Wijnreis Catalonië : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Catalonië : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door Catalonië kun je verschillende wijnhuizen, steden en prachtige natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek. Een wijnreis naar Catalonië leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar Catalonië op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar Catalonië maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je Catalonië en Barcelona ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door Catalonië
 • De wijngebieden en wijnroutes van Catalonië
 • De wijnen van Catalonië
 • Je wijnreis door Catalonië
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar Catalonië

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar Catalonië

Hoe bereik je Catalonië en Barcelona ?

Vanuit België en Nederland bereik je Catalonië en Barcelona het makkelijkst met het vliegtuig. De luchthaven El Prat is de belangrijkste luchthaven van Barcelona en is het aankomstpunt voor de meeste reguliere maatschappijen zoals KLM en Brussels Airlines. De vlucht duurt ongeveer twee uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Catalonië

Laten we bij voorbaat zeggen dat je, over het algemeen genomen, een wijnreis naar Catalonië het hele jaar door kunt doen. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week zal gaan terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend Barcelona zal bezoeken in combinatie een of meerdere wijnproeverijen al dan niet buiten de stad. De heerlijke en speciale wijnen van Catalonië kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden.

Catalonië verkennen

Je begint het verkennen van Catalonië het gemakkelijkst vanuit Barcelona. Ter plaatsen kun je dan een huurauto nemen of de trein. Neem je de trein om de omgeving van Barcelona te verkennen, dan zijn er enkele mooie wijnhuizen en andere bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. Met de huurauto kun je gemakkelijk een rondreis afleggen langs verschillende plaatsen. Ben je sportief aangelegd, dan je eventueel kiezen om een aantal dagen te gaan fietsen.

De wijngebieden en wijnroutes van Catalonië

Catalonië kent verschillende gerenomeerde en minder gerenomeerde wijngebieden. De drie bekendste wijngebieden van Catalonië zijn Priorat, Emporda en Penedes, het belangrijkst wijngebied als het gaat om de Cava. Elk wijngebied heeft zijn eigen wijnroute die je eventueel kunt combineren tijdens een mooie wijnreis door Catalonië. Zo ontdek je deze prachtige wijnregio van binnen en van buiten.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Catalonië

Catalonië kent, behalve prachtige wijndomeinen, vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Barcelona met zijn prachtige kathedraal en oud centrum. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Catalonië niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Barcelona
 3. Montserrat
 4. Mooie kleine dorpjes zoals Besalú en Guimerá
 5. De prachtige kloosters en andere archeologische bouwwerken
 6. De heuvelachtige wijnlandschappen van Catalonië

De wijnen van Catalonië

Catalonië heeft haar bekendheid als wijnbestemming te danken aan de wereldwijd beroemde Cava wijnen uit het wijngebied Penedes. Behalve Cava, welke in de witte en de rosé variant gemaakt kan worden, wordt in Catalonië vooral rode wijnen geproduceerd. Rosé en witte wijnen maken slechts deel uit voor een klein gedeelte van de totale productie. Voor de productie van de Cava wijnen worden bij voorkeur endemische druivensoorten gebruikt, terwijl voor de stille wijnen zowel lokale als internationaal bekende druivensoorten worden gebruikt. Voor de rode wijnen zijn dit bijvoorbeeld de Cabarnet Franc, Cabarnet Sauvignon, of Syrah druivensoorten. Bij de witte wijnen zijn dit onder andere de Albarinho, Chardonnay en de Sauvignon Blanc.

Je wijnreis door Catalonië

Alle wijnreizen door Catalonië getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Catalonië bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar Catalonië

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in Catalonië. Typische gastronomie is de Escalivada of de Esqueixada. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in Catalonië :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door Catalonië

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is veelzijdig in Catalonië. Van een dagtocht op de fiets tot een masterclass wijn en spijs of waarom niet met een quad door wijngaarden rijden… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar Catalonië wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar Catalonië en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar Catalonië

Bekijk al onze wijnreizen naar Catalonië. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende Cava. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar Catalonië zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Catalonië.