankzij een lokaal klimaat, er is nog een andere reden. Deze lokaal gemaakte wijn is vaak de perfecte wijn is voor de plaats waar je je op dat moment bevindt. 

Gastronomie

Door over een van de wijnroutes te rijden die Frankrijk zo kenmerkt, ontdek je ook de streekgebonden gastronomie. Zo krijg je de kans niet alledaagse gerechten te proeven in hun authentieke vorm. Deze extra dimensie is natuurlijk zeer welkom tijdens een wijnreis. Zo proef je bovendien de beste lokaal bijpassende wijnen.

Wijnreizen langs de wijnroutes van Frankrijk