Autovakantie : de ideale vakantie met alle vrijheid

Autovakantie : de ideale vakantie met alle vrijheid

Wijnrondreizen.com - Wie is de oprichter ?

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Hulp nodig ?

Vragen ? Tot je dienst !
Contacteer ons
(+32) 0474 011 666

Autovakantie in 2023 ? Wanneer je op zoek bent naar een originele autovakantie voor 2023, dan ben je bij Wijnrondreizen.com op het juiste adres. We hebben tientallen autovakanties voor jou naar verschillende prachtige wijnbestemmingen. Een autovakantie naar het grote wijnland Frankrijk of een autovakantie naar Italië of misschien een autovakantie naar wijnbestemming Oostenrijk ?

Bekijk ons aanbod autovakanties en fly&drives in :

Verschil autovakantie en Fly&drive

Hoewel er grote overeenkomsten zijn tussen de autovakantie en de Fly&drive, zijn er twee belangrijke verschillen op te merken. Het eerste en belangrijkste verschil is zoals de naam het al een beetje zegt, met een Fly&drive neem je eerst het vliegtuig naar jouw favoriete wijnbestemming alvorens je een huurauto afneemt op de luchthaven. Je hebt vervolgens alle vrijheid om te gaan en staan waar je dat zou wensen. Het tweede verschil ligt in de auto die je gebruikt. Bij een autovakantie gebruikt je meestal je eigen auto, bij een Fly&drive is dit bijna, zo niet altijd, een huurauto. Een van de redenen kan zijn dat je voor je wijnreis een wat luxueuzere auto of andere speciale categorie wilt gebruiken. Wil je tijdens je autovakantie een huurauto in plaats van je eigen auto gebruiken om jouw favoriete wijnregio te bezoeken laat het dan ons zeker weten. We stellen graag voor jouw een persoonlijke en geheel vrijblijvende offerte op maat op.

Boek een autovakantie in 2023

Een originele vakantie boeken in 2023 ? Misschien is dit jaar wel de kans van je leven om een lange vakantie te maken ! Een autovakantie is de garantie om in alle vrijheid jou favoriete wijnbestemming en wijnroute te ontdekken. Met je eigen auto op vakantie gaan is, gezien de huidige situatie, de ideale wijze om toch in 2023 wat verder van huis op vakantie te gaan. Bij Wijnrondreizen.com stel je je eigen autovakantie op maat samen. Zo hebben we enkele voorbeelden alvast voor je uitgezet die je gerust aan kan passen. Wat je ook kunt doen, is met je eigen wensen komen en we stellen voor jou een volledige op maat route voor rond het wijnthema waarin we gespecialiseerd zijn.

Een autovakantie is, kortom, de ideale vakantie voor 2023. Bij Wijnrondreizen.com bieden wij je zoveel mogelijk flexibiliteit zodat je een zorgeloze vakantie kan tegemoet zien en ervaren eenmaal ter plaatsen. De corona situatie brengt namelijk vrij onzekere tijden met zich mee. Flexibiliteit is daarom de juiste tussenweg in 2023. Flexibiliteit in vervoer maar ook flexibiliteit met je boeking.

Hotels tijdens je autovakantie

Naast de mooiste (culturele) bezienswaardigheden te zien en te bezoeken van de wijnstreek waar je naartoe zult reizen, is de juiste hotelkeuze maken erg belangrijk. Zo stelde we zorgvuldige selectie samen op basis van verschillende criteria waaronder hygiëne en corona maatregelen, faciliteiten, en het aangeboden onthaal. Dit zijn slechts enkele van de vele criteria die wij toepaste om jou de beste autovakantie in 2023 mee te geven.

Wijnproeverijen en wijnhuizen

Bij Wijnrondreizen.com zijn we gespecialiseerd in wijnreizen. We zijn daarom uiterst nauwkeurig in onze selectie criteria welke wijnhuizen we kiezen. Kwaliteit van de gemaakte wijn en onthaal staan uiteraard voorop. Maar er zijn vele andere criteria waarmee we rekening hielde om jou de best mogelijk wijnexperience mee te geven.

Culinaire ervaringen tijdens je autovakantie

Het mooie van een autovakantie is dat je wat dieper een bepaalde wijnstreek kan ontdekken. Culinaire ervaringen horen daar uiteraard bij. Zo reserveren we graag voor een diner bij onze favoriete restaurants welke wijnstreek je ook wilt bezoeken. Boeuf bourguignon in de Bourgogne of speciale pasta’s in Italië, jij mag het zeggen.

Vrijheid

Een autovakantie, dat is vrijheid. Je kunt gaan en staan waar jij wilt en op jouw eigen ritme. Als reisorganisatie geven wij je een aantal tips mee en een lijst van bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Uiteraard ben je helemaal vrij om deze te bezoeken of wat anders te gaan doen. We stellen je wijnreis daarom altijd op maat samen.

Je eigen auto of een huurauto

De meeste onder ons zullen hun eigen auto nemen om op vakantie te gaan. Toch kan het soms van pas komen om een auto te huren in plaats van de eigen auto mee te nemen, denk aan een GPS welke bij de meeste huurauto’s is inbegrepen.

Hoe bereid je je autovakantie voor ?

Goed voorbereid op vakantie gaan, is uiteraard belangrijk. We hebben graag dat je een zorgeloze autovakantie tegemoet gaat en met de mooiste reiservaringen thuis komt. Wanneer je op autovakantie gaat, dan zijn er vele punten aan welke je moet denken en dit wordt alsmaar complexer. Denk aan milieustickers of een goede rust genieten onderweg wanneer het een lange rit naar het zuiden van Frankrijk is, Spanje, of Italië. We geven je hier tips bij en stellen voor jou je autovakantie graag op maat samen. Zo wordt de overnachting tijdens je autorit naar je favoriete wijnregio een ervaring op zich. Via deze webpage van de Nederlandse ANWB (externe link), lees je (bijna) alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor je autovakantie en wat je in ieder geval per land verplicht moet meenemen.

Overnachting op weg naar je eindbestemming

Wanneer je op autovakantie gaat naar het zuiden van Frankrijk, Spanje, of Italië dan kun je het beste een extra overnachting bijboeken. Dit biedt verschillende voordelen waaronder meer uitgerust zijn en uitgerust op bestemming aankomen, een korte maar leuke ervaring meekrijgen in de wijnstreek waar je de extra overnachting maakt.

Enkele voorbeelden :

Wanneer je naar het noorden van Italië bij Venetië op autovakantie gaat dan kun je het beste een extra overnachting bijboeken in het zuiden van Duistland, ga je naar Toscane, dan kan dat in de wijnregio van de Elzas (Frankrijk) of de Moezel in Duitsland. Voor het zuiden van Frankrijk, wanneer je richting de Provence of Languedoc rijdt, dan kun je denken aan de Champagne of Bourgogne, voor de Bordeaux wijnregio of Rioja in Spanje, is de Loire wijnstreek een optie.

Welke wijnstreek je ook een extra overnachting wilt maken, we hebben voor jou uiteenlopende keuzes waar je een unieke ervaring mee kan maken.

Wat zijn de andelen tips en punten waar je aan kan of moet denken voordat je op autovakantie vertrekt ?

Via deze webpage van de Nederlandse ANWB (externe link), lees je over (bijna) alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor je autovakantie en wat je in ieder geval per land verplicht moet meenemen.

Corona tijden

Wijnrondreizen.com geeft geen reisadviezen af. Wij verzorgen enkel de wijnreizen zodat je het maximale uit je vakantie kunt halen. Je zorgt daarom het beste ervoor dat je betrouwbare websites raadpleegt dit deze adviezen afgeven. We hebben er hieronder enkele voor je op een rijtje gezet.

ANWB

Tips voor een geslaagde autovakantie

Met deze extra tips willen we je graag een zo plezierig mogelijke vakantie bezorgen. Deze drie simpele tips zullen je autovakantie vergemakkelijken en je vakantiegevoel vergroten.

Maak een tussenstop halverwege wanneer je reis 800 km of meer bedraagt

Wil je op autovakantie gaan naar het zuiden van Frankrijk, Spanje, of Italië dan kun je het beste een extra overnachting bijboeken. Dit biedt verschillende voordelen waaronder meer uitgerust zijn en uitgerust op bestemming aankomen, een korte maar leuke ervaring meekrijgen in de wijnstreek waar je de extra overnachting maakt.

Enkele voorbeelden :

Tijdens je autovakantie naar het noorden van Italië bij Venetië kun je het beste een extra overnachting bijboeken in het zuiden van Duistland, ga je naar Toscane, dan kan dat in de wijnregio van de Elzas (Frankrijk) of de Moezel in Duitsland. Voor het zuiden van Frankrijk, wanneer je richting de Provence of Languedoc rijdt, dan kun je denken aan de Champagne of Bourgogne, voor de Bordeaux wijnregio of Rioja in Spanje, is de Loire wijnstreek een optie.

Welke wijnstreek je ook een extra overnachting wilt maken, we hebben voor jou uiteenlopende keuzes waar je een unieke ervaring mee kan maken.

Laat je route uitstippelen

Je boekt je reis via een professionele en gespecialiseerde touroperator niet alleen omdat je zekerheid wilt, maar ook omdat je hoogstaande persoonlijke service mag verwachten en nuttige tips over wat te doen of te bezoeken ter plaatsen op je bestemming. Bij deze persoonlijke service hoort uiteraard ook het uitstippelen van de mooiste route die je af kunt leggen door wijnstreek die je gaat bezoeken. Dit doen we uiteraard graag voor je.

Zorgeloze autovakantie

Gebruik een GPS

Een GPS gebruiken tijdens je autovakantie, tenzij je meer avontuurlijk bent aangelegd, kan altijd van pas komen. Wanneer je met een huurauto gaat, dan zijn deze vaak inbegrepen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Ga je met je eigen auto op autovakantie en je hebt geen GPS, dan kun je deze ofwel kopen, bijvoorbeeld via bol.com of coolblue.be, danwel coolblue.nl. Een andere optie is eentje huren voor enkele dagen.

Lastminute autovakanties

Wil je lastminute je autovakantie boeken ? Heb je de knop doorgehakt en wil je enkele dagen er even tussenuit ? We verzorgen graag voor jou een lastminute autovakantie naar jou favoriete bestemming. Uiteenlopen accommodaties bieden inderdaad lage prijzen aan voor late beslissers. Dit komt natuurlijk goed van pas. Zo kun je natuurlijk je kans wagen om goedkoop op vakantie te gaan en op het juiste moment te vertrekken.

Voordelen lastminute autovakantie

Het voordeel van een lastminute autovakantie zit hem niet enkel in de prijs. Er zijn nog vele andere voordelen met het boeken van een lastminute vakantie. Zo kun je denken aan meer flexibiliteit en vrijheid.

Lastminute autovakanties Frankrijk

De noordelijke wijnstreken van Frankrijk zoals de Champagne, de Loire, de Elzas, de Bourgogne of de Jura zijn prima geschikt voor een lastminute vakantie naar Frankrijk van enkele dagen. Voor een echt vakantiegevoel raden we je wel aan om slechts een accommodatie te boeken voor het totale verblijf ter plaatsen. Zo kun je heerlijk ter plaatsen ontspannen en mooie dagexcursies ondernemen.

Lastminute autovakanties Italië

Een lastminute autovakantie naar Italië ? Dit is zeker mogelijk. Of je nu lastminute op autovakantie richting Toscane wilt gaan of naar de streek van Venetië, een lastminute autovakantie naar Italië zal je zeker veel voldoening geven en een echt vakantiegevoel. Het beste stellen dan samen je autovakantie op maat samen zodat je bijvoorbeeld op de heen- en terugreis een overnachting onderweg kunt boeken, bijvoorbeeld in de Elzas. Dit maakt dat je heerlijk op bestemming en weer terug thuis kan aankomen.

Lastminute autovakanties Spanje

Of het nu Catalonië of Baskenland is voor een lastminute autovakantie naar Spanje, of nog verder, Spanje is een groot wijnland waar veel te ontdekken valt. Een lange autorit naar Spanje is dan ook een flinke inspanning maar een grote beloning. Een lastminute autovakantie naar Spanje boeken kan interessant zijn wanneer je specifiek de Cava wijnhuizen wilt bezoeken of juist de nog echte authentieke Baskenland wijnen en Rioja. Vraag daarom zeker naar de mogelijkheden.

Lastminute autovakanties Oostenrijk

Heerlijk rijden via Wachau en de Donaulandschappen, Wagram tot aan Wenen met een lastminute op autovakantie naar Oostenrijk ? Met een overnachting onderweg in Duitsland ben je de volgende dag in Oostenrijk. Eenmaal in de bekende wijnregio Wachau is het heerlijk ontspannen. Je er fietsen, wandelen en de prachtige wijnlandschappen met de Donau op de achtergrond fotograferen. Vraag daarom een offerte op maat aan en we bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Lastminute autovakanties Duitsland

Een lastminute autovakantie naar Duitsland maken ? Duitsland is een uitstekende oplossing als je niet te ver weg wilt gaan en toch heerlijke wijnen wilt proeven, wilt ontspannen, genieten van prachtige wijnlandschappen zoals die van de Moezel en andere bezienswaardigheden wilt fotograferen. Wanneer je een lastminute autovakantie naar Duitsland wilt maken, hebben wij voor jou een mooie selectie accommodaties en wijnhuizen waar je langs kunt gaan voor een ontspannende lastminute autovakantie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Lastminute autovakanties Zwitserland

Wis je dat Zwitserland ook geschikt is voor een prachtige lastminute autovakantie ? Zwitserland is een van de minder bekende wijnlanden maar toch sterk de moeite waard om te bezoeken. Het wijngebied van Zwitserland genaamd Lavaux aan het meer van Genève, is ingeschreven op de UNESCO werelderfgoed lijst net als de Bourgogne of Bordeaux. Lavaux is niet de enige plaats waar je een prachtige wijnreis kan maken. In het Italiaans-sprekende deel van Zwitserland zijn er een aantal microklimaten te vinden die wijnbouw mogelijk maken. Kortom, er genoeg te zien en te beleven tijdens een lastminute autovakantie naar Zwitserland, zowel voor de wijn als natuur, cultuur en niet vergeten de gastronomie.

Onze soepele voorwaarden voor een geslaagde autovakantie

Dankzij een autovakantie ontdek je jou favoriete wijnbestemming in alle vrijheid en zoals jij dat wilt. Bovendien is een autovakantie de ideale manier om op vakantie te gaan in deze tijden van covid-19. Wanneer je bij ons een autovakantie boekt, dan kun je rekenen op de volgende soepele voorwaarden :

 • Géén enkele verplichting of aanbetaling tot 30 dagen voor vertrek
 • Gratis annuleren tot 15 dagen voor vertrek
 • Corona veilige bestemmingen
 • Corona veilige accommodaties
 • De garanties van het boeken bij een betrouwbare touroperator waaronder een oplossing bieden in bepaalde situaties (zoals een uitbraak van het corona virus)
 • Krijg een leuk cadeautje bij bevestiging van je boeking

Bij Wijnrondreizen.com is jouw autovakantie :

 • Altijd op maat
 • Met 4/ 5 sterren accommodatie inbegrepen
 • Een gratis tankbeurt
 • De garanties van een reisorganisatie
 • Een cadeautje bij aankomst !

Aarzel daarom niet verder en vraag nu een geheel vrijblijvende offerte aan voor je autovakantie in 2022