Wijnreis Champagne : verken de beste uithoeken !

Wijnreis Champagne : verken de beste uithoeken !

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis naar de Champagne kun je verschillende Champagnehuizen, steden en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek die zich verder uitstrekt dan Reims en Epernay of verder oostwaard bij Troyes. Een wijnreis naar de Champagne kun bovendien op verschillende wijzen invullen. Dit kan met een thema zoals gastronomie of een romantisch weekend, langs een bepaalde Champagneroute of een combinatie van beide. Uiteraard is er meer mogelijk tijdens je wijnreis naar de Champagne. In dit artikel over een wijnreis naar de Champagne maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Champagne ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Champagne
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Champagne
 • De wijnen van de Champagne, de Champagne
 • Je wijnreis door de Champagne
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Champagne

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Champagne

Hoe bereik je de Champagne ?

De Champagne bereik je het gemakkelijkst met de auto hoewel je er ook met de trein naartoe kan gaan. Er is een rechtstreek TGV vanuit Brussels naar het Champagne-Ardennes TGV. Je doet er gemiddeld vijf uur over vanaf Utrecht en drie uur vanuit Brussel. Wil je met de trein gaan, dan reis je eerst naar Brussel waar je in de meeste gevallen overstap op de TGV naar Straatsburg. Je stapt dan vervolgens uit Champagne-Ardennes TGV.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Champagne

Je kunt de Champagne het hele jaar door bezoeken. Ieder seizoen heeft zo zijn pluspunten. In de zomer is het heerlijk weer en kun je buiten picknicken bijvoorbeeld. Toch zijn er in de herfst en winter weer andere activiteiten te waaronder enkele Champagnefestivals, opendeuren dagen of bijvoorbeeld een gastronomische weekendje met Champagnes proeven. Er is daarom geen beste tijd van het jaar wat betreft het seizoen. De beste tijd van het jaar zal dan vooral afhangen van het type activiteit dat je wenst te doen.

De Champagne verkennen

Je kunt de Champagne gaan verkennen vanaf Reims, de prachtige stad waar de Franse koningen vroeger ingewijd werden, de stad Epernay aan de zuid kant van de Montagne de Reims ofwel vanuit Troyes. Troyes is een prachtige, weinige bezochte stad waar het zeker de moeite loont eens langs te gaan. Je kunt dus kiezen voor een vaste accommodatie bij of in de buurt van een van deze drie steden wanneer je wat krap zit in de tijd. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld om de drie dagen / twee nachten naar een ander gebied te gaan. Deze laatste optie kies je het beste wanneer je wat meer tijd hebt, bijvoorbeeld een lang weekend of een week. Zo zie je meerdere wijngebieden van de Champagne.

De wijngebieden en wijnroutes van de Champagne

In totaal kent de Champagne 6 wijngebieden met ieder gebied zijn geografische bijzonderheden en zijn wijnroutes. Behalve de “hoofd”wijnroute door een van de wijngebieden heb je ook kleine wijnroutes met speciale thema’s. Let op, we kunnen natuurlijk ook voor jou je eigen Champagneroute uitstippelen. Dit doen we dan graag samen met jou, tenzij je bij voorbaat al weet welke wijnroute je wilt afleggen.

Lees meer over de wijngebieden en wijnroutes in de Champagne

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis door de Champagne

De Champagne kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 is natuurlijk een van de vele Champagnehuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Reims met zijn prachtige kathedraal. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Champagne niet wilt missen :

 1. Een Champagnehuis van binnen zien
 2. Reims
 3. Troyes
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Hautvilliers of Soulaines-Dhuys
 5. Lac Du Der Chantecoq

De wijnen van de Champagne

De Champagne kent een ongeloofelijk grote en gevarieërd aanbod aan Champagnewijnen. Van grote, wereldwijd beroemde, Champagnehuizen zoals Veuve Cliquot of Moët en Chandon tot de kleinste Champagneproducenten. We zullen ze daarom niet allemaal een voor een kunnen toelichten. Wel nodigen we je uit enkele van onze andere artikelen te lezen over de Champagne mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Je wijnreis door de Champagne

Alle wijnreizen door de Champagne getoon op deze website kun je naar eigen wens geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden die je kunt vasteleggen voor een prachtige wijnreis.

Prachtige Champagne huizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis naar de Champagne bezoek je niet alleen prachtige Champagnehuizen, je bezoekt een mooie mix van enkele grote wijnhuizen zoals Veuve Clicquot of Moët et Chanbon en kleine Champagneproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een mooi en klein Champagnehuis met top kwaliteit Champagnes. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een Champagnehuis die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke addressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis door de Champagne

Naast mooie Champagnehuizen ga je ook heerlijk eten. Dit kan zowel in Michelin sterren restaurant als in de kleine lokale restaurants maar kwaliteit staat uiteraard voorop. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale wijnen en Champagnes. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Champagnestreek :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke addressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen

Het aanbod activiteiten, wijn en Champagnebelevingen is enorm uitgebreid. Van een dagtocht in een oude combi VW tot een vlucht in een heteluchtballoon of truffels zoeken gevolgd door een heerlijke gastronomische streeklunch… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Champagne wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Champagne en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Champagne

Bekijk al onze wijnreizen naar de Champagne. Van gastronomisch tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met glas Champagne. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Champagne zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Champagne.