Wijn en fietsen : Fietsvakanties voor wijnliefhebbers

Wijn en fietsen : Fietsvakanties voor wijnliefhebbers

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Wil je een bepaade wijnstreek beter leren kennen in een rustig tempo ? Een fietsvakantie is een uitstekende manier om de wijngaarden en wijnhuizen die langs de fietsroute liggen, in ontspannend tempo te ontdekken. Een fietsvakatie is mogelijk naar vele bestemmingen in Europa en daarbuiten. In dit artikel lees je meer over onze fietsvakanties en de mogelijkheden.

Welke bestemmingen voor wijn en fietsen ?

Voorbeelden wijn en fietsen

Bekijk onze voorbeelden voor een fietsvakantie :

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Lees alle informatie over deze mooie wijnreis en bekijk onze inspiratiefoto's

Fiets of e-bike tijdens je fietsvakantie ?

E-bikes zijn tegenwoordig erg populair, ook op fietsvakantie. Het is dan ook mogelijk voor jouw fietsvakantie die je via ons boekt een e-bike te huren in plaats van een gewone fiets. Dit scheelt enige vermoeidheid aan het eind van de dag. Bij elke van onze wijnbestemmingen kunnen wij je zowel een gewone fiets als een e-bike aanbieden.

Of wil je mountainbiken tussen wijngaarden ?

Via ons kun je ook gaan mountainbiken tussen de wijngaarden. Misschien is het je ontgaan, maar sommige wijngaarden zijn aangelegd op behoorlijk steile maar ook minder steile heuvels. Voor ieder niveau is er wel een aangepast terrein. Bovendien zijn de wijngaarden het ideale decor om prachtige landschappen te aanschouwen tijdens je mountainbiketocht. Aan het einde van je tocht kun je er vervolgens voor kiezen om bijvoorbeeld voor een wijn en spijs arrangement te gaan of voor pinicken in de wijngaarden.

Mountainbike bestemmingen

Italië, Frankrijk, of Zwitserland zijn maar enkele voorbeelden van wijnlanden waar je door prachtige landschappen kunt rijden en unieke wijnen kunt proeven na je dagrit.

Eigen fietsen of gehuurde fietsen ?

Soms is het fijner om je eigen fiets op fietsvakantie naar het buitenland mee te nemen. Je bent aan deze gewend, de zadel zit en is afgesteld zoals jij dat wilt, noem maar op. Deze neem je dan met je eigen auto mee naar bestemming. Je laat dan je auto achter in het eerste hotel in een beveiligde parking wanneer je een meerdaagse fietstocht gaat maken. Je kunt er ook kiezen voor een vaste accommodatie en dagtochten naar de omliggende wijngebieden te maken.

Wanneer je voor een huurfiets gaat, dan heb je de stress van je eigen auto niet en kun je makkelijker van accommodatie naar accommodatie gaan. Zo heeft ieder z’n eigen voorkeur.

Een duurzame fietsvakantie

Wil je voor een duurzame fietsvakantie gaan, dan kun je ervoor kiezen om met de trein naar je bestemming te reizen. Let op dat in sommige treinen, zoals de TGV’s, er geen fietsen worden geaccepteerd. Het alternatief is dan ofwel met een lokale trein te reizen wanneer deze beschikbaar is, ofwel voor het huren van fietsen ter plaatsen.

Hoe zit het met bagage tijdens je fietsvakantie ?

Service staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Het is daarom vanzelfsprekend dat wanneer je via ons je fietsvakantie boekt, dat je bagage over wordt gebracht van accommodatie naar accommodatie. Wil je dit liever niet, dan kun je nog opteren voor een vaste accommodatie tijdens je hele verblijf. Je maakt dan uiteenlopende dagtochten en bezoekt iedere dag een ander wijngebied. De meest geschikte wijnregio’s zijn de Loire en de Bourgogne.

Hoe worden de fietsniveau’s bepaald tijdens een fietsvakantie ?

Niveau 1: Je fietst in overwegend vlakke gebieden en plaatsen, op sommige dagen slechts een paar lichte heuvels. We gaan er vanuit dat je hebt al eens een halve dag / hele dag hebt gefietst. De afgelegde afstand zal per dag ongeveer tussen de 15 en 30 kilometer bedragen.

Niveau 2: Je fietst in vlakke gebieden en lichte heuvels. Je mag af en toe een paar beklimmingen tegenkomen, soms kort maar steil. Je fietst minimaal één keer per maand. Je bent in staat om tussen de 25 en 40 kilometer per dag te fietsen.

Niveau 3: Van een hoger fysiek niveau dan niveau 2 met hier en daar verschillende heuvels waar beklimmingen niet kunnen worden vermeden. Je bent gewend om elke dag te fietsen. Je hebt al fietstochten gemaakt en je bent klaar om met bepaalde moeilijkheden tussen de 35 en 60 kilometer per dag af te leggen.

Niveau 4: Routes in bergachtige streken en vermoeiend kunnen zijn. De beklimmingen zijn langer en zwaarder dan niveau 3. Je fietst vaak meerdere dagen en kan gemakkelijk lange afstanden rijden