Wijnreis Wachau : verken de beste uithoeken

Wijnreis Wachau : verken de beste uithoeken

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Tijdens je wijnreis door de Wachau wijnstreek kun je verschillende wijnhuizen, mooie kleine dorpjes zien en natuurgebieden bezoeken. Je kunt zowel een lang of kort weekend gaan, dan wel een hele week genieten van deze prachtige wijnstreek die zich verder uitstrekt dan enkel Durnstein, een stadje gelegen aan de Donau. Een wijnreis naar de Wachau wijnstreek leent zich ook goed voor een gastronomisch weekend of een paar dagen fietsen in combinatie met wijnhuizen bezoeken. Welke type lang weekend of vakantie je ook het liefst hebt, er zijn verschillende mogelijkheden om je wijnreis naar de wijnstreek rond Wachau op een leuke manier in te vullen. In dit artikel over een wijnreis naar de Wachau wijnstreek maken, lees je meer over :

 • Hoe bereik je de Wachau wijnstreek ?
 • Beste tijd van het jaar voor een wijnreis door de Wachau wijnstreek
 • Het wijngebied en de wijnroute rond Wachau
 • De wijnen van de Wachau wijnstreek
 • Je wijnreis door de Wachau wijnstreek
 • Accommodaties tijdens je wijnreis naar de Wachau wijnstreek

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Algemene tips voor je wijnreis naar de Wachau

Hoe bereik je de Wachau wijnstreek ?

Vanuit België en Nederland bereik je de Wachau het makkelijkst met de auto. Met de auto is het ongeveer 1060 kilometer, zowel vanuit Utrecht als vanaf Brussel. Heb je wat meer tijd, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein tot Brussel te gaan als je vanuit Nederland reist om vervolgens een nachttrein te nemen van Brussel rechtstreeks naar Sankt-Polten. Vanaf hier neem je dan een taxi of de fiets richting Durnstein. Voorlopig is er nog geen rechtstreekse nachttrein vanuit Nederland richting Wachau en Wenen. Je kunt ook tot Keulen gaan en daar opstappen op de nachttrein richting Wenen als vanuit Nederland reist.

Beste tijd van het jaar voor een wijnreis naar de Wachau

Een wijnreis naar de wijnstreek van Wachau doe je het beste in het voorjaar of tijdens de zomermaanden. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam. Wellicht dat je dan in de zomer eerder een hele week zal gaan terwijl je in het voorjaar eerder voor een lang weekend de Wachau wijnstreek zal willen bezoeken. De heerlijke en speciale wijnen van de Wachau wijnstreek kun je in ieder geval wel met zekerheid het hele jaar proeven. Elk seizoen heeft zo z’n voordelen. Terwijl het in de zomer mooi weer is, heb je in de herfst de prachtige verkleurde wijngaarden.

De Wachau wijnstreek verkennen

Je begint het verkennen van de Wachau wijnstreek het gemakkelijkst vanuit Krems of Durnstein. Je hoeft dan nog enkel de Donau stroomopwaarts of -afwaarts te volgen. Dit kan zowel met de auto, de fiets of waarom niet met de trein. Hier en daar kun je met de fiets of auto een stapje zijwaarts maken en enkele prachtige en typische dorpen bezoeken welke verder niet precies op de route liggen.

De wijngebieden en wijnroutes van de Wachau wijnstreek

De Wachau wijnstreek is UNESCO werelderfgoed niet alleen omwille de wijn maar de spectaculaire wijnlandschappen waarbij de wijnstokken in terrassen zijn neergezet. Dit betekend dat je langs de Donau op een meestal vlak fietspad zal fietsen terwijl de wijnhuizen op heuveltoppen liggen. Je zult dus hier en daar goed moeten doortrappen om hier en daar een wijnproeverij te kunnen bijwonen. Met de auto ligt dat natuurlijk anders zodat je gemakkelijk elk wijnhuis kunt bereiken.

Bezienswaardigheden tijdens je wijnreis in de Wachau wijnstreek

De Wachau wijnstreek kent vele bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Nummer 1 als wijnliefhebber is natuurlijk een van de vele wijnhuizen bezoeken en van binnen zien. Op een stevige tweede plaats komt de stad Durnstein met zijn prachtige vergezichten op de Donau. Dit zijn de bezienswaardigheden die je tijdens je wijnreis in de Wachau wijnstreek niet wilt missen :

 1. Een wijnhuis van binnen zien
 2. De wijnstreek van Wachau zelf met de prachtige wijnheuvels, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst
 3. Mooie kleine dorpjes zoals Krems am Donau
 4. De prachtige kastelen zoals Schloss Durnstein
 5. De heuvelachtige wijnlandschappen van de Wachau

De wijnen van de Wachau wijnstreek

De wijnen van Wachau hebben een behoorlijk reputatie, vooral binnen Oostenrijk. Van simpele maar toch heerlijke wijnen tot prestige wijnen, er is veel keus in de wijnstreek van Wachau. Er worden voornamelijk witte wijnen gemaakt in deze streek. Dit heeft alles te maken met het gemiddelde koelere klimaat en aantal uren zonnenschijn per jaar in deze streek. De Gruner Veltliner en de Riesling zijn de dominante witte druivensoorten.

Je wijnreis door de Wachau wijnstreek

Alle wijnreizen door de Wachau wijnstreek getoond op deze website kun je naar eigen wens en geheel op maat aanpassen aan jouw wensen. Onderstaand geven wij je daarom enkele voorbeelden.

Prachtige wijnhuizen die je kunt bezoeken

Tijdens je wijnreis in de Wachau wijnstreek bezoek je vooral kleine wijnproducenten. Hieronder alvast een voorbeeld een klein wijnhuis met top kwaliteit wijnen. Wanneer je speciale wensen hebt, laat dit dan zeker weten.

Een wijnhuis / wijncoöperatie die je kunt bezoeken, is :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis naar de Wachau wijnstreek

Naast mooie kleine wijnhuizen kun je ook heerlijk eten in de Wachau. Typische gastronomie is de Wachauer Marillenknödel. Je kunt deze en andere typische gerechten zowel in Michelin sterren restaurants als in kleine lokale restaurants proeven. Bovendien hebben elk van de door ons geselecteerde restaurants een uitgebreide wijnkaart met een mooi aanbod lokale en mousserende wijnen wanneer mogelijk. Hieronder alvast een voorbeeld van een mooi restaurant met top kwaliteit keuken. Wanneer je speciale wensen voor restaurants hebt of een speciaal dieet, laat dit dan zeker weten.

Voorbeeld restaurant waar je heerlijk kunt eten tijdens je wijnreis in de Wachau :

Uiteraard hebben we ook onze vertrouwelijke adressen speciaal voor jou als klant.

Activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je wijnreis door de Wachau wijnstreek

Fietsen en gastronomie zijn de twee topactiviteiten die je kunt doen in wijnstreek rond Wachau. Ook met een elektrische fiets kun je prima de streek verkennen. Laat ons gerust je wensen weten als het gaat om activiteiten en belevingen die je tijdens je wijnreis naar de Wachau wijnstreek wilt bijboeken. Vraag daarom direct een geheel vrijblijvende offerte op maat aan voor je wijnreis naar de Wachau en wij regelen het voor je !

Bekijk al onze wijnreizen naar de Wachau

Bekijk al onze wijnreizen naar de Wachau. Van gastronomie tot wandelen en pure ontspanning in de SPA met heerlijke mousserende wijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze wijnreizen naar de Wachau zijn samengesteld ter inspiratie van je volgende wijnreis naar de Wachau.