Wijnreis Bordeaux : verken de beste uithoeken

Wijnreis Bordeaux : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door de Bordeaux wijnstreek staat voor het bezoeken van mooie en unieke wijngebieden. Saint-Emilion en Sauternes zijn slechts enkele voorbeelden. Maar de Bordeaux wijnstreek is meer. Wat dacht je van die prachtige steden zoals Bordeaux zelf of Libourne waar je ook nog eens heerlijk kunt eten ? Een wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek leent zich ook goed voor het bezoeken van mooie dorpjes, prachtige natuurgebieden en meer. Tien tot vijftien dagen is daarom de ideale lengte voor een wijnreis door de Bordeaux wijnstreek met eigen auto of huurauto.

In dit artikel over een wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Bordeaux wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Bordeaux wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Bordeaux wijnstreek
 • De wijnen van de Bordeaux wijnstreek
 • Je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek

Hoe bereik je de Bordeaux wijnstreek ?

De stad Bordeaux is het voor de meeste het beginpunt van je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek. Vanuit België en Nederland bereik je de Bordeaux het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 1060 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 890 kilometer vanaf Brussel is. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Parijs te gaan om vervolgens een TGV te nemen in Parijs rechtstreeks naar Bordeaux. Eventueel kun je ook het vliegtuig nemen wanneer je niet te ver van Schiphol of Brussels Airport woont.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Wijnstreek

Een wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek kun het hele jaar door doen dankzij de gemiddelde zachte temperaturen in de winter en warme temperaturen in de zomer. De heerlijke wijnen van de Bordeaux wijnstreek zoals die van de Medoc of Sauternes kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. In het voorjaar heb je te maken met heerlijke zachte temperaturen. In de zomer daarintegen kan het best warm worden. De herfst staat eerder voor milde temperaturen en de prachtige verkleurde wijngaarden.

De Bordeaux wijnstreek verkennen

Bordeaux is meestal het vertrekpunt van je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek. Vervolgens reis je eerst oostwaarts langs de Dordogne rivier. Je rijdt dan langs mooie wijngebieden zoals Saint-Emilion, Libourne en andere. Vervolgens steek je door naar het zuiden en de plaats Sauternes aan de linker oever van de Garonne rivier. Sauternes is bekend om zijn heerlijke likeurwijn. Uiteindelijk reis je terug naar Bordeaux. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen. Wil je met de trein reizen, dan zal het noodzakelijk zijn om eerst de Dordogne kant te bezoeken, terug te komen naar Bordeaux om vervolgens langs de linkeroever van de Garonne te reizen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Bordeaux wijnstreek

De Bordeaux wijnroute begint bij de stad Bordeaux zelf. Langs de hele wijnroute ontdek je kleine al dan niet prestigieuze wijngebieden met mooie namen. Je kunt denken aan de Médoc, Sauternes, Saint-Emilion, Libourne, Graves etc. Afhankelijk van het aantal dagen dat je tot je beschikking hebt voor je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek, kun je ervoor kiezen een paar van deze wijngebieden te ontdekken dan wel de hele wijnroute te combineren met enkele bezienswaardigheden en dorpen.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Bordeaux wijnstreek

De Bordeaux wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is om enkele van die mooie wijnhuizen te bezoeken in wijngebieden zoals Saint-Estèphe in de Médoc, Sauternes of Saint-Emilion. Een citytrip naar Bordeaux mag ook zeker niet ontbreken. Zo kun je deze prachtige stad zien en de heerlijke lokale gastronomie proeven. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Bordeaux wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een prestigieus wijnhuis van binnen zien
 2. Bordeaux bezoeken, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Pellegrue en Cadillac
 4. De prachtige kastelen hier en daar langs de wijnroute van de Bordeaux
 5. De mooie wijnlandschappen van de Bordeaux wijnregio
 6. En meer…

De wijnen van de Bordeaux wijnstreek

De wijnen van Bordeaux zijn bekend over de hele wereld. Met name Chateau Cheval Blanc en Château Mouton Rothschild zijn erg gewild. Dankzij de kwaliteit, eeuwenoude traditie van het wijnmaken in deze wijngebieden en andere factoren vormen deze namen hedendaags het boegbeeld van de Bordeaux wijnen. Tijdens je wijnreis langs de Bordeaux wijnroute zul je vooral de traditionele rode wijnen, witte wijnen en rosé wijnen tegenkomen. Een uitzondering is Sauternes waar het hoofdzakelijk draait om likeurwijnen. De Merlot, Cabarnet Franc en Cabarnet Sauvignon zijn de dominante druivensoorten bij de rode wijnen terwijl de Sauvignon Blanc en de Sémillon dit zijn bij de witte wijnen.

Je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek

Alle wijnreizen door de Bordeaux wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Bordeaux wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

 • Chateau Haut-Barrail

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Bordeaux wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Bordeaux wijnstreek. Typische gastronomie is bijvoorbeeld de magret de Canard of de oesters van Arcachon. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Bordeaux wijnstreek :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Bordeaux wijnstreek

Er is meer dan genoeg te doen om je wijnreis in de Bordeaux wijnstreek te vullen. Of je nu graag het verhaal achter een bepaald wijndomein beter wilt leren kennen dan wel activiteiten zoals wandelen in de wijngaarden wilt doen, er is veel mogelijk. Andere mogelijkheden zijn met een twizzy door de wijngaarden rijden, truffels zoeken, of waarom niet een kort cursus wijn maken volgen. Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen is redelijk uitgebreid in de Bordeaux wijnstreek. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Bordeaux wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Bordeaux en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Bordeaux

Bekijk al onze wijnreizen naar de Bordeaux wijnstreek. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Bordeaux zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Bordeaux.