Wijnreis Beaujolais : verken de beste uithoeken

Wijnreis Beaujolais : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Een wijnreis door de Beaujolais wijnstreek staat niet alleen voor het proeven van een bijzondere wijn. Het staat ook voor het bezoeken van prachtige kleine en historische dorpjes. Of je nu een kort of lang weekend gaat, dan wel een hele week of zelfs langer, er is genoeg te zien en te doen tijdens je wijnreis door de Beaujolais. Gastronomie, fietsen of gewoon heerlijk ontspannen in een heerlijk wijnhotel met zwembad. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Beaujolais op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Beaujolais wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Beaujolais wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Beaujolais wijnstreek
 • De wijngebieden en wijnroutes van de Beaujolais wijnstreek
 • De wijnen van de Beaujolais wijnstreek
 • Je wijnreis door de Beaujolais wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Beaujolais wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Beaujolais wijnstreek

Hoe bereik je de Beaujolais wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Beaujolais het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 830 kilometer vanuit Utrecht terwijl het zo’n 660 kilometer vanaf Brussel naar Macon is. Macon ligt aan de noordkant van de Beaujoais. Wanneer je wat meer tijd hebt, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Parijs te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens een TGV te nemen in Brussel rechtstreeks naar Macon. Een tweede optie is om in Brussel over te stappen op de TGV naar Lyon en daar een lokale trein naar Macon te nemen.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Beaujolais

De Beaujolais geniet gemiddeld van iets mildere temperaturen dan noordelijker gelegen wijngebieden van Frankrijk zoals de Champagne of de Elzas. Je kunt daarom prima van het vroege voorjaar tot late najaar op wijnreis naar de Beaujolais. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week zal gaan terwijl je in de winter eerder voor een lang weekend de Beaujolais zal bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van de Beaujolais kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden.

De Beaujolais wijnstreek verkennen

De Beaujolais wijnstreek ligt tussen Macon en Lyon. Je begint daarom het beste de Beaujolais te verkennen vanuit Macon. Vervolgens ga je zuidwaarts richting Lyon. Terwijl je Beaujolais wijnregio van Macon naar Lyon aflegt, kun je hier en daar een tocht maken langs een historisch dorp prachtig gelegen op een heuvel of in het wijngaardlandschap. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Macon in een cirkel de Beaujolais te ontdekken. Dit kan zowel met de auto of de fiets.

De wijngebieden en wijnroutes van de Beaujolais wijnstreek

De Beaujolais wijnstreek kent een enkele wijnroute. Deze loopt grofweg van Macon naar Lyon en voert je langs de mooiste wijndomeinen van deze wijnstreek. De Beaujolais wijnroute voert je langs de verschillende appelations van de Beaujolais waaronder AOC Beaujolais, AOC Beaujolais Villages, en AOC Crus du Beaujolais.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Beaujolais wijnstreek

Je wijnreis naar de Beaujolais wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Behalve mooie wijnhuizen en heerlijke Beaujolais proeven, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden die je zeker wilt zien. Zo stellen we je voor bijvoorbeeld een kijkje te nemen bij enkele mooie kleine dorpje en te genieten van de lokale gastronomie. Dit zijn de bezienswaardigheden en tips die je tijdens je wijnreis in de Beaujolais wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Lyon, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Temand
 4. De prachtige kastelen hier en daar verspreid door de Beaujolais wijnstreek
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Beaujolais met de Solutré rots als hoogtepunt

De Beaujolais wijnen

Vele wijnliefhebbers kennen met name de Beaujolais Nouveau welke elk jaar wordt gevierd met een festival. Hier wordt met name de rode Beaujolais wijn gevierd. Weinigen weten inderdaad de Beaujolais ook rosé wijnen en witte wijnen maakt. Rode Beaujolais wijnen worden exclusief gemaakt Gamay druiven terwijl de witte Beaujolais wijnen exclusief van Chardonnay druiven worden gemaakt. De Beaujolais wijnen worden bovendien op licht andere wijze gemaakt dan de traditionele andere wijnen.

Je wijnreis door de Beaujolais wijnstreek

Alle wijnreizen door de Beaujolais wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Beaujolais wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Beaujolais wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Beaujolais. Typische gastronomie is de Mousseline de lapin of de Saussicon du Beaujolais. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Beaujolais :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Beaujolais wijnstreek

De Beaujolais wijnstreek kent een mooi aanbod activiteiten en wijnbelevingen. Een romantische tocht door de wijngaarden in een 2CV, een dagtocht op de fiets, een masterclass wijn en spijs… je kunt het zo gek niet bedenken. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Beaujolais wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Beaujolais en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Beaujolais

Bekijk al onze wijnreizen naar de Beaujolais. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke Beaujolais wijn of een heteluchtballon vlucht. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Beaujolais zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Beaujolais.