Wijnreis Costa Brava: tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Costa Brava: tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Costa Brava wijnstreek kun je verschillende wijnhuizen, dorpen en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek ten noorden van Barcelona. Een wijnreis naar de Costa Brava wijnstreek leent zich ook goed voor een ontspannend weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Costa Brava op een leuke manier in te vullen.

In dit artikel over een wijnreis maken naar de Costa Brava wijnstreek lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Costa Brava wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Costa Brava wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Costa Brava wijnstreek
 • De wijnen van de Costa Brava wijnstreek
 • Je wijnreis door de Costa Brava wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Costa Brava wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Costa Brava

Hoe bereik je de Costa Brava wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Costa Brava het makkelijkst met het vliegtuig. Je neemt dan het beste een vlucht naar de luchthaven Barcelona El Prat, de belangrijkste luchthaven van Barcelona of indien je dit wenst, kun je ook naar de luchthaven van Girona vliegen met een low budget maatschappij. De vlucht duurt ongeveer twee uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Costa Brava

Wanneer je enkel voor de Costa Brava komt, kun je het beste tussen maart of april en september reizen. Wanneer je een citytrip naar Barcelona en een wijnreis van enkele dagen naar de Costa Brava wenst te combineren dan kun je dit het hele daar door doen. De Costa Brava is namelijk erg seizoen gebonden wat betekend dat de meeste wijnhuizen en andere toeristische attracties een beperkt gedeelte van het jaar geopend zijn. Toch zijn er ook enkele wijnhuizen het hele jaar door geopend en waar je al dan niet op afspraak welkom bent buiten het toeristisch seizoen.

De Costa Brava wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Costa Brava wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Barcelona met een huurauto of vanaf Figueras aan de Franse grens als je met eigen auto komt. Wanneer je heerlijk een paar dagen wenst te ontspannen, dan kun je het beste een wijnhotel nemen in deze prachtige wijnregio. Vanaf je wijnhotel ontdek je dan met enkele dagexcursies de Costa Brava wijnregio en andere bezienswaardigheden. Je kunt de dagexcursies zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein doen. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Costa Brava wijnstreek

Het belangrijkste wijngebied van de Costa Brava is Emporda. Dit wijngebied is een verlenging in feite van de wijngebieden Banyuls en Coullioure aan de Franse kant van de grens. De wijnroute loopt tot min of meer Girona. Om een goed beeld te krijgen van de wijnen die in dit wijngebied worden gemaakt, bezoek je het beste een wijnhuis in de buurt van Figueres en een tweede wijnhuis wat zuidelijker in de buurt van Girona.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Costa Brava wijnstreek

De Costa Brava wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt het dorp Besalú met zijn prachtige oude centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Costa Brava wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. De abdij van Montserrat
 3. Mooie kleine dorpjes Besalú
 4. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Costa Brava
 5. En meer…

De wijnen van de Costa Brava wijnstreek

De wijnen van Emporda, de DO van het wijngebied van de Costa Brava zijn niet zo bekend als die van Penedes met de Cava, toch is het een van de grotere DO’s, de Spaanse variant van het Franse AOC, in Catalonië. Rode wijnen vormen het grootste gedeelte van de productie terwijl de rosé en witte wijnen samen iets minder dan veertig procent van het totale volume uitmaken. De meest gebruikte druivensoorten binnen het wijngebied van de Costa Brava komen veel overeen met de wijngebieden aan de Franse kant van de grens. Voor de rode wijnen zijn dit bijvoorbeeld de Cabarnet Franc, Cabarnet Sauvignon, of Syrah druivensoorten. Bij de witte wijnen zijn dit onder andere de Malvasia, Chardonnay en de Sauvignon Blanc. Behalve deze druivensoorten, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van lokale endemische druivensoorten.

Je wijnreis door de Costa Brava wijnstreek

Alle wijnreizen door de Costa Brava wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Costa Brava wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Costa Brava wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Costa Brava. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Costa Brava :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Costa Brava wijnstreek

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is veelzijdig in de Costa Brava. Van een dagtocht op de fiets of paardrijden tot een masterclass wijn en spijs. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Costa Brava wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Costa Brava en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Costa Brava

Bekijk al onze wijnreizen naar de Costa Brava. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende Cava. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Costa Brava zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Costa Brava.