Wijnreis Azoren : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnreis Azoren : tips en extra’s voor je wijnreis

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis naar de Azoren kun je verschillende wijnhuizen, dorpen en natuurgebieden bezoeken. De Azoren lenen zich het beste om een hele week te genieten en ontspannen met een combinatie van heerlijke wijnen proeven, typische gastronomie uitproberen en wandelen. Welke type vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de Azoren op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Azoren maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Azoren ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Azoren
 • Het wijngebied en de wijnroute van de Azoren
 • De wijnen van de Azoren
 • Je wijnreis naar de Azoren
 • Accommodaties tijdens je wijnreis op de Azoren

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Azoren

Hoe bereik je de Azoren ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Azoren het makkelijkst met het vliegtuig. De vlucht duurt net iets minder dan vijf uur. Dit geldt ook wanneer je vanuit Brussel vertrekt. Gezien het toerisme erg seizoensgebonden is op de Azoren, zijn de meeste rechtstreekse vluchten beperkt tot een periode tussen ongeveer april en september afhankelijk van je voorkeursmaatschappij. Je kunt de Azoren wel het hele jaar bereiken dankzij een vlucht met overstap in Porto of veelal Lissabon. Bij aankomst neem je vervolgens een privétransfer naar je hotel in Ponta Delgada of ander hotel van je keuze.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar Azoren

De Azoren kennen een oceaan klimaat. Door de sterke oceaan invloed kan het weer snel omslaan wat betekend dat het er elke dag wel eens kan regenen. Toch is de beste tijd van het jaar tussen half april, begin mei en half september.

De Azoren verkennen

De Azoren is een eilanden groep bestaande uit negen eilanden. Deze zijn voor het grootst gedeelte bewoond op Corvo na. Het meest toeristische eiland van de eilandengroep is Sao Miguel waar de hoofdstad Ponta Delgada en belangrijkste luchthaven zich bevinden. Wijn wordt enkel verbouwd op de eilanden Graciosa, Pico and São Miguel en Terceira. Om de Azoren op een aangename wijze te verkennen, kun je het beste een vast hotel per eiland nemen dat je wilt verkennen.

De wijngebieden en wijnroutes van Azoren

Vroeger waren wijnstokken te vinden op bijna alle eilanden. Door de introductie van verschillende wijngaardziektes door de Amerikanen is de wijnbouw op de Azoren dramatisch afgenomen. Historische wijngaarden zijn zowat verdwenen en nieuwe wijnstokken, resistenter tegen deze ziektes, zijn daarbij in de plaats gekomen. Tegenwoordig is er nog enkel wijnbouw te vinden op Graciosa, Pico and São Miguel en Terceira. De wijnroute van de Azoren gaat langs de vier eilanden.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in Azoren

De Azoren zijn vulkanische eilanden en vrij bergachtig met de hoogste bergtop (Pico) op 2350 meter. Dit levert enkele spectaculaire landschappen op. De Azoren kennen daarom voornamelijk natuurlijke bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats staat het eiland Angra do Heroismo, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in Azoren niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. Angra do Heroismo, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Andere natuurlandschappen zoals Lagoa das Sete Cidades
 4. De wijnlandschappen van de Azoren
 5. En meer…

De wijnen van de Azoren

De wijnen van de Azoren kennen een bewogen lange en bewogen geschiedenis. Na succesvole introductie van wijnstokken en wijnbouw tot halverwege de 19de eeuw, werd op alle eilanden aan wijnproductie gedaan. Tot dat de verschillende wijngaardplagen uitbraken en bijna de gehele productie tot stilstand kwam. Hedendaags heeft de wijnbouw zich aangepast met deels andere soorten wijnstokken. Hedendaags zijn er in totaal 33 druivensoorten toegestaan op de Azoren waarvan 18 witte en 15 rode druivensoorten. Ondanks hun lange wijngeschiedenis kennen de Azoren tot op vandaag de dag nog geen eigen DOP (gelijkwaardig aan het Franse AOC). Wel hebben de Azoren een eigen IGP. Er worden zowel stille witte als rode wijnen gemaakt en versterkte wijnen zoals op Madeira.

Je wijnreis door de Azoren

Alle wijnreizen door Azoren getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in Azoren bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Azoren

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Azoren. Je kunt verschillende typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Azoren :

 • Restaurant Rotas Ilha Verde in Ponta Delgada (geen website)

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Azoren

Het aanbod activiteiten en wijnbelevingen op de Azoren is iets beperkter in vergelijking met bijvoorbeeld het vasteland van Portugal. Wandelen, wijnproeverijen en andere wijngerelateerde activiteiten behoren tot de mogelijkheid. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Azoren wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Azoren en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Azoren

Bekijk al onze wijnreizen naar de Azoren. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke de Azoren wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Azoren zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar Azoren.